Min absolut bedste og nemmeste opskrift på vegansk mayonnaise. En skridsikker opskrift – som fungerer hver gang!
Lavet med 5 ingredienser: Neutral olie, eddike, salt, sennep og kikærtevand.
Vigtigt: Det er nok meget godt for mig at nævne, at inden jeg fik succes med den her opskrift, så har jeg testet vegansk mayo måske 10 gange, hvor den fejlede HVER gang. Selvom jeg hældte olien i en tynd stråle og fulgte opskriften, så blev min mayonnaise tynd og sjasket. Jeg prøvede endda at skifte stavblender, prøvede med høje skåle, forskellige olier og typer af eddike. Men uden held. Jeg ved, at nogen har succes med den metode – men i mit køkken fungerede det altså slet ikke!
Så i ren frustration over at den traditionelle opskrift ikke virkede for mig, besluttede jeg at lave en opskrift, der var meget nemmere…
Så den her super nemme mayo opskrift er til alle jer, der har haft samme problem som mig. Jeg har testet den utallige gange nu, og hos mig fungerer den hver gang. Og så smager den i øvrigt skønt – helt ligesom en mayo skal smage.
Video: Sådan laver jeg mayo på 5 min ↓
Jeg har testet mayo med følgende olier:
- Vindruekerneolie: Du får en helt fin hvid mayo, som har en let og mild smag.
- Solsikkeolie: Mild olie smag og bliver også helt hvid (brugt i videoen).
- Rapsolie: Du får en mere gul mayo, med en tydligere smag af olie.
Vegansk Mayonnaise.
Min BEDSTE opskrift på vegansk mayonnaise. En super nem vegansk mayo uden æg, som fungerer hver gang! Klar på 5 minutter...
Ingredienser:
- 2 dl. neutral olie (fx solsikke, vindruekerne eller rapsolie)
- 1/2 dl. kikærtevand (vandet fra en dåse kikærter)
- 1 tsk. eddike
- 1 tsk. sennep
- 1 nip salt
Sådan gør du:
(Se evt. opskrift video længere oppe) Find et højt glas, en aflang beholder eller lignende frem. Hæld alt olien direkte i glasset og tilsæt alle de andre ingredienser heri. (Hvis du har lært, at du skal hælde olien i i en tynd stråle, imens du pisker – så glem alt om det for nu). Det hele skal hældes i.
Sæt stavblenderen helt ned i glasset, så den rører bunden. Tænd og blend, imens du holder stavblenderen stille ved bunden. Efter bare få sekunder vil din mayo blive helt tyk. Kør gerne blenderen lidt op og ned, indtil du får tyk og lækker konsistens.
Smag mayonnaisen til med salt og sennep. Du kan også tilsætte et nip karry, hvis du vil have en mere gul farve. Opbevar mayonnaisen i et rent glas i køleskabet.
Vegansk mayonnaise – Sådan gør du ↓
Hjemmelavet vegansk mayonnaise på 5 minutter? Måske tænker du, at det lyder lidt for lovende. Men den her opskrift tager ikke mere end 5 minutter at blande sammen – og vigtigst af alt, så er den ret nem og idiotsikker at lave.
- Hæld ALLE ingredienser i et højt glas, en beholder eller lignende.
- Sæt din stavblender helt ned i glasset – og blend i 5 sek.
- Mayo’en er klar!
Det har aldrig været nemmere for mig at lave mayo, end med denne geniale opskrift (hvis jeg selv må sige det). Jeg var ellers ved at give op på mayo fronten, efter så mange gange med mislykkede forsøg..
Vegansk mayo – med chili, hvidløg eller persille.
Det er helt sikkert ikke sidste gang, at jeg laver opskriften på mayo. Og næste gang tror jeg, at den plantebaserede opskrift skal have et tvist. Fx som persillemayo, hvidløgsmayo (som aioli), mayo med ramsløg, sennepsmayo eller måske en bearnaisemayo?
Hjemmelavet chili mayo:
Prøv også den her lækre opskrift på vegansk mayo med chili. Opskriften er helt ens med denne klassiske mayo, bare med chili også. Og her kan du både bruge sød chili, frisk chili, chilisauce eller chiliflager.
Avocado mayo:
Min nye flotte grønne avocado mayo, er alt ikke til at komme uden om. Igen, så er opskriften er helt ens med denne klassiske mayo. Jeg har blot tilsat 1 moden avocado. Og det giver den flotteste grønne farve!
Find også min opskrift på vegansk aioli her. Nogen der har prøvet det? Det er altså bare lækkert med masser af hvidløgs smag. Så tip endelig i en kommentar nedenfor, hvis I har nogle gode erfaringer!
Mayo til luksus kartoffelmadder.
Jeg bruger ofte min hjemmelavede plantebaserede mayonnaise til pålægssalater, fx vegansk hønsesalat, kikærtesalat, karrysalat eller i en klassisk italiensk salat. Men denne gang serverede jeg dem på toppen af hjemmelavede luksus kartoffelmadder ↓
Jeg serverede min mayo ovenpå de her luksus » hjemmelavede kartoffelmadder. Finder der noget bedre? Hvis du i øvrigt gerne vil have mere inspiration til nem, grøn vegansk mad, så følg endelig med på instagram under @micadeli_ hvor jeg også deler en masse mad. Håber ellers at du kunne bruge opskriften!
Pingback: Kartoffelmadder – Opskrift på skøn vegansk kartoffelmad
Pingback: Blomkålsfrikadeller – Opskrift på vegansk blomkålsdeller bagt i ovn
Pingback: Vegansk tunsalat – Min BEDSTE kikærtesalat på under 10 min.
Pingback: Vegansk pålæg – Mine bedste opskrifter til pålæg uden kød
Pingback: Vegansk chili mayo – Opskrift på hjemmelavet chilimayo på 5 minutter
Pingback: Rødbede pomfritter – Sund opskrift på pommes frites med rødbeder
Pingback: Vegansk karrysalat – Opskrift på nem karrysalat uden æg på 10 min.
Kan man bruge olivenolie?
Det vil jeg tro, smagen bliver bare lidt anderledes fordi olivenolie ikke er smagsneutral. Personligt ville jeg bare bruge den olie jeg lige har i skabet 🙂
Tak for svar Birthe ♥
Ja det kan du godt. Men din mayo bliver med en tydeligere smag af olie end med de andre olier. Personligt er jeg ikke til det, men andre elsker det… Jeg ville anbefale en mere neutral olie som vindruekerneolie, den smager mest neutralt ♥
Hvor mange kalorier er der i sådan portion 🤔🤔🤔. Er helt vild med den, SÅ LÆKKER 🤞🤞
Hej Annelise,
Ud ha, det ved jeg desværre ikke, da jeg ikke rigtig tæller kalorier på mine opskrifter.
Men den er nok (desværre) mindst lige så “usund” som traditionel mayonnaise 😉
Rigtig god påske
Pingback: Forårssalat – Opskrift på lækker salat til forår og påsken
Pingback: Cocktail med asparges – Opskrift på vegansk rejecocktail til forret
Totalt overrasket, virkede 2. gang 🤣👍🏼
Lækker og nem, tak 🙂
Hej Rikke,
Hvor er det skønt at høre! Det er også altid en go-to for mig!
Bedste hilsner,
Lyder lækkert:) hvor længe kan den holde sig i køleskabet?:)
Helt utrolig længe, hvis man husker at putte en ren ske i hver gang 😉 Ellers er det den går hen og bliver dårlig.
Bedste hilsner,
Hvad er kikærtevand? Er det, dét vand som kikærter på dåse ligger i?? Eller vand som man har kogt rå kikærter i?
Yes, det er vandet fra kikærter på dåse. Det er en fantastisk ingrediens i stedet for æg.
Måske du også kan bruge det overskydende vand fra kikærter, som man selv koger. Men det har jeg dog ikke afprøvet endnu 😉
Bedste hilsner
Man kan helt sikkert bruge vandet fra kikærter man selv koger – det gør jeg og det virker hver gang ved brugen af din fine opskrift her. Man skal blot huske at lade vandet koge lidt ind, hvis det er for tyndt (det skal være lidt gele-agtigt i konsistensen).
En anden genial ting man skal huske med kikærtevand (aquafaba) er at det kan snildt fryses ned! Det beholder alle sine egenskaber og det virker også hver gang.
Hej John
Tusinde tak for dine gode tips! Det er skønt, at du deler det her med os på siden, så de andre læsere også kan få glæde af det! 😄
Fantastisk at man kan fryse kikærtevand – det har altså nogen gode egenskaber, må man sige.
Dejligt du har glæde af min mayo-opskrift.
Rigtig mange hilsner herfra
Pingback: Vegansk remoulade – Min BEDSTE opskrift på hjemmelavet remoulade
Pingback: Vegansk Ketchup – Min bedste opskrift på hjemmelavet tomatketchup
Pingback: Vegansk burger – 12 opskrifter og inspiration til ALT du skal bruge
Ohlala, den må afprøves! Tak for en inspirerende blog 🙂
Tusinde tak Anne! 😀
Håber mayo’en bliver god!
Kære dig
Min majo er tynd? Vil ikke blive tyk😳
Kære Sanne,
Hmm, det lyder meget mystisk, da jeg har succes med tyk mayo hver gang. Har du set videoen foroven, hvordan jeg laver opskriften?
Og hvilke præcise ingredienser har du brugt?
Bedste hilsner!
Kære Sanne.
Det lader til at du skal have lidt mere olie i, så skulle den gerne blive tykkere.
Held og lykke!🙏
Tak for hjælpen Tine! Det lyder som en god idé at prøve! 🤎
Bedste hilsner
Jeg er vild med den her mayo.
Jeg er dog udfordret i at få den pisket stiv. 1.gang gik det ikke så godt – vi brugt 4 dl. olie før mayoen stivnede. 2. gang lavede jeg en lille portion. Det gik perfekt – nu har jeg prøvet tredje gang uden at få det pisket stift!!
Er der nogen forklaring eller lignende erfaringer? I så fald – hvad gør I ?
// Jette
Hej Jette,
Uh det lyder underligt. Bruger du de samme ingredienser og olie hver gang eller skifter du?
Jeg bruger i øvrigt et højt glas og ikke en skål, når det piskes (ligesom i videoen), måske det også kan gøre noget for resultatet.
Bedste hilsner 🤎
Fantastisk opskrift 😊😋. Kom også et par fed hvidløg i.
Hvor lyder det skønt! Ja, det er heldigvis også mega lækkert med en hvidløgsmayo.
Bedste hilsner
Pingback: Vegansk aioli – Opskrift på lækker dip og hvidløgsmayo på 5 minutter
TAK TAK for bedste opskrift på bedste mayo nogensinde.
🤩
Hvor dejligt at høre Kim! Skønt du var vild med den!
Bedste hilsner ☀️
Pingback: Sliders med beyond kød og hjemmesyltede rødløg – PlanteUniverset
Hejsa,
Det ser mega nemt og lækkert ud! Hvor savner jeg mayo siden jeg blev veganer! Men det lykkedes mig bare ikke at lave det..🥺 skal klart afprøve din opskrift!😃
Men min stavblender er gået i stykker, så har kun en foodprocessor, kan den bruges? Eller hvad med en el-pisker?
Ser frem til dit svar🌻
Forresten jeg elsker din blog! Sikke et held at jeg fandt dig! 🕊🌟 Alt hvad du laver ser VIRKELIG simpelt, rent og inspirende og lækkert ud! Har manglet inspiration på især vegansk pålæg, det skal klart afprøves! Glæder mig😍😋🤤
Hej Gigi
Tusinde tak for din søde besked!! Sikke det varmer at læse! 🌸😄
Håber at mayo opskriften går dig godt – for mig virker den hver gang, og jeg synes, den er super nem! Jeg har dog ikke prøvet at lave den med en foodprocessor. Måske det kan bruges? Jeg er lidt i tvivl, men skriv endelig hvis du har succes med en blender fremfor stavblender!
SÅ dejligt du følger med her i mit lille madunivers!
Bedste hilsner herfra 😍
Hej igen🌸
Kan eddiken erstattes med frisk citronsaft istedet? 🍋
Jeg skal købe mig en stavblender imorgen, så glæder mig virkelig til at afprøve opskriften!😍
Hej Gigi
Hmm jeg ved ikke om du kan.. Hjemmelavet mayo er en kompleks størrelse, så jeg tror ikke, at meget af det kan skiftes ud.
Men skriv endelig, hvis du har succes med citronsaft i stedet for eddike 😉
Ellers må jeg afprøve det næste gang, jeg skal lave mayo!
Bedste hilsner
Hej Michala.
Jeg kunne tænke mig at prøve med kokosolie. Hvad mener du om det.?
hej og tak for deling. Jeg vil prøve at lave den, men vil lige høre om du bruger sød eller stærk sennep?
Jeg bruger mest stærk sennep.
Bedste hilsner ☀️
Helt fedt med denne opskrift ! 😀👍🏼
Jeg er heller ikke lykkedes med andre opskrifter. Det her er nemt og godt ….tak.
God weekend fra Lene
Det er jo helt skørt, så enkelt det er at lave. Og så lige direkte i beholderen.
Køber ALDRIG mayonnaise i supermarkedet mere.
Min aquafaba var køleskabskold, hældte et skvæt rapsolie i den neutrale olie og brugte dijonsennep, flagesalt og en smule friskkværnet sort peber.
Den smager fuldstændig som den “ægte mayonnaise” fra K salat i pose, jeg havde i køleskabet i forvejen. Vildt nok!
Tak 🙏🏻
Virkelig lækker opskrift🎀
Det er første gang jeg selv laver mayo, og den blev perfekt og cremet. Tak for denne opskrift 5/5⭐️
Så dejligt at høre Sophia! Tak for at dele 😍
Bedste hilsner
Jeg kan slet ikke få det til at virke. Hvad gør jeg mon forkert
Hej Trine,
Øv. Hvilke ingredienser bruger du? Og har du set min video med steps længere oppe?
Vil gerne prøve at guide dig.. 🙏
Vh 🙂