Opskrift på nemme nuggets med søde kartofler. Lækre, sprøde og nogle af de bedste nuggets med grøntsager – uden friturestegning.
De her nuggets er bagt i ovnen – og klar på 30-35 minutter.
Jeg elsker at eksperimentere med nuggets lavet af grøntsager, fordi der er SÅ mange muligheder. De kan fx også laves med almindelige kartofler, squash, aubergine, græskar eller rødbede. Kun fantasien sætter grænser. Nuggets med grøntsager er også en lækker måde at spise flere grøntsager på. Også for børn, hvis de normalt ikke er så vilde med grøntsager.
Herudover så er det virkelig en skøn ret, hvor man på ingen måde savner smagen af kød. Jeg kan anbefale at spise dem sammen med en lækker hjemmelavet dip eller dressing. Eller server dem som tilbehør til en grøn salat, ovnbagte kartofler eller pommes frites.
Hvis du laver søde kartoflerne endnu mindre i størrelse til små nuggets, så er de også perfekte til pitabrød, wraps eller som toppings til de her fyldte hjemmelavede fladbrød.
» Prøv også: Sprøde pommes frites lavet af søde kartofler
Nuggets med søde kartofler.
De her veganske nuggets med søde kartofler er lækre og sprøde! Nuggets med grøntsager serveret med en lækker dip eller dressing. Find opskrift her.
Ingredienser:
- 500g. Søde Kartofler
- 1,5 dl. Plantemælk
- 1 dl. Mel
- 1 tsk. Paprika
- Salt og peber
- 2-3 dl. Rasp
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180°C. Skyl og skær søde kartofler ud i mindre stykker (bestem selv om du vil beholde skrællen på). Læg dem på en bageplade og bag dem i ovnen 15-18 min. De er færdige, når man kan stikke en gaffel i dem og er bløde men stadig faste. Lad dem køle af.
I en skål laves en tyk dej af mælk, mel, paprika, salt og peber. Rør grundigt sammen. Hæld rasp i en anden skål.
Dyp kartoffel stykkerne i dejen, dryp af og vend dem til sidst i rasp. Sørg for at de er godt dækkede til over det hele. Læg dem tilbage på bagepladen og hæld lidt olie ovenpå. Skru ovnen op på 200°C og bag dem i 17-18 minutter til de er gyldne på toppen og sprøde i kanterne.
Server de sprøde nuggets sammen med en lækker kold dip, ketchup eller dressing.
Nuggets med søde kartofler – sådan gør du:
- På første billede kan man se, hvor store jeg lavede mine nuggets (cirka samme længde som en citron). Jeg beholdt også skrællen på (dog skyllet grundigt), da der sidder mange gode vitaminer i skrællen. Men du kan sagtens undlade skrællen.
- Efter de er bagt i ovnen første gang, vendes stykkerne i en tyk dej og bagefter i rasp. Sørg for at de er godt dækkede til over det hele.
- Alle nuggets vendt i rasp – klar til at blive bagt i ovnen i 17-18 min.
- Her er det færdige resultatet på de sprøde nuggets. Serveret med en hjemmerørt senneps dressing.
Skrællen på søde kartofler.
Start med at skrubbe og vaske søde kartoflerne grundigt under hanen, inden du begynder at bruge dem. Så du får fjernet alt skidt og jord, der kan sidde på. Jeg beholder altid skrællen på mine søde kartofler, uanset om jeg laver en opskrift som denne, søde kartofler med fyld eller pommes frites. Synes det er så lækkert at spise skrællen, når den bliver sprød..
Derudover, så er skrællen fyldt med gode vitaminer og mineraler. Det er nemlig både i og lige inden under skrællen, at de fleste vitaminer sidder. Så der er altså ingen grund til at smide skrællen væk!
Jeg spiste mine nuggets sammen med en hjemmelavet senneps dressing. Men du kan sagtens bruge en lækker chili mayo, ketchup, dild dressing eller en anden kold dressing med krydderurter.
De her nuggets skal helst spises samme dag. Men hvis du vil gøre processen endnu nemmere, kan du sagtens bage søde kartoflerne den første dag. Læg dem på køl, vend dem i dejen + rasp og bage dem færdig dagen efter. Hvis du laver opskriften, så del endelig billeder med mig på Instagram. Vil elske at se jeres lækre resultater!
Pingback: Panering uden æg – Sådan laver du vegansk panering
Pingback: Tofu Nuggets – Opskrift på sprøde og nemme tofupinde
Pingback: Græskar nuggets – Opskrift på hjemmelavede nuggets med græskar
Pingback: 10 mættende vegetaropskrifter – Inspiration til vegetarretter
Pingback: Ovnbagte squash – Opskrift på squash skiver ala chips eller nuggets
Hejsa😊
Mon de egner sig til at fryses ned?
Hej Mette,
Det tror jeg sagtens, du kan! Jeg har gjort det med andre grøntsagsmuffins hvert fald.
Tø dem evt. op i ovnen på 200 grader i 15-20 min. Eller steg dem lune på en pande i lidt olie. 😉
Bedste hilsner
Pingback: Aubergine steaks – Opskrift på stegte aubergine i vegansk fløde sauce
Pingback: Aubergine bøffer bagt i ovn – Opskrift på kødfri bøf til vegansk burger
hej, de ser super lækre ud – jeg vil helt sikkert prøve at lave dem, men da jeg er nybegynder i det veganske køkken, vil lige høre, hvilket slags plantemælk du vilanbefale at bruge? VH Pernille
Hej Pernille,
Du kan bruge hvilken som helst plantemælk! Der gør ikke den store forskel. Jeg bruger næsten altid havremælk (det går godt til det hele). 😉
Bedste hilsner og håber du bliver inspireret her på siden!
Pingback: Bagte søde kartofler – Opskrift på sød kartoffel med lækkert fyld
Pingback: Ratatouille – Opskrift på ratatouille i ovn som tilbehør til aftensmad
Please share what are the crumbs used?
Thank you
Hi! I used panko bread crumbs! 😉
Please, traduction in english or french please !!!
Hi Henri,
I have translates in english here 😉
Ingredients:
500g. Sweet potatoes
1,5 dl. plant milk (about 3/4 cup)
1 dl. flour (about 1/2 cup)
1 teaspoon paprika
1 teaspoon chili flakes (if you like)
Salt and pepper
2-3 dl. Rasp
Cut the sweet potatoes in chunks. Bake the in 20 mins at 180°C and cool down. Cover the chunks in flour mixed with plant milk. Afterwards a mix of breadcrumbs + paprika + chili flakes. Drizzle with salt and pepper. Bake for 20 mins more until crispy.
All the best from here 🤎 😉
Hey har du en hurtig og lækker opskrift på en god dip/dressing tilhørende? 🙂
Hej Cecilie!
Jeg ville bruge dressingen fra den her salat: https://micadeli.dk/quinoa-salat-med-sode-kartofler/
Ingredienser til dressing:
3 spsk. Neutral yoghurt (jeg brugte en vegansk udgave)
2 spsk. Olie
1-2 Citronskiver
1 tsk. Sennep
1 tsk. Ahorn sirup
Og så bare røre det hele godt sammen og smages til, så den rammer dine smagsløg! 😉
Bedste hilsner
Arla sødmælk god opskrift tak🤩🤷🏼♀️