Sprøde lækre aubergine bøffer til vegansk eller vegetarisk aftensmad. Brug dem som bøf til burger eller sammen med grøntsager, kartofler og dressing.
Bagt i ovnen – i alt klar på 35-40 min.
De her sprøde og lækre aubergine bøffer kan serveres til mange retter. De er selvfølgelig oplagte i burgere enten som vegansk burger eller vegetar burger. Men de er også virkelig gode at servere sammen grøntsager, sauce, salat, kartofler mm. Præcis det samme, som man ville servere til en bøf eller steak.
Jeg vendte aubergine skiverne i en våd paprika/chili blanding og til sidst i rasp. Her kan du sagtens udelade chili, hvis de skal være velegnet til børn.
Aubergine bøffer.
Sprøde lækre aubergine bøffer bagt i ovnen. Opskrift på sund bøf til vegansk eller vegetarisk aftensmad og kødfri burger.
Ingredienser:
- 1 aubergine
- 1,5 dl. plantemælk
- 1 dl. mel
- 1 tsk. paprika
- 1/2 tsk. chili (kan udelades)
- Salt og peber
- 3 dl. rasp
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180°C. Skyl og skær auberginen ud i tykke runde skiver ca. 1-2 cm. i tykkelsen. Læg dem på en bageplade og bag dem i ovnen 10 min så de netop er møre.
I en skål laves en tyk dej af mælk, mel, paprika, chili, salt og peber. Rør grundigt sammen. Hæld rasp i en anden skål.
Dyp aubergine bøfferne i dejen, dryp af og vend dem til sidst i rasp. Sørg for at de er godt dækkede til over det hele. Læg dem tilbage på bagepladen og hæld lidt olie på. Bag dem i alt 18-20 minutter til de er gyldne på toppen og sprøde i kanterne. Vend dem gerne efter 10 min.
Server de sprøde aubergine bøffer med grøntsager, en kold dressing eller som burgerbøf i burgere.
Aubergine bøffer til vegansk burger.
Start med at skære auberginen i tykke skiver og læg dem på en bageplade. Bag dem i ovnen i 10 min. til de er møre ↓
Dyp nu alle bøfferne i den våde paprika/chili/mælkeblanding og derefter i rasp. Bag dem nu igen 18-20 minutter til de er gyldne. ↓
Opskrifter på bøfferne er jo oplagte til burgere! Men, de kan altså bruges til mange andre retter også. Fx kan de serveres sammen med ➝ spidskålssalat, en pastasalat, dilddressing, eller som fyld i pita eller ➝ hjemmelavede fladbrød.
Veganske bøffer i ovn.
Jeg elsker at arbejde med rasp, da resultatet altid bliver sprødt og lækkert. Og så kan man jo nemt bage grøntsager med rasp i ovnen. Har oplevet, at der er mange der ikke ved, hvor nemt det er at bage nuggets, bøffer og lignende i ovnen.
Se fx de her ➝ sprøde kikærtebøffer som også er perfekte til en kødfri burgerbøf. Ellers så kan de her ➝ squash nuggets og de her ➝ nuggets af søde kartofler også være super lækre at bruge i burgere. Alle opskrifterne er lavet i ovn!
Jeg er i øvrigt begyndt at samarbejde med Nemlig.com. Så hvis du handler derinde kan du finde inspiration og en masse af mine opskrifter! Det synes jeg er super hyggeligt.. Og dejligt hvis jeg kan inspirere nogle travle handlende derinde med lidt vegansk eller vegetarisk aftensmad!
Pingback: Alt i et fad – Opskrift fyldt med grøntsager og aubergine bøffer
Hej Mica,
Jeg er netop ved at forsøge mig med dine aubergine bøffer og synes at det bliver “lidt snasket” i dej/rasp processen. Hvor våd eller tyk skal dejen være, hvis det ellers kan beskrives..?
Mvh
Ole
Hej Ole,
Hmm, dejen skulle gerne blive fin tyk ved at blande mælken, mel, paprika, chili, salt og peber. Sådan tyk ligesom kærnemælk.
Ellers forsøg dig gerne med ekstra mel til at justere med, så der kommer et tyk lag på alle aubergine skiverne. Så kan raspen nemlig hænge på.
Lad mig endelig høre hvordan det blev!
Bedste hilsner
Pingback: Vegansk burger – 12 opskrifter og inspiration til ALT du skal bruge