Nemme hjemmelavede fladbrød – en rigtig lækker opskrift til hele året. En opskrift på fladbrød uden gær lavet med kun 4 ingredienser.
Veganske fladbrød uden gær.
Min opskrift på hjemmelavet fladbrød er super nemme at lave. Det er en fladbrød opskrift uden gær, du skal nemlig kun bruge mel, yoghurt, bagepulver og salt. Så det er en fladbrøds opskrift uden gær, men kun med bagepulver som hævemiddel. Du kan både lave dine fladbrød med yoghurt og uden. Jeg brugte en vegansk yoghurt, den neutrale yoghurt fra Alpro og det fungerede super godt. Men du kan bruge hvilken som helst neutral yoghurt, som du ønsker.
Hvis du har grill, kan jeg virkelig anbefale at bage dem på en pizzasten eller på en pande over bål. Jeg bagte mine på en almindelig varm stegepande indendørs i køkkenet.
Normalt plejer jeg at lave en god hjemmerørt dressing fra hånden, fx som her med en god paprika dressing. Men en græsk hjemmelavet Tzatziki passer også perfekt til.
Tip: Du kan nemt lave dem større end jeg gjorde her, så de passer perfekt som durum eller madpandekager med fyld. Fladbrødene kan også fryses ned.
Fladbrød – med kun 4 ingredienser.
Hjemmelavede græske fladbrød uden gær. Også en vegansk opskrift med kun 4 ingredienser. Lav fladbrød på pande eller på grill, spis som durum eller wraps.
Ingredienser:
- 350g. Hvedemel
- 3 dl. Yoghurt, neutral (jeg brugte vegansk yoghurt)
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Salt
Sådan gør du:
Find en stor skål frem og bland mel med bagepulver og salt. Mix de tørre ingredienser sammen og tilføj yogurt. Ælt dejen med hænderne og form til en rund kugle. Lad dejen ligge i skålen med et viskestykke over. Lad hvile i 30-40 minutter.
Hæld lidt mel på en ren bordplade og hæld dejen ud. Skær dejen ud i 10 stykker (eller 5-6 stykker hvid du ønsker dem store). Rul hver stykke dej ud til små flade pizzadeje. Læg fladbrødene hver for sig (ikke oven på hinanden, da de klistrer sammen).
Varm en pande op med lidt olie. Steg alle fladebrød på hver side i 2-3 minutter, til de får en fin gylden farve.
Spis fladbrødene med det samme. Kan opbevares 1-2 dage og de kan også nedfryses.
Fladbrød lavet i 4 steps ↓
- Start med at blande mel med bagepulver og salt. Herefter hældes yoghurten i og mix godt sammen.
- Form dejen med hænderne til en kugle, og lad hvile i skålen i 30-40 minutter.
- Efter hævning. Hæld dejen ud på et mel drysset bord.
- Skær dejen ud i 8-10 lige store stykker. Drys godt med mel og rul dem til pandekager.
Her kan du se resultatet på fladbrød på grillpande med striber – og almindelige fladbrød på pande ↓
Uanset om du griller dem eller laver dem som pandebrød uden gær, så giver fladbrødene virkelig en duft af sommer og udeliv, når de bliver bagt. Og sådanne flade sprøde brød smager bare bedre med lidt dressing eller dip. Så sæt gerne tid af til det også, dejen skal nemlig hæve 30-40 min. Og gerne mere hvis du har tid til det.
Du kan også servere dem som madbrød uden gær med sprøde falafler, hummus og salat. Simpelt og lækkert.
➝ Se opskriften på falafler i ovn her
Server fladbrødene som durum eller wraps:
Uanset om det er tyrkiske, græske eller arabiske fladbrød, så kan de nemt serveres som wraps med masser af fyld. Også perfekt til souvlaki, gyros eller andre traditionelle græske retter.
Græske fladbrød – Opdateret opskrift ↺
Opskriften her er opdateret. Jeg har forbedret indholdet og billederne – men opskriften er den samme. Jeg har blot genudgivet med en ny dato, så nye læsere også kan få glæde af den.
Indiske naanbrød med hvidløg
Du kan også prøve den her opskrift på lækre indiske naanbrød med hvidløg. Den her opskrift er lavet med gær, og er lidt mere luftig end opskriften på fladbrød.
Smager utrolig skønt både som wraps, eller som tilbehør til lækre varme gryderetter.
Skriv endelig i en kommentar nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål til opskriften!
Pingback: Blomkålscurry – Opskrift på vegetarisk gryderet med blomkål
Pingback: Hokkaidosuppe – Opskrift på tyk og lækker græskarsuppe
Pingback: Veganske kødboller – Opskrift på sprøde kødfrie frikadeller
Pingback: Vegansk Kartoffelsalat – Opskrift på klassisk salat med kartofler
Pingback: Vegansk gryderet – Nem aftensmad med ris og søde kartofler
Pingback: Nuggets med Søde Kartofler – Opskrift på nuggets med grøntsager
Pingback: Kikærtebøffer – Veganske bøffer med kikærter nem opskrift
Pingback: Bagte auberginer med fyld – Nem opskrift på ovnbagt aubergine
Pingback: Harissa falafler – Opskrift på stærke falafler med chili og rød pesto
Pingback: Tofu Grillspyd – De lækreste spyd med tofu til vegansk grillaften
Pingback: Vegansk paprikagryde – Gryderet med grøntsager på 30 min.
Pingback: Tabouleh salat - Opskrift på lækker og nem Couscoussalat
Pingback: Dahl – Opskrift på nem vegansk indisk daal på kun 25 min
Pingback: Linsesuppe på 30 min – Opskrift på nem suppe med linser og kokosmælk
Pingback: Hummus - Den bedste opskrift på nem, hjemmelavet hummus
Pingback: Aubergine bøffer bagt i ovn – Opskrift på kødfri bøf til vegansk burger
Pingback: Kikærtesuppe – Opskrift på nem suppe med kikærter klar på 25 min.
Pingback: Vegansk Butter Chicken – Indisk opskrift med blomkål på kun 30 min.