Grøntsagssuppe fyldt med kartofler, gulerødder, porre og smag fra både karry og kokosmælk. En nem og lækker vegansk suppe opskrift.
Klar på 25 min. Serveret med sprøde hjemmelavede brød sticks.
Suppen her er en slags kartoffel porre suppe med gulerødder, karry og masser af smag. Jeg elsker supper og især når de er nemme at tilberede og smager skønt og lækkert, uanset hvor mange grøntsager, der er puttet i.
Du kan også lave den til en kartoffel broccoli suppe med små broccoli eller blomkåls stykker. Og i stedet for grønkål, så kan du også bruge spinat. Uanset hvad så er det i hvert fald en skøn vegansk og vegetarisk suppe, som mætter dejligt og giver hurtig mad til flere dage. Jeg havde i hvert fald mad til 2-3 dage blot af denne portion.
Tip: Grøntsagssuppen kan sagtens laves dagen før og varmes op. Og suppen kan også sagtens fryses ned.
Grøntsagssuppe.
Nem grøntsagssuppe med kartofler, gulerødder, porre og grønkål på 25 min. En vegansk suppe opskrift perfekt til grøntsagssupper.
Ingredienser:
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 stilk porre
- 500g. kartofler
- 2-3 gulerødder (ca. 100g.)
- 2 terninger grøntsagsbouillon
- 800 ml. vand
- 400 ml. kokosmælk
- 1 tsk. karry
- 1 håndfuld grønkål
- Friskkværnet peber
Sådan gør du:
Hak fint løg og hvidløg. Hæld lidt olie i en gryde og steg dem deri.
Hak porre og gulerødder i små stykker og kom med op i gryden. Skræl kartoflerne, hak dem i tern og hæld stykkerne i gryden sammen med 2 terninger grøntsagsbouillon og vand. Lad koge op i 8-10 min indtil kartoflerne er møre.
Tilsæt kokosmælk, karry og friskkværnet peber og lad simre i 5-10 min mere. Tilsæt fintsnittet grønkål til sidst og lad koge med de sidste par minutter.
Smag til og tilsæt mere peber eller karry hvis nødvendigt. Server suppen med det samme.
Grøntsagssuppe med kartoffel, porre, gulerødder og grønkål.
Når suppe er lavet med kokosmælk, får den en cremet og lækker smag. Men bare rolig, suppen kommer ikke til at smage direkte af kokosmælk. Grøntsagsbouillonen giver suppen smag sammen med karry, løg, hvidløg og friskkværnet peber ↓
Vegansk suppe med grøntsager.
Som nævnt er der et ital af muligheder hvis du vil lave suppe med grøntsager. Og her kan du altid bruge kokosmælk i stedet for traditionel fløde.
Jeg serverede suppen med de her sprøde brød sticks ↓
Du kan i øvrigt sagtens bruge opskriften som en basis vegansk eller vegetar suppe og så selv tilføje de grøntsager, som du har i køkkenet. Du kan fx tilføje broccoli, blomkål, små tern af søde kartofler, græskar, ærter, spinat eller andet. Alt efter årstid.
Andre supper og grøntsagssupper:
- Svampesuppe med ris – cremet efterårssuppe
- Vegansk thai suppe på 30 min.
- Nem og lækker cremet broccolisuppe
- Linsesuppe – klar på under 30 min.
Jeg er igang med at lave en samling på alle mine veganske suppeopskrifter og alt tilbehør, som man kan bruge til suppe. Det er nemlig skønt at have en masse supper at vælge imellem. For uanset hvilken årstid det er, så er det altid oplagt med en god varm portion suppe (hvert fald hjemme hos mig).
Jeg håber, at du kan bruge suppeopskriften! Hvis du laver suppen og deler, så tag mig endelig under @micadeli_ på Pinterest eller Instagram.
Pingback: Brød sticks – Sprøde stænger og croutoner med pesto og ost
Pingback: Veganske supper – Alle mine bedste suppe opskrifter på 30 min.
Pingback: Blomkålssuppe – Vegansk suppeopskrift med blomkål på 30 min.
Hej!
Den lyder lækker! Kan den fryses? 🙂
Hej Maria,
Ja det kan du sagtens. Men jeg ville ikke fryse kartofler ned. De egner sig ikke til at komme på frost. Så tag dem evt. op af suppen og kog nogle nye, når suppen skal varmes igen. 😉
Bedste hilsner
Pingback: Pasta suppe – Opskrift på super nem suppe pasta på 25 min.
Pingback: Suppe med kylling og grøntsager - Børglumparken
Pingback: Pongal Rasam - Børglumparken