fbpx

Veganske brunede kartofler

Min opskrift på nemme veganske brunede kartofler. En opskrift med små kogte kartofler, plantesmør og sukker.

Jeg fandt nogle ultra små kartofler, som jeg kogte og pillede til opskriften. Men du kan bruge både aspargeskartofler, babykartofler eller andre størrelser.

opskrift på veganske brunede kartofler

Skøn og nem opskrift til julemaden juleaften eller som tilbehør til julefrokost. Server dem sammen med de øvrige klassiske juleretter – og brun sovs selvfølgelig.

Tips til veganske brunede kartofler:

  • Brug plantesmør i stedet for almindeligt smør.
  • Du kan sagtens klargøre kartoflerne dagen/aftenen før. Så tager de kun 15 min. at lave færdige.
  • Pas på at sukkeret ikke brænder på! Det går stærkt med sukkeret, så varm det på lav varme. Hvis sukkeret er brændt på, så er du nødt til at starte forfra med sukkerblandingen. For ellers får kartoflerne en meget brændt smag.
  • Du kan både bruge rørsukker og almindeligt hvidt sukker. Hvidt sukker er dog lidt nemmere at styre, og brænder ikke ligeså nemt på.
  • Opskriften kan sagtens laves i dobbelt portion.

Veganske brunede kartofler.

Antal: 6-8 personer
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 10 min.

Min opskrift på nemme veganske brunede kartofler. Opskrift med små kogte kartofler, plantesmør og sukker. Find vegansk julemad her.

Ingredienser:

  • 1 kg. små kartofler
  • 7 spsk. sukker
  • 80g. plantesmør

Sådan gør du:

1

Kog kartoflerne med skræl i letsaltet vand, til de er lige knap møre. Pil dem, skyl dem og lad dem afdryppe i en sigte. Lad dem køle af et mindst et par timer, gerne til dagen efter. De skal være stuetemperatur og uden for meget væske, når de skal bruges.

2

Sukker smeltes på en stor pande ved meget svag varme (pas på at det ikke brænder på). Når det begynder at brune og er smeltet, så tilsætter du smørret. Rør helst ikke i sukkerblandingen undervejs.

3

Når det er kogt sammen til en gyldenbrun masse, hældes kartoflerne i. Lad dem karamellisere under lav/middel varme. Rør undervejs (forsigtigt) i de brunede kartofler, så du får fordelt sukkeret nogenlunde ligeligt.

4

Server de brune kartofler med det samme.

Hvordan laver man veganske brunede kartofler?

Det er heldigvis utrolig nemt, at lave veganske brunede kartofler. Du kan nemlig følge enhver opskrift, og bare skifte smør ud med plantesmør. Jeg bruger plantesmørret ‘Blok‘ fra Naturli’, og det fungerer altid super fint.

Hæld sukker på panden og lad det smelte ved svag varme. Når det begynder at brune og er helt smeltet, så tilsættes smørret  ↓

brunet smør til små brune kartofler

Brune kartofler til vegansk julemenu.

Brunede kartofler hører sig til en julemenu. Vegansk eller ej. Hvis du vil lave en vegansk julemenu, så har jeg også samlet mine bedste veganske juleretter.

» Spis sammen med: Sprød og julet rødkålssalat, denne opskrift på vegansk farsbrød til julebordet, nem og lækker brun sovs og søde hasselback butternut squash.

brunet kartofler med plantesmør

Du bestemmer selv, hvor længe kartoflerne skal stege i sukkermassen. Jo før du tager dem op – des tyndere bliver sovsen. Det er lidt en smagssag, om man ønsker sukkermassen tynd eller tyk på kartoflerne.

opskrift på veganske brunede kartofler

Giv opskriften på brune kartofler stjerner her ↓

0/5 (0 Reviews)

1 thought on “Veganske brunede kartofler”

  1. Pingback: Vegansk julemad – De bedste opskrifter til vegansk julemiddag

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top