fbpx

Påskesmåkager

De her små lækre og sprøde påskesmåkager, er så fine at lave til påsken og foråret. Dejen kan formes og laves med udstikkere til påskeharer, påskeæg eller andre dyr og figurer.

Småkagedejen er en klassisk og sød dej med vanilje, en nip kardemomme og pyntet med chokolade.

søde påskesmåkager med påskeharer

Et nemt og hyggeligt påskeprojekt:
Hvis du savner et påskeprojekt, som indkluderer bagning af småkager, pynt, et nemt DIY køkkenprojekt hvor børn også kan være med, så er de her påskesmåkager super nemme og sjove. Dejen er ret simpel og består kun af 6 ingredienser – og herudover kommer så den overtrukne chokolade.

Jeg elsker vaniljesmåkager, og dejen er lavet ud fra dem. Derfor kan man måske kalde de her for en slags påske-vaniljekranse. De har nemlig smagen/dejen fra de her vaniljekranse, men er lavet uden mandelsplitter. Og så tilsatte jeg et nip kardemomme for lidt ekstra smag.

Påskesmåkager.

Antal: 35-40 styk.
Forberedelse: 1 time Tilberedning: 10 min.

Nemme småkager til påsken. De her veganske påskesmåkager er nemme og gode til børn og voksne. Nem DYI småkage opskrift på påskeharer.

Ingredienser:

  • 200g. plantesmør, blødt
  • 100g. sukker
  • 5 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 290g. mel
  • 1/2 tsk. salt
  • Pynt:
  • 100g. hvid chokolade, smeltet
  • 100g. mørk chokolade, smeltet

Sådan gør du:

1

I en skål blandes blødt smør med sukker, vaniljesukker, kardemomme og salt. Rør det grundigt sammen med hænderne eller i en røremaskine. Tilsæt melet lidt efter lidt.

2

Form dejen til en kugle og læg den gerne på køl i 1/2 -1 time (så er den nemmere at rulle ud).

3

Forvarm ovnen på 180ºC varmluft.

4

Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir som en tynd flade på ca. 2-3 mm. i tykkelsen. Brug udstikkerne og fjern den resterende dej omkring figurerne. Bag den første plade i ca. 10 min, så kagerne stadig er lyse men let gyldne i kanterne.

5

Rul den resterende dej ud, og lav samme proces igen med resten af dejen. Bag 2. bageplade i 10 min.

6

Lad småkagerne køle godt af på en rist, inden de overtrækkes og pyntes med smeltet chokolade.

Udstikkere til påskesmåkager.

Hvor finder jeg udstikkere til påskesmåkager? I nogle store supermarkeder kan man være heldig at finde et udvalg her op til påske. Men ellers vil jeg anbefale at finde dem på nettet. Jeg købte mine online, og de kom nærmest sekundet efter, at jeg bestilte dem.

udstikkere til påskesmåkager

Hvis ikke du vil købe udstikkere, så kan du også sagtens prøve at forme dejen selv med en skarp kniv. Og ellers kan du også lave runde cirkler med en glas eller en skål, og så pynte dem som et påskeæg. Så man kan sagtens få lavet nogle finde småkager, selvom man ikke har udstikkere.

Her er småkagerne bagt, afkølet og klar til at blive pyntet ↓

påskesmåkager bagt og klar til pynt og smeltet chokolade

DYI påskeharer og småkager til børn og vokse.

Nogle af småkagerne pyntede jeg selv (man er vel et barn inderst inde).. Men jeg tog også nogle småkager med til mine nevø og niece, som synes det var skønt at få lov at dekorere småkagerne med farvet glasur, tivoli krymmel og andet pynt. De er nemlig oplagte at pynte og lave sammen med børn her i påsken!

Her er mine småkager pyntet med smeltet hvid chokolade, og derefter optegnet med mørk chokolade ↓

søde påskesmåkager med påskeharer

Man kan også optegne dem langs kanten, som jeg gjorde på nogle af mine, og ellers kan man også sagtens pynte med chokoladekrymmel, glasur, farver, spiselige knapper, øjne, næse osv. Et super fint og kreativt påskeprojekt! De er i øvrigt også fine at lave og give i et glas som gave til en værtsgave til en påskefrokost.

påskeharer og kaniner til påsken vegansk småkage

Jeg håber at du kunne bruge opskriften på den her fine og nemme veganske påskesmåkager. Eller hvert fald fik inspiration til et påskeprojekt! Næste gang skal jeg klart øve mig lidt mere og lave nogle flotte påskeæg ligesom dem her. Synes det er så fint og hyggeligt her i påsken med lidt ekstra forårspynt.

Rigtig god påske til alle jer ✩

Giv påskesmåkagerne stjerner her ↓

5/5 (2 Reviews)

1 thought on “Påskesmåkager”

  1. Pingback: Vegan Easter Bunny Cookies - Sedas Plantekøkken

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top