Den her påskechia er en super lækker og sund chiagrød med mango. Lavet en chiafrø, mango, passionsfrugt og kokosflager.
En sund påske dessert til påskefrokosten.
Den søde og lækre vanilje chiagrød sammen med den syrlige blanding af mango og passionsfrugt, er bare super lækker og forfriskende. Og toppet med kokosflager på toppen, så giver det et sprød element til desserten.
Glas til servering: Du kan servere dem både i høje glas, som jeg har gjort (jeg brugte lave vinglas). Men du kan også bruge almindelige vandglas. Så længe at det bare er gennemsigtige glas, så man kan se den fine indhold igennem. Og så skal man huske, at glasset skal have en nem åbning, så man let kan få en ske ned i glasset. Hvis du vil servere i vinglas, og de er for høje til at stå i køleskabet, så lad chiagrøden stå i en skål og anret først i vinglassene lige før servering.
Arbejdstiden er kun omkring 15 min. Men chiagrøden skal gerne stå mindst 3-4 timer eller gerne natten over.
Chiagrød med mango.
Den her lækre chiagrød med mango og passionsfrugt er en nem og lækker snack, sund dessert til påsken og påskefrokost.
Ingredienser:
- 1 dl. chia
- 4,5 dl. havremælk eller mandelmælk
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 mango, moden
- 3 passionsfrugter
- Kokosflager
Sådan gør du:
I en skål blandes chiafrø med mælk. Tilsæt vaniljen og rør godt sammen. Bestem selv om du vil lave chiagrøden hvile i skålen eller direkte i glassene. (Hvis du vil servere i høje vinglas, og de er for høje til at stå i køleskabet, så lad blandingen blive i skålen og anret dem først i vinglasset lige før servering).
Skær mangoen i små tern og blend med en blender, i en minihakker eller stavblender så mangoen bliver en cremet og lækker puré. Jo mere moden din mango er, jo nemmere er den at blende.
Anret chiagrøden i ca. 5 glas, tilsæt mango puréen og pynt med passionsfrugt kerner på toppen. Drys til sidst med sprøde kokosflager.
Chiagrød med mango og kokos.
Jeg synes de her desserter er så fine, og elsker den gule farve fra mango og passionsfrugt. Den gule farve gør det jo oplagt at servere grøden som en dessert til påsken, sommeren eller andre dage, hvor foråret og sommeren er fremme og solen skinner. Men da man kan få passionsfrugt og mango her i dk næsten hele året, så kan man sagtens lave den i de andre sæsoner.
Jeg elsker selv syrlige desserter. Men hvis du vil have den mere sød frem for sur, så kan du evt. tilføje lidt ahorn sirup til mango-blandingen.
Det er ikke særlig tit at jeg køber udenlandske frugter som mango og passionsfrugt. Men her til påske synes jeg, at de var oplagt at prøve de her. Både chiagrøden og de små passionsfrugt kerner ligner næsten små æg, og passer så fint til påsken.
Super som sund påske dessert til påskefrokosten.
Det er super nemt at lave de her påskedesserter og servere til en påskefrokost. Du kan nemt justere op eller ned, efter hvor mange glas du vil lave. De kan nemt laves dagen før, og stå på køl indtil servering.
Hvis du vil have mere inspiration til chiagrød, der kan serveres som dessert.. Så har jeg også lavet den her chiagrød med kakao (med kun 6 ingredienser) og chiagrød med banan (5 ingredienser). Begge kan både serveres som morgenmad, til brunch som en eftermiddagssnack eller som sunde desserter.
Jeg håber, at du kunne bruge opskriften og fik lidt inspiration til en sund dessert til påskefrokosten.
Pingback: Vegansk påskefrokost – Opskrifter til vegetar og vegansk påske
Hej Mica,
Skal grøden ikke koges?
God Påske,
Gamle Ole
Jeg tillader mig lige at svare 😀 Chia grød kaldes også ofte for chia pudding/budding og er derfor ikke en ting som behøves opvarmning. “Grøden” dannes blot ved at chiafrøene suger væsken til sig og vokser i størrelse 🙂
Netop – tak for det Julie! ♥
Hej Ole,
Ja netop som Julie skriver, så skal chia ikke koges. Det bliver til grød, efter det har trukket nogle timer eller natten over.
Rigtig god påske ♥
Ok mange tak. Jeg er fra en lidt ældte (kødædende) generation som endnu ikke har erfaring med chia. (Vi var ved at blive lidt trætte af de evindelige samme stykker kød og søgte derfor lidt vegetarisk inspiration og meget glade for Micas indlæg.)
Bedste hilsener
Ole – kokken i huset
Det lyder så dejligt Ole! Jeg er rigtig glad for du følger med, og du skal endelig bare spørge løs med opskrifterne!
Håber I finder en masse inspiration her på siden 😉
Bedste hilsner