Alt i et fad – grøntsager og aubergine bøffer

Opskrift på alt i et fad med ovnbagte kartofler, porre og ovnstegte aubergine bøffer. En nem og lækker grøntsagsret serveret med dilddressing.

Nem inspiration til vegansk og vegetarisk aftensmad.

alt i et fad i ovn med grøntsager

Med den her opskrift, har jeg forsøgt at gøre aftensmaden sund, nem og lækker på samme tid. Konceptet er simpelt, smid en masse grøntsager i et fad og lad det stege i ovnen indtil sprødt og gyldent. Server med en skøn kold hjemmelavet dressing.

Der findes nemlig ikke noget bedre en one trays, one pot eller andre retter, hvor man kun skal bruge ét fad eller én gryde til at tilberede i. Det gør aftensmaden nem og overskuelig – og så giver det jo også mindre rengøring.

Tip: Brug endelig de grøntsager, som du allerede har i køkkenet. Opskriften er nemlig en god måde at få ryddet ud i grøntsagsskuffen. Jeg har brugt kartofler, porre og aubergine bøffer – men du kan tilberede fadet med stort set alle slags grøntsager i sæson!

Alt i et fad med grøntsager.

Serves: 3-4 personer
Prep Time: 10 min. Cooking Time: 50 min.

Opskrift på alt i et fad med ovnbagte kartofler, porre og aubergine. En nem og lækker vegansk grøntsagsret med dilddressing.

Ingredients

  • Aubergine bøffer:
  • 1 aubergine
  • 1,5 dl. plantemælk
  • 1 dl. mel
  • 1 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. chili (kan udelades)
  • Salt og peber
  • 3 dl. rasp
  • Grøntsager:
  • 500g. kartofler
  • 3 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 stilk porre
  • 1 citron, skiver
  • Dilddressing

Instructions

1

Aubergine bøffer: Forvarm ovnen på 200°C varmluft. Skær auberginen i tykke skiver ca. 1-2 cm. i tykkelsen. Læg dem på bageplade og bag i ovnen 10 min. Lad dem køle af.

2

Lav en tyk dej af mælk, mel, paprika, chili, salt og peber. Rør grundigt sammen. Hæld rasp i en anden skål. Dyp aubergine bøfferne i dejen, dryp af og vend dem til sidst i rasp. Sørg for at de er godt dækkede til over det hele. Drys gerne med ekstra paprika, salt og peber på toppen. Læg dem til side på en tallerken og lav kartoflerne i mens.

3

Grøntsager: I fadet fordeles de små kartofler skåret i halve eller kvarte. Vend dem i olivenolie og drys med salt og peber. Bag kartoflerne i 20 min.

4

Tag fadet ud af ovnen og fordel porre og aubergine bøfferne på midten af pladen. Skru ovnen ned på 180°C og bag fadet igen i 20-25 min til alle grøntsagerne er gyldne og sprøde.

5

Server grøntsagerne med en kold dilddressing og frisk citron.

Alt i et fad – sådan gør du ↓

Opskriften er lavet med de her lækre ➝ aubergine bøffer, som også kan bruges i burgere, som en vegansk steak eller som tilbehør til salater.

Start med at bage aubergine skiverne alene i 10 min. til de er møre ↓

aubergine bøf bagt i ovnen

Lad dem køle af og vend dem i mælkeblanding + rasp. ↓

aubergine med rasp bagt i ovnen

Sæt kartoflerne i ovnen alene (de skal nemlig have længere tid end resten) og lad dem bage i 20 min. Herefter lægges porre + aubergine bøfferne på i midten af fadet. Bag nu de sidste 20 min. ↓

grontsager på et fad med kartofler og dilddressing

Fad med ovnbagte grøntsager og sprøde aubergine.

Det er så skønt med hyggeretter, som gør aftensmaden nem og lækker. Selvfølgelig skal de lige have 40-50 min. i ovnen i alt – men selve fremgangsmåde er heldigvis ret simpel. Du kan også vælge kun at lave grøntsagerne uden aubergine bøfferne – og bruge dem som en slags inspiration som tilbehør til vegetarisk eller vegansk aftensmad.

Du kan også sagtens servere grøntsagerne som tilbehør til fisk, kød eller andet. Men hele fadet smager skønt i sig selv, så det vil jeg anbefale at prøve.

alt i et fad i ovn med grøntsager

Glem endelig ikke dressingen med dild, som passer super fint til grøntsagerne. Jeg serverede den her ➝ hjemmelavede dilddressing (vegansk version) til med friske citron skiver. Og selvom vi er i januar måned, så passer fadet også skønt til både forår og sommer med friske danske grøntsager i sæson – måske endda stegt på grillen i stedet.

ovnbagte grontsager og kartofler nem opskrift

Giv min opskrift på grøntsagsfad stjerner her ↓

0/5 (0 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.