Karamelliseret Tofu

Stegt tofu på panden med ris

Opskrift på stegt karamelliseret tofu. En fantastisk lækker opskrift, som kan laves næsten uafhængig af sæson. Spis stykkerne med ris, eller en sprød salat – eller brug det i wraps eller pitabrød.

Den stegte tofu er kort stegt på panden og herefter dækket i et karamelliseret lag af lime juice, ahorn sirup, sojasauce, hvidløg, citron/lime. Server retten med sesamfrø, kogte ris, og forårsløg. Utrolig nemt at lave og smager efter min mening helt fantastisk.

Retten her er også god hvis du skal servere en vegansk ret for venner eller familie. De bliver nemlig lidt som kylling, de er sprøde og så har de en lækker smag af både sødt og syrligt. Perfekt til både børn og voksne, veganere, vegetarer, kødspisere eller noget helt fjerde 😉

Den marinerede tofu kan sagtens holde sig på køl og opbevares i en bøtte. Du kan også nøjes med at stege tofu stykkerne gyldne, og så gemme på køl. Når du så skal bruge dem, så skal du kun bruge tid på glazen. Og så er der hurtig aftensmad med lidt ris, salat, pitabrød eller en dressing som tilbehør.

» Prøv også: Sprøde kålchips med grønkål – sund snack idé til gæster og weekend

Karamelliseret Tofu.

Serves: 2 personer
Prep Time: 10 min. Cooking Time: 15 min.

Opskrift på lækker, nem vegansk aftensmad. Karamelliseret sprød tofu stegt i en glaze. Server med ris, i pitabrød, wraps eller i salater.

Ingredients

  • 250g Tofu
  • 1 fed Hvidløg
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 1 tsk. Majsstivelse
  • 1 tsk. Ahorn Sirup (eller honning)
  • 2 tsk. Soja sauce
  • Saft fra 1/2 Citron eller Lime
  • Salt og peber
  • Til servering:
  • Ris, forårsløg og sesamfrø

Instructions

1

Læg et stykke køkkenrulle over tofuen og tryk ned så vandet fjernes. Skær i små tern.

2

Kom lidt olie på en pande og steg tofu stykkerne så de er gyldne på alle sider. Giv dem et par minutter på hver side og vend dem rundt. Fjern dem fra panden og gem til senere.

3

I en skål blandes hvidløg, olivenolie, majsstivelse, ahorn sirup, soja sauce, lime saft, salt og peber. Hæld saucen på panden og kog på lav varme til en glaze. Den skal være karamelliseret, tyk og gylden.

4

Hæld tofustykkerne op i glazen og vend dem godt rundt. Lad dem stege til de er helt dækket helt til at saucen og glazen har sat sig på tofu stykkerne.

5

Server de sprøde karamelliserede tofu stykker i salater, wraps, pitabrød eller med ris. Drys med sesamfrø, limesaft og forårsløg.

Nøglen til lækker karamelliseret tofu:

Jeg indrømmer.. I begyndelsen på min veganske livssttil, der kunne jeg faktisk ikke lige tofu overhovedet. Jeg synes det var kedeligt, smagsløst, og unaturligt. Jeg blev altid skuffet, hvis jeg havde bestilt det på en restaurant – og jeg kunne heller ikke finde ud af at gør det til et mirakel derhjemme…

tofu opskrift med ris

Men… Jeg gav det for alvor en chance. Netop også fordi, at det jo er meget brugt meget i det veganske køkken. Så jeg søgte og søgte efter inspiration på nettet og på Instagram efter noget, hvor jeg tænkte.. “Hey det der.. Dét ser godt ud!” Og det fandt jeg. Det var billeder af tofu, som nærmest var forklædt som kylling, lammekød, eller pulled pork med en glaze-agtigt sauce ovenpå. Helt sprødt, lækkert, saftigt og med masser af smag. Eller det lignede det hvert fald..

Så jeg prøvede at lave en omgang tofu, som lignede det jeg havde set på billederne. Mit ønske var at lave en opskrift – med så få ingredienser som muligt – men som smagte himmelsk. For jeg tænkte, hvis jeg kan lide det – så kan de fleste andre nok også.. Jeg øvede og øvede mig på en glaze, som kunne leve op til mine høje forventninger. Og det blev altså til denne glaze bestående af hvidløg, ahorn sirup, sojasauce, lime/citron saft, olie, salt og peber – og så en lille smule majsstivelse for at give den her perfekte tykke tekstur ved stegning.

Stegt tofu på panden med ris

.. Og det smagte fantastisk (hvis jeg selv må sige det). Glazen gjorde noget ved tofuen, som jeg ikke havde prøvet før. Og det giver jo egentlig ret god mening. For hverken kylling, lam eller anden kød smager jo godt, når det er uden smag, krydderier, olie, salt og peber?

↓ Tofu serveret i spinat wraps.  

 Næste gang vil jeg helt sikkert serverer dem i wraps. Måske endda hjemmelavede grønne wraps som her fyldt med sun spinat. Jeg lavede de her wraps på Instagram for nogle uger siden – og de blev virkelig gode synes jeg! Men du kan også nemt putte dem i pitabrød, spise på naanbrød, durum, på pizza, i salatskålen eller måske som topping på suppe?

vegansk opskrift på tofu

PS – Hvis du ikke ønsker at bruge majsstivelse (nogle kan ikke tåle det så godt), så kan det godt udelades. Men resultatet vil ikke blive nært så tykt. Det skaber nemlig en tykkelse i glazen, som får den til at vokse og sætter sig godt på tofu stykkerne. I forhold til krydderier, så skal du også bare give den gas. Prøv fx barbecue, paprika, chili, garam masala, spidskommen eller andet lækkert.

Jeg håber, at du blev inspireret til flere tofu opskrifter hjemme i dit eget køkken. Skriv endelig nedenfor hvis du har nogle spørgsmål til glazen, tofuen eller andet.

Giv min opskrift på karamelliseret tofu stjerner her ↓

5/5 (2 Reviews)

1 thought on “Karamelliseret Tofu”

  1. Pingback: Tofu Bowl – Opskrift på kødfri salatskål med karameliseret Tofu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *