Denne opskrift på indisk dahl er en af de bedste og nemmeste gryderetter. Opskriften er vegansk og kan laves både med røde og grønne linser.
Jeg har længe gerne ville lave en NEM og lækker dahl opskrift. Og nu er den her heldigvis. En lækker indisk opskrift, som er varm og dyb i smagen.
Når man ser på en gryderet fyldt med linser, så ser det måske ikke ud af meget. Men krydderierne her i retten er altafgørende for et lækkert og smagfuldt resultat. For når linserne koges og serveres i en ret fyldt med krydderier, ris og tilbehør, så har linserne ikke en dominerende smag eller konsistens.
Video: Se hvordan jeg laver dahl her ↓
Tip: I videoen brugte jeg passata (en mere cremet og lækker udgave af flåede tomater – uden klumper), men du kan sagtens bruge hakkede tomater.
Jeg anrettede denne nemme dahl med vilde ris, fladbrød, hakkede mandler, koriander/persille og lidt avocado. Men det kan alt sammen varieres efter eget ønske! En virkelig nem (og også ret billig opskrift), som både voksne og børn kan spise – alt efter mængden af chili selvfølgelig.
» Server med: Fladbrød – Nem opskrift med kun 4 ingredienser her
Indisk dahl på 25 min.
Denne opskrift på indisk dahl er NEM og lækker. Opskriften er vegansk og serveret med fladbrød, ris og avocado – klar på 25 min.
Ingredienser:
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk. kardemomme
- 2 spsk. ingefær (frisk eller stødt)
- 1 spsk. spidskommen
- 2 spsk. karry
- 1/2 tsk. chiliflager (kan udelades)
- 240g. kogte linser (svarer til 1 dåse)
- 200 ml. grøntsagsbouillon
- 2 dåser hakkede tomater eller passata
- Tilbehør:
- Ris
- Fladbrød eller naanbrød
- Forårsløg
- Hakkede mandler
- Avocado
- Koriander eller persille
- Evt. creme fraiche
Sådan gør du:
(Se opskrift video længere oppe) Pres hvidløget og steg i lidt olie på panden. Tilsæt kardeomme, ingefær, spidskommen, karry og chili. Rør rundt og lad krydderierne varme et par minutter.
Skyl de kogte linser grundigt og hæld dem op på panden.
Tilsæt 200 ml. vand sammen med 1 grøntsagsbouillon og hakkede tomater. Lad det simre under middel varme i 10-15 min (gerne længere). Rør jævnligt.
Kog risene for sig selv og hak mandler, forårsløg og avocado.
Smag gryderetten til og tilsæt flere krydderier hvis nødvendigt. Server sammen med lune fladbrød, ris, avocado, hakkede mandler, forårsløg, koriander og evt. creme fraiche.
Den nemmeste opskrift på indisk dahl.
Da jeg besluttede mig for, at jeg ville lave en dahlopskrift til jer, så var jeg meget bevidst om, at den skulle være så nem som overhovedet mulig. For mange af jer, har skrevet, at I er ret vilde med hurtige og nemme opskrifter, som passer til travle dage. Og det er denne dahlopskrift heldigvis et godt eksempel på! Hvad kalder i egentligt retten.. Dahl, daal eller dal?
Forslag til tilbehør:
- Lune hjemmelavede naanbrød – giver en lækker og autentisk smag
- Hakkede nødder – mandler, valnødder, pekan eller cashew nødder
- Koriander eller persille
- Kold avocado creme – Mos en avocado i en skål og læg en klump ovenpå retten. God at servere til børn eller hvis retten er for stærk
- Kold creme fraiche – også god hvis retten er til den stærke side
- Chili – små skiver af frisk chili
- Lime eller citron
Her er retten serveret både med og uden avocado og creme fraiche ↓
Dahl med røde eller grønne linser.
Du kan både bruge grønne linser og røde linser til denne opskrift. Jeg brugte en dåse grønne linser for nemhedens skyld!
Hvis du gerne vil bruge ukogte linser, så skyl dem grundigt i en si og hæld dem direkte op i gryden sammen med grøntsagsbouillon og hakkede tomater. Efter 20-25 min vil de være fint kogt.
Her kræver det dog mere end 200 ml. vand, som jeg har skrevet under ingredienserne. Brug her omkring 400-500 ml., da linserne suger en del vand til sig. Du kan altid hælde mere vand i løbende, hvis du kan se, at der mangler – og retten bliver for tør og fast.
Jeg håber, at du kunne bruge denne nemme opskrift på indisk dahl. Det er hvert fald ikke sidste gang, at jeg laver denne.
Flere veganske indiske opskrifter:
Vegansk Butter Chicken
Her er min bedste opskrift på indisk vegansk butter chicken. En kødfri opskrift lavet med blomkål og sprøde kikærter. Super mættende og klar på 30 min.
Naanbrød med hvidløg
Naanbrød er super lækre at servere som tilbehør til stort set alle indiske gryderetter. De her naan brød er lavet med hvidløg og dufter skønt.
Blomkålscurry på 20 min.
Indisk inspireret blomkålscurry lavet med en lækker sauce og blomkål – en af mine mest populæreopskrifter her på siden. Super simpelt og lækkert.
Vegansk Tikka Masala
Super lækker indisk tikka masala. En kødfri opskrift lavet med sprød tofu. Serveret med ris, persille og lime. Klar på kun 25 min.
I øvrigt, har jeg samlet denne + mange andre favoritter på Pinterest: Opskrifter til aftensmad her. Så kan I nemt gemme jeres favorit opskrifter indenfor både aftensmad, kage og bagværk.
Pingback: Vegansk Tikka Masala – Opskrift på indisk gryderet klar på 25 min.
Pingback: 10 mættende vegetaropskrifter – Inspiration til vegetarretter
Pingback: Svampetoast – Opskrift på den bedste toast med svampe på 10 min.
Pingback: Veganske gryderetter – Mine BEDSTE opskrifter under 30 min.
Ser skønt ud 🤩 Hvor mange gram ukogte linser skal man beregne? Kh. Marlene
Tak for det Marlene! Man plejer at beregne cirka halvdelen, hvis det er ukogte linser.
Så jeg ville nok bruge et sted mellem 120-150g. cirka.
Bedste hilsner ♥
Lyder virkelig lækkert! Har købt ind og vi skal have det imorgen. Har dog ét spørgsmål. Kommer jeg grydens indhold op i panden eller pandens op i gryden og laver det færdigt? Første gang jeg laver en “dahl” pfh tak. ☺️
Tusinde tak for det René!
Du skal kun bruge 1 pande – det hele skal op i panden, så det er en slags one pot. 😉
Også hvis du gerne vil koge linserne selv. Så hælder du dem bare med op på panden sammen med de andre ingredienser og lader det simre lidt længere tid, indtil linserne er færdigkogte.
Jeg håber det smager!
Bedste hilsner,
Hej Michala
I et forsøg på at spise kødfrit nogle dage om ugen har jeg længe ledt efter retter der ikke bare prøver at være en substitut for kødretter, men rent faktisk er vegetariske og står ved det!
Denne dahl er blevet nærmest fast ret hjemme hos mig og jeg savner ikke kødet når jeg laver den – tak ! 🙂
Hej Anders,
Tusinde tak for det! Det er jeg vel nok glad for at høre.. Håber at du kan finde en masse inspiration her på siden!
Bedste hilsner!
Pingback: Dahl med græskar – Opskrift på græskar dahl til nem efterårsmad
Passata kommer ofte i nogle større glas modsat hakkede tomater. Hvis man bruger passata, er mængden så stadig det der svarer til 2 dåser hakkede? Altså cirka 800g?
Hej Line,
Ja lige præcis. Jeg bruger cirka 600-800g. passata. Så det passer cirka med 1 stort glas passata, vil jeg sige. De er ofte på omkring 700g. 😉
Bedste hilsner
Jeg elsker indisk mad – men jeg kan ikke udstå blomkål (med mindre den er RÅ)
Har du idéer til, hvad jeg kan erstatte med?
Hej Heidi,
Uh ja, du kan sagtens erstatte med finthakket gulerødder, aubergine, squash eller måske lidt ekstra bælgfrugter 😉
Håber retten smager – bedste hilsner,