fbpx

Peanut butter dip

Nem og lækker opskrift på cremet peanut butter dip. En opskrift på dressing eller dip med hvidløg, som er en perfekt sauce til det asiatiske køkken.

Dip klar på under 10 min.

peanut butter dip og sauce

Hvis du er vild med peanut butter, så er den her dip/dressing lige noget for dig. Den er skøn at lave både som dip til sprøde asiatisk retter fx forårsruller, wontons, asiatiske fish cakes, nudler eller grøntsagsfyldige wok retter. Men den kan også hældes ud over en salat eller andet. Og så giver den bare et lækkert tvist med smagen af lime og hvidløg.

Opskriften på peanut butter dip kan holde ca. 3-4 dage på køl i en lille lufttæt beholder. Dippen kan både serveres varm og kold.

Peanut butter dip.

Antal: 1 portion
Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 2 min.

Nem peanut butter dip. En opskrift på dressing, sauce eller dip med hvidløg til asiatiske retter fx forårsruller eller nudler.

Ingredienser:

  • 2 spsk. kokosolie
  • 1 fed hvidløg
  • 5 spsk. peanutbutter
  • Saft fra 1/4 lime
  • Pynt:
  • Finthakkede peanuts, saltede
  • Sesamfrø

Sådan gør du:

1

Kom kokosolie og presset hvidløg i en lille gryde og varm op.

2

Tilsæt peanut butter og saft fra lime. Lad det simre i et minuts tid under omrøring, så du får en blød og cremet konsistens.

3

Hæld peanut saucen i en skål og lad den stå og køle ned på køkkenbordet indtil brug.

Peanut butter dip og sauce som tilbehør.

Den her dip og super oplagt som tilbehør til de asiatiske livretter. Og selvom jeg elsker at lave vegansk dansk mad og skandinaviske opskrifter, så nyder jeg også at lave asiatisk-inspirerede retter.

Dippen / saucen kan bruges til mange forskellige retter af x forårsruller, nudler, frikadeller, nuggets, wok, sprøde tofu pinde, grøntsager eller som en sauce til asiatiske retter eller en tofu bowl.

peanut butter dip og sauce

Jeg serverede peanut butter dippen til hjemmelavede forårsruller. En skøn sauce som sagtens kan kombineres med sojasauce og chili mayo ↓

peanut butter sauce og dip til forårsruller

Jeg glæder mig allerede, til at jeg får samlet flere og flere asiatiske opskrifter sammen. Elsker nemlig alt som der indebærer forårsruller, friske risruller, fried rice, sprøde wontons (minder lidt om forårsruller også), asiatiske salater, tofuretter og opskrifter med nudler. Og så er det jo bare godt, at have en lækker ny peanutsauce, næste gang der står asiatisk på menuen.

dip med peanuts til dressing

Giv peanutbutter dippen stjerner her ↓

5/5 (1 Review)

2 thoughts on “Peanut butter dip”

  1. Pingback: Forårsruller i ovn – Opskrift på forårsruller med filodej og grøntsager

  2. Pingback: Vegansk Pad Thai – Opskrift på nem thai ret på kun 25 min.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top