fbpx

Vegansk æblekage

Nem opskrift på vegansk æblekage. En klassisk æblekageopskrift med danske æbler i sæson. Perfekt at servere til eftermiddagskaffe eller dessert.

opskrift på lækker vegansk æblekage med æbler

Server kagen sammen med kold creme fraiche eller vaniljeis. Super oplagt til både en eftermiddags snack eller som en dessert.

Æblekagen er særlig skøn til efterår og vinter, hvor æblerne er sødest. Hvis du har æbler i haven, så er de også skønne når de er friskplukket direkte fra æbletræerne. Men kagen kan også sagtens spises hele året rundt.

Kagen er nem at lave! Der er kun ca. 10-15 min. arbejdstid med at lave dejen. Men bagefter skal kagen have ca. 50 min i ovnen.

» Prøv også: Æblecrumble – vegansk udgave med æbler i sæson

Vegansk æblekage.

Antal: 5-6 personer
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 50 min.

Skøn opskrift på vegansk æblekage til kage eller dessert. En nem kage med æbler i sæson - uden æg. Serveret med creme fraiche.

Ingredienser:

 • 4 dl. mel
 • 2 dl. sukker
 • 1 tsk. bagepulver
 • 3 tsk. kanel
 • 2 tsk. kardemomme
 • 3 spsk. plantesmør, smeltet
 • 3 dl. plantemælk
 • 2 æbler
 • 2 håndfulde mandler (ca. 70g.)
 • Til servering:
 • Flormelis
 • Creme fraiche, vegansk

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen til 175°C varmluft.

2

I en skål blandes mel, sukker, bagepulver, kanel, kardemomme og smeltet smør. Tilsæt plantemælk lidt efter lidt til du får en sammenhængende og våd dej.

3

Hak mandlerne groft og kom med op i dejen. Skyl og hak æblerne i tern (men gem gerne nogle skiver til toppen). Bland æbleternene i dejen og kom den i en springform beklædt med bagepapir. Fordel æbleskiverne på toppen og bag kagen i ovnen i 50 min.

4

Drys æblekagen med flormelis på toppen. Server kagen varm med kold vegansk creme fraiche.

Vegansk æblekage – sådan gør du:

Rør alle ingredienser sammen med æble tern  ↓

dej til æblekage med danske æbler

Hæld dejen i en springform og pynt med ekstra æbler på toppen. Bag æblekagen i ca. 50 min til den er gylden på toppen  ↓

nem kage med æbler til efterår og vinter

Æblekage med sirup og creme fraiche.

Jeg servede æblekagen med lidt ahorn sirup på toppen og creme fraiche. Men du kan også servere den sammen med vaniljeis som en dessert.

Vegansk creme fraiche:
Jeg køber som regel vegansk creme fraiche i Irma, den som hedder Oatly. Men mange forretninger har dem på hylderne efterhånden og har set udgaver både i Føtex, Super Brugsen, Kvickly og Netto. Hvis kagen ikke behøver at være vegansk, så kan du sagtens servere med traditionel creme fraiche.

sirup til den æblekagen uden æg

Nødder i dejen:
Jeg brugte hakkede mandler til opskriften, fordi jeg elsker nødder i kage! Men det kan sagtens udelades i æblekagen her, hvis du gerne vil undgå nødder. De kan også sagtens skiftes ud med hasselnødder, valnødder eller andre slags.

opskrift på lækker vegansk æblekage med æbler

Vegansk udgave af æblekage.

Det er faktisk meget nemt at lave en vegansk udgave af den traditionelle æblekage. Forskellen er at mælk er skiftet ud med plantemælk, og smør er skiftet ud med plantesmør. Da æblekagen er vegansk, er den derfor også lavet uden æg. Og efter jeg har testet den her kage en del gange, så kan kagen altså sagtnes laves uden æg. Samtidig med at den selvfølgelig stadig er svampet og lækker.

vegansk æblekage nem opskrift

Æggene giver en lidt svampet smag, sammenhæng og konsistens. Men når plantesmør smeltes og blandes med de øvrige ingredienser, så bliver den mindst ligeså svampet og lækker.

vegansk kage med creme fraiche

Giv æblekagen stjerner her ↓

3.8/5 (27 Reviews)

3 thoughts on “Vegansk æblekage”

 1. Pingback: Vegansk æbletærte – Opskrift på nem tærte med æbler og vaniljeis

 2. Hejsa

  Idag har jeg lavet en kage, men den har været i ovn i 175 grader i 50 minutter. Den er stadig blødt/tungt som den er ikke klar til at spise.

  Hvad skal jeg gøre?

  Med venlig hilsen
  Anja

  1. Hej Anja
   Hmm, måske skal den have op til 55-60 minutter. Det afhænger lidt fra ovn til ovn, hvor længe en kage skal have. Jeg har selv oplevet at æblekagen har været klar på alt lige fra 45-60 minutter i forskellige ovne.
   En æblekagen må jo gerne være lidt svampet i midten (og ikke være tør), men man skal gerne kunne stikke en madnål i kagen, uden der hænger noget ved.
   Hvor længe endte du med at måtte give den? 🌸
   Bedste hilsner,

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top