fbpx

Madpandekager med vegansk fyld af aubergine og stegte løg

I dag har jeg delt en idé til madpandekager med vegansk fyld. Her med krydret aubergine fyld, bløde stegte løg, salat, agurk dressing og syltede rødløg.

Inspiration til super lækker og nem kødfri aftensmad.

hjemmelavede madpandekager med vegansk fyld af aubergine og løg

Jeg lavede faktisk den her opskrift til jer, fordi jeg ville vise, hvordan i kunne lave noget nemt fyld til de her » veganske madpandekager. Mange af jer har efterspurgt mere inspiration til nem aftensmad – men som også kan indeholde noget uden kød. Og nogen gange kan det være svært at skulle blive ved med at finde på noget nyt.

Men i de her wraps har jeg brugt aubergine. Hvis de er skåret i tynde strimler og stegt på panden – så smager det super lækkert (og vil selv overbevise dem som er glade for kød i deres wraps eller madpandekager). De bliver nemlig lidt kødagtige, når man steger dem i en masse krydderier.

Tip: Laver du pandekagerne i forvejen (de kan sagtens fryses ned), så kan aftensmaden være klar på under 30 min. Opskriften er rimelig budgetvenlig, børnevenlig og kan laves hele året rundt. Desuden kan de her wraps både laves til frokost, madpakke, aftensmad eller som tilbehør til andre retter.

» Find også opskriften på veganske madpandekager her

Madpandekager med fyld.

Antal: 2 personer
Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 20 min.

Madpandekager med vegansk fyld til aftensmad. Med krydret aubergine fyld, bløde stegte løg, salat, agurk dressing og syltede rødløg.

Ingredienser:

  • Madpandekager:
  • 2 dl. grahamsmel
  • 4 dl. hvedemel
  • 8-9 dl. havremælk
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • Plantesmør til stegning
  • Fyld:
  • 3 fed hvidløg
  • ½ aubergine
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 spsk. barbecue eller grill krydderi
  • 2 tsk. paprika
  • Salt og peber
  • Stegte løg:
  • 2 løg
  • 1 spsk. plantesmør

Sådan gør du:

1

Madpandekager: I en skål blandes grahamsmel, hvedemel, havremælk, bagepulver og salt. Hvis du synes, at dejen er for tyk, så tilsæt 1 dl. ekstra mælk. Lad gerne dejen trække i 10-15 min.

2

Smelt 1 spsk. smør på en varm pande og tilsæt et tyndt lag pandekagedej. Fordel fyldet rundt på panden i et tyndt lag og vend dem først, når de er gyldne og sprøde. Lad køle af.

3

Fyld: Hak løg og hvidløg fint og steg på en pande i lidt olie. Hak aubergine i tynde halve skiver og kom med op på panden. Tilsæt krydderierne og lade det stege godt op til auberginen har fået farve og er blevet gylden og gerne sprød.

4

Stegte løg: Hak løg i tynde halve skiver eller runde ringe. Steg dem på en pande i plantesmør til de er let gyldne. Drys godt med salt og peber.

5

Anret madpandekagerne med frisk spinat, auberginefyldet, de stegte tomater, avocado, lime og lækker dressing.

Hjemmelavede madpandekager med vegansk fyld.

Selvom jeg brugte aubergine som fyld til pandekagerne, så er der altså virkelig mange andre muligheder, hvis du vil lave kødfri madpandekager. Falafler ville virkelig også være lækkert. Men ellers har jeg listet nogle idéer op længere nede.

Og så vil jeg selvfølgelig anbefale at fylde dem med alle gode grøntsager som iceberg salat, agurk, lime, syltede rødløg og stegte løg.

fyld uden kød med aubergine og løg

Idéer til vegansk fyld i pandekager:

Og jeg kunne blive ved og ved.. Der er virkelig meget man kan bruge som fyld – uanset om det er madpandekager, tacos, enchiladas, pitabrød eller wraps.

fyld til veganske wraps og pandekager med løg

Stegte løg og syltede løg: Ikke nok med at jeg fyldte pandekagerne med stegte løg på toppen, så afprøvede jeg også syltede rødløg. Med deres super flotte lyserøde farve og syrlige smag, så passer de perfekt til hjemmelavede veganske wraps. Og så er de skønne at have stående i køleskabet til en hurtigt wraps, luksus kartoffelmad eller som pynt på en salat.

hjemmelavede madpandekager med vegansk fyld af aubergine og løg

Jeg håber, at du kunne finde inspiration til opskriften til næste gang, hvor du skal lave madpandekager med vegansk fyld. Husk at pandekagerne også sagtens kan laves i større portioner og fryses ned til travle uger. Fandt også de her tykke amerikanske madpandekager, som kunne være super lækkert også at lave til aftensmad. Det må blive næste gang. Skriv også en kommentar nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål.

Giv fyldet og pandekagerne stjerner her

5/5 (2 Reviews)

3 thoughts on “Madpandekager med vegansk fyld af aubergine og stegte løg”

  1. Pingback: Veganske madpandekager – Opskrift på madpandekager uden æg

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top