fbpx

Forårsruller i ovn

Her er min bedste opskrift på forårsruller i ovn – lavet med filodej. En skøn opskrift fyldt med grøntsager og serveret med sojasauce og peanutbutter dip.

Perfekte forårsruller til vegansk eller vegetarisk aftensmad.

sprøde forårsruller i ovn vegansk og vegetarisk opskrift

De her veganske forårsruller kan både laves med forårsrulledej og filodej – og begge dele smager skønt. Den her opskrift er lavet med filodej og bagt i ovnen frem for friture.

Hvad er filodej?

Filodej (eller fillodej) er en papirstynd dej, som typisk er lavet af hvedemel, vand, olie, glukose, majsstivelse og salt. Den er en lidt lettere og mindre fedtholdig udgave af fx butterdej. Filodej er ofte også lidt sundere og mindre fedtholdig end forårsrulledej. Dejen er oplagt at bage i ovnen, og det gør også resultatet på forårsrullerne lidt sundere, da man undgår store mængder olie.

Filodej kan findes på køl eller frost i de fleste større supermarkeder. Filodejen kan fryses ned indtil brug eller opbevares på køl op til 6-8 dage.

Forårsruller i ovn.

Antal: 9-10 forårsruller
Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 20 min.

Opskrift på sprøde hjemmelavede forårsruller i ovn med filodej og fyldt med grøntsager. God til vegansk og vegetarisk aftensmad.

Ingredienser:

 • Fyld:
 • 2 fed hvidløg
 • 2 stilke forårsløg
 • 100g. svampe
 • 2-3 gulerødder
 • 75g. spidskål
 • 2 tsk. paprika
 • 2 tsk. karry
 • Salt og peber
 • 1 spsk. sojasauce
 • 50g. tynde risnudler
 • Salt og peber
 • Herudover:
 • 3-4 plader filodej, ca. 150g.
 • Olie eller plantesmør til pensling
 • Sojasauce
 • Peanut butter dip
 • Sesamfrø

Sådan gør du:

1

Fyld: Start med at hakke forårsløg, svampe, gulerødder og spidskål i tynde aflange strimler. Steg finthakkede hvidløg og alle grøntsagerne på en pande i lidt olie. Tilsæt karry, paprika og sojasauce.

2

Kog ris nudlerne kort som anvist på pakken. Hæld vandet fra og hæld ris nudlerne med op på panden. Rør grundigt rundt og smag blandingen til med salt og peber.

3

Lad grøntsagsblandingen køle helt ned og forvarm ovnen til 180ºC varmluft.

4

Filodej: Skil forsigtigt filodejspladerne fra hinanden og pensl en plade af gangen med olie (eller smeltet plantesmør) over hele pladen. Læg et par spiseske fyld 3 steder på den lange side af filodejen og skær den i 3 lige store dele (se billeder nedenfor).

5

Fold filodejen rundt om fyldet til en forårsrulle og rul nedefra og op. Læg dem alle på en bageplade med bagepapir og fortsæt til alt fyldet er brugt (ca. 9-10 ruller i alt).

6

Pensl alle rullerne med olivenolie (eller smeltet plantesmør) over det hele og ved lukningen. Bages i ovnen i 20 minutter til de er sprøde og gyldne. Vend dem gerne undervejs. Serveres med dip og sojasauce.

Sådan laves forårsruller med filodej ↓

Først laves fyldet til rullerne. Mit fyld er lavet med tynde strimler af forårsløg, gulerødder, hvidløg, spidskål, krydderier og tynde risnudler  ↓

fyldet til rullerne med nudler

Her er 1 plade filodej penslet og jeg har lagt et par spiseske fyld 3 steder på den lange side af filodejen og skåret den i 3 lige store dele ↓

sådan rulles forårs ruller med filodej

Fold rullerne ind først i siden og derefter stramt nedefra og op ↓

rul en forårsrulle fra enden og pres sammen

Inden bagning pensles rullerne med olie eller smeltet plantsmør. Sørg gerne for at pensle godt over det hele + ved lukningerne  ↓

forårsruller pensles og klar til at bages i ovn

Forårsruller i ovn – en nem og sundere udgave.

Når forårsrullerne er bagt i ovnen, så er resultatet ofte også en sundere udgave, end hvis de var stegt i store mængder af fritureolie. Jeg vil selvfølgelig anbefale at pensle rullerne med lidt olie eller smeltet plantesmør, inden de kommer i ovnen. Så får de nemlig den sprøde og lækre overflade!

sprøde forårsruller i ovn vegansk og vegetarisk opskrift

Når man laver forårsruller med filodej, så er filodejen mere skrøbelig end hvis man bruger forårsrulledej. Derfor skal man også være ret forsigtig, når man folder forårsrullerne.

sprød forårsrulle med peanut butter dip

Filodej kan også bruges til mange andre lækre opskrifter. Prøv fx den her opskrift på ➝ vegansk Spanakopita, som er en græsk tærte af filodej. Ellers så er den oplagt til alle typer af forårsruller, sprøde wontons, tærter, “filodejs pakker” med fyld mm.

Her er forårsrullerne dyppet i ➝ hjemmelavet peanut butter sauce. En nem dip lavet med hvidløg og lime – og virkelig god i det asiatiske køkken ↓

peanut butter sauce og dip til forårsruller

Mmmh, jeg kommer helt sikkert til at lave flere opskrifter på kinesiske forårsruller. Næste gang bliver med forårsrulledej i friture – det skal også prøves! Har i nogle gode erfaringer med fyldet i forårsruller? Eller gode tips til stegning eller bagning? Så skriv endelig en kommentar nedenfor!

Kunne du bruge opskriften på forårsrullerne? Giv stjerner her ↓

0/5 (0 Reviews)

1 thought on “Forårsruller i ovn”

 1. Pingback: Vegansk Pad Thai – Opskrift på nem thai ret på kun 25 min.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top