fbpx

Julekaffe – Cafe Latte med kanel

Skøn opskrift på julekaffe med kanel og stjerneanis. En dejligt opskrift til julen og de kolde måneder. Opskriften er vegansk og lavet med havremælk.

Nem hjemmelavet juledrik klar på 10 min.

julekaffe vegansk kaffe med plantemælk

Jeg elsker sådan nogle nemme opskrifter, som man hurtigt kan servere som en varm eftermiddagskaffe, en morgenkaffe eller om aftenen med en dessert. Julekaffen kan også serveres med et skud rom eller andet alkohol i, som lige giver den ekstra kant og smag.

Jeg lavede den som en slags cafe latte med masser af havremælk. Men du kan også nøjes med 1/2 dl. mælk, hvis du ønsker en stærkere kaffesmag.

Du kan også tilføje et skud sød sirup til kaffe fx for en smag af karamel eller vanilje. Eller som en cremet og lækker chai latte med kardemomme, ingefær og nelliker.

Julekaffe.

Antal: 1 kop kaffe
Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 5 min.

Skøn opskrift på julekaffe med kanel og stjerneanis. En dejligt opskrift til julen. Opskriften er vegansk og lavet med havremælk.

Ingredienser:

  • 1 espresso shot, ca. 50 ml.
  • 1 dl. havremælk
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. vanilje
  • Pynt:
  • Stjerneanis

Sådan gør du:

1

Bryg 1 espresso shot af ca. 50 ml.

2

I en kande blandes havremælk, kanel og vanilje. Skum mælken i en mælkeskummer eller steamer til mælken er varm og cremet.

3

Hæld mælken sammen med kaffen og server med kanel og stjerneanis på toppen.

Julekaffe med havremælk.

Mmmh, det er sjældent jeg får lavet en rigtig caffe latte opskrift derhjemme. Oftest er det bar espresso med lidt kold mælk i – eller almindelig stempelkaffe. Det er nu også lækkert, men det var virkelig tiltrængt med en julet kaffe med cremet skummet mælk, ligesom som den her.

havremælk til kaffen vælg også andre plantemælk

Hvilken plantemælk skal jeg bruge?

Den populære havremælk synes jeg er den bedste til formålet, da den er perfekt sød til kaffen – og så skiller den ikke. I forhold til skum, så kan det være lidt svær at skumme frem for konventionel komælk (fx letmælk og sødmælk som skummer godt). Men der findes også barista udgaver af havremælk fx fra Oatly, som er rigtig godt til kaffe.

Mandelmælk fungerer også, men kan godt skille i kaffen, så vær forsigtig med det. Til gengæld er mandelmælk sødere og tykkere, og derfor også oplagt til cafe latte. Rismælk og sojamælk plejer jeg aldrig at bruge til kaffe. Rismælk ved jeg er godt til risengrød – men har svært ved at skumme.

kanel cafe latte vegansk juleopskrift

Cafe latte til juleaften eller som eftermiddagskaffe.

Denne opskrift på julekaffe kan nemt serveres om eftermiddagen juleaften eller som en kaffe efter maden. Den er også god at nyde i de rolige juledage efter jul eller en hyggelig weekend i december under et tæppe sofaen.

Jeg elsker duften og smagen af jul (og derfor også kanel, vanilje og stjerneanis). Men hvis du synes smagen er for “julet” og stærk, så kan du sagtens nøjes med en knivspids krydderier – eller helt udelade dem.

julekaffe vegansk kaffe med plantemælk

Drik julekaffen med sprøde hjemmebagte julesmåkager.

Jeg serverede kaffen med de her hjemmebagte vaniljekranse. Heldigvis har jeg stadig en del tilbage i skålen, efter jeg lavede dem her i starten af december. Super skønne at spise sammen med cafe latten, hvis man rigtig vil i julestemning.

» Se alle mine bedste veganske julesmåkager her

veganske småkager opskrift på julesmåkager

Giv opskriften på julekaffe stjerner her ↓

0/5 (0 Reviews)

1 thought on “Julekaffe – Cafe Latte med kanel”

  1. Pingback: Vegansk varm kakao – Opskrift på kakao med flødeskum på 10 min.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top