fbpx

Karamelliseret Tofu

Opskrift på stegt karamelliseret tofu. En fantastisk lækker opskrift, som kan laves uafhængig af sæson. Spis marineret tofu med ris, eller en sprød salat – eller brug det i wraps eller pitabrød.

Tofu kan købes hos Med24.dk, hvor man ofte får mere for pengene. Men tofu kan også købes i mange fysiske forretninger efterhånden. Jeg plejer, at stege tofuen kort på panden, og herefter dækker stykkerne i en karamelliseret marinade af lime juice, ahorn sirup, sojasauce, hvidløg, citron/lime. Server til sidst retten med sesam frø, kogte ris, og forårsløg.

Utrolig nemt at lave og så er tofu et super godt alternativ til kød.

Stegt tofu på panden med ris

Retten her er også god hvis du skal servere en vegansk ret for venner eller familie. De bliver nemlig sprødt som kylling og så har de en lækker smag af både sødt og syrligt fra marinaden og soya. Perfekt til både børn og voksne, veganere, vegetarer eller kødspisere.

Den marinerede tofu kan sagtens holde sig på køl og opbevares i en bøtte i et par dage. Du kan også nøjes med at stege tofu stykkerne gyldne, og så gemme på køl. Når du så skal bruge dem, så skal du kun bruge tid på glazen/marinaden. Og så er der hurtig aftensmad med lidt ris, salat, pitabrød eller en dressing som tilbehør.

» Prøv også: Sprøde kålchips med grønkål – sund snack idé til gæster

Karamelliseret Tofu.

Antal: 2 personer
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 15 min.

Opskrift på lækker, nem vegansk aftensmad. Karamelliseret sprød tofu stegt i en glaze. Server med ris, i pitabrød, wraps eller i salater.

Ingredienser:

 • 250g Tofu
 • 1 fed Hvidløg
 • 2 spsk. Olie (olivenolie eller neutral olie)
 • 1 tsk. Majsstivelse
 • 1 tsk. Ahorn Sirup (eller honning)
 • 2 tsk. Soja sauce
 • Saft fra 1/2 Citron eller Lime
 • Salt og peber
 • Til servering:
 • Ris, forårsløg og sesamfrø

Sådan gør du:

1

Læg et stykke køkkenrulle over tofuen og tryk ned så vandet fjernes. Skær i små tern.

2

Kom lidt olie på en pande og steg tofu stykkerne så de er gyldne på alle sider. Giv dem et par minutter på hver side og vend dem rundt. Fjern dem fra panden og gem til senere.

3

I en skål blandes hvidløg, olivenolie, majsstivelse, ahorn sirup, soja sauce, lime saft, salt og peber. Hæld saucen på panden og kog på lav varme til en glaze. Den skal være karamelliseret, tyk og gylden.

4

Hæld tofustykkerne op i glazen og vend dem godt rundt. Lad dem stege til de er helt dækket helt til at saucen og glazen har sat sig på tofu stykkerne.

5

Server de sprøde karamelliserede tofu stykker i salater, wraps, pitabrød eller med ris. Drys med sesamfrø, limesaft og forårsløg.

Sådan laver du karamelliseret tofu:

Jeg indrømmer. I begyndelsen på mit tofu eventyr, der kunne jeg faktisk ikke lige tofu overhovedet. Jeg synes det var kedeligt, smagsløst, og unaturligt. Jeg blev altid skuffet, hvis jeg havde bestilt det på en restaurant – og jeg kunne heller ikke finde ud af at gør det til et mirakel derhjemme.

tofuopskrift med ris og marinade

Men jeg tænkte, at jeg for alvor måtte give det en chance. Også fordi, at det jo er meget brugt i det veganske og vegetariske køkken. Så jeg søgte og søgte efter inspiration på nettet og på Instagram, efter noget hvor jeg tænkte at, det der.. Det ser godt ud. Og det fandt jeg heldigvis. Jeg fandt nogle lækre billeder af tofu, som nærmest var forklædt som kylling, lammekød, eller pulled pork med en glaze-agtigt tofu marinade / sauce ovenpå. Helt sprødt, lækkert, saftigt og med masser af smag. Eller det lignede det i hvert fald!

Så jeg prøvede at lave en omgang stegt tofu, som lignede det jeg havde set på billederne. Mit ønske var at lave en opskrift – med så få ingredienser som muligt – men som smagte super lækkert. Jeg øvede og øvede mig på en glaze. Og det blev altså til denne glaze bestående af hvidløg, ahorn sirup, sojasauce, lime/citron saft, olie, salt og peber – og så en lille smule majsstivelse for at give den her perfekte tykke tekstur ved tilberedning.

Stegt tofu på panden med ris

.. Og det smagte fantastisk (hvis jeg selv må sige det). Glazen/marinaden gjorde noget ved tofuen, som jeg ikke havde prøvet før. Og det giver jo egentlig ret god mening. For hverken kylling, lam eller anden kød smager jo godt, når det er uden smag, krydderier, olie, salt og peber.

Marineret tofu opskrift:  

Jeg afprøvede også de her marinerede tofu stykker sammen med spinat wraps. Det var de her wraps på Instagram – og de blev virkelig gode synes jeg! Men du kan også nemt putte dem i pitabrød, spise på naanbrød, durum, på pizza, i salatskålen eller måske som små sprøde toppings ovenpå suppe sammen ned sprøde kålschips bagt i ovn. De kan bruges sammen med meget mad og som tilbehør til andre vegetar og veganske retter.

vegansk opskrift på stegt tofu

Karamelliseret tofu – Opdateret opskrift ↺
Opskriften på stegt tofu er opdateret. Jeg har forbedret indholdet, og datoen er derfor ny, så nye læsere også kan få glæde af den.

PS – Hvis du ikke ønsker at bruge majsstivelse, så kan det godt udelades til den marinerede del. Men resultatet vil dog ikke blive nær så tykt. Det skaber nemlig en tykkelse i glazen, som får den til at tykne og sætter sig godt på tofu stykkerne. I forhold til krydderier, så skal du også bare give den gas. Prøv fx barbecue, paprika, chili, garam masala, spidskommen eller andet lækkert.

Se flere tofu opskrifter her nedenfor ↓


Fried Chicken – Nuggets med tofu

veganske nuggets ala fried chicken uden kød

De her veganske nuggets – ala fried chicken, må være en af mine bedste kødfri nuggets opskrifter.

Lavet med tofu og hjemmelavet krydret marinade. En super lækker og mættende tofu opskrift. Klar på ca. 35-40 min.

Opskrift på tofu nuggets


Tofu pinde

tofu nuggets med chilli sauce

Det bliver svært at gå tilbage til den almindelige form for tofu, efter at jeg har lavet den her tofumarinade. Men der er heldigvis mange måder at lave tofu på, som smager fantastisk.

Prøv fx de her lækre tofu pinde som er friturestegt kort – og bliver sprøde ligesom fiskepinde.

Opskrift på tofu pinde


Pad Thai med tofu – på 25 min

opskrift på vegansk pad thai

Den her pad thai er lavet med lækker stegt tofu, grøntsager og nudler. En super skøn og nem ret uden kød – og som nemt kan laves på travle hverdage.

Server den med persille/koriander, peanuts og lime.

Pad Thai med tofu


Tofu grillspyd

tofu grillspyd vegansk grillmad

Super lækre marinerede tofu grillspyd, som kan laves året rundt. Får lidt en smag og konsistens af kylling, og kan nemt laves på grillspyd med grøntsager også.

Serveret på lune hjemmelavede fladbrød med hummus, salat, tomater og lidt marinade på toppen.

Lækre grillspyd med tofu


Paprikagryde med tofu

vegansk paprikagryde med uden kød vegetarisk opskrift

Den her paprikagryde med grøntsager og tofu er god til både hverdag og weekend – klar på kun 30 min.

En af mine mest populære gryderetter herinde på siden. En sund og mættende gryderet uden kød – som er skøn sammen med fladbrød og ris.

Paprikagryde med tofu


Jeg håber, at du blev inspireret til flere tofu opskrifter hjemme i dit eget køkken. Skriv endelig nedenfor hvis du har nogle spørgsmål til glazen, tofuen eller andet.

Giv min opskrift på karamelliseret tofu stjerner her ↓

4.6/5 (15 Reviews)

10 thoughts on “Karamelliseret Tofu”

 1. Pingback: Tofu Bowl – Opskrift på kødfri salatskål med karameliseret Tofu

 2. Ser mega lækkert ud vil helt sikkert lade mig inspirere.
  Men hvorfor dog bruge oliven olie frem for en smags neutral olie, eller endnu bedre bruge en peanut olie for lige at pifte det op med lidt peanut smag 🙂

  Oliven olie er til salater.

  1. micadeli_dk

   Dejligt at høre Mark! Du kan sagtens bruge en smags neutral olie ja (det gør jeg faktisk også selv for det meste).
   Peanut olie lyder også lækkert, det må jeg prøve!
   God fornøjelse!
   Bedste hilsner,

 3. Pingback: Vegansk pasta – Opskrift på pastaret med proteiner

 4. Pingback: Veganske nuggets – Opskrift på sprød vegansk fried chicken med tofu

 5. Pingback: Vegansk Ramen – Hjemmelavet ramen suppe klar på kun 30 min.

 6. Sofie Aaboe Andersen

  Ser super lækkert ud! Kan man finde en opskrift til de lækre spinatwraps du viser på siden?

  1. micadeli_dk

   Hej Sofie,
   Ja, de her spinatpandekager (eller spinatwraps) kommer lige om lidt! Er i gang med at forbedre og udvikle opskriften.. Så mon ikke du kan finde dem herinde indenfor en måneds tid. 😉
   Bedste hilsner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top