Den her opskrift på veganske nuggets ala fried chicken, må være en af mine bedste nuggets opskrifter! Lavet af tofu og en hjemmelavet marinade.
Opskriften er lavet med tofu og kan laves klar på ca. 35-40 min.
De her sprøde stegte tofustykker er en snack, som virkelig kan overbevise alle kød-elskere. De er fantastisk at lave på de dage, hvor du har lyst til noget syndigt, sprødt, friture og kød-agtigt. Uden overhovedet at spise det. For selvom normal Fried Chicken jo er lavet med kylling (ala nuggets), så er den her opskrift med tofu mindst lige så lækker!
I ovn eller friture?
Det er en super sprød og nem opskrift til både veganere og vegetarer – eller til kødelskere, som ønsker at spise kødfrit en gang imellem. De kan nemt laves i en sundere udgave – for de her tofu nuggets kan nemt bages i ovnen. Du får et lækkert resultat uanset om du vælger friturestegning eller ovn. Så det er altså et plus til alle jer, som ønsker at undgå store mængder af olie, som traditionel fried chicken oftest er lavet med!
Server de sprøde tofu nuggets sammen med et par sunde grønne salater, i en bowl med grøntsager, eller brug dem som fyld i pitabrød, wraps. De kan også sagtens spises helt som de er, sammen med en hjemmelavet dip, dressing, mayo, ketchup eller marinade.
Veganske nuggets.
Den her opskrift på vegansk fried chicken er sprøde veganske nuggets lavet med tofu og marinade. Opskrift til både veganer og vegetar.
Ingredienser:
- 500g. tofu
- 1 dl. plantemælk
- 1,5 dl. mel
- 4 dl. rasp
- 1 tsk. paprika
- Salt og peber
- Marinade:
- 3 spsk. smeltet smør
- 2 spsk. sirup
- 1 tsk. paprika
- 1/2 tsk. cayennepeber
- Saft fra 1/4 citron
- Et drys salt
Sådan gør du:
Hæld vandet fra tofuen og læg et stykke køkkenrulle eller viskestykke over og under tofuen. Pres godt ned så vandet fjernes. Gør dette et par gange over alt, så tofuen er så tør som muligt (jo mere vand der presses ud - jo bedre for resultatet).
Riv nu tofuen ud i mundrette størrelser fx til nugget størrelse eller større, alt efter ønske (se billeder nedenfor). Pres gerne tofustykkerne igen, så det sidste vand presses ud.
Hæl 1 dl. mel i en skål. I en anden skål blandes 1 dl. plantemælk med 1/2 dl. mel til en lys dej. Og i en tredje skål blandes rasp med paprika, salt og peber.
Dyp først et stykke tofu ned i skålen med mel, så tofuen er tør og godt dækket til med mel over det hele. Dyp derefter videre i mælke-blandingen og dryp af, inden du til sidst grundigt vender tofuen i rasp/paprika blandingen. Læg på en tallerken eller en bageplade beklædt med bagepapir. Fortsæt sådan med alle stykkerne.
Bages i ovn: Tænd ovnen på 200°C varmluft. Læg alle tofustykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys gerne med lidt olie på alle stykker og drys med salt og peber. Sæt bagepladen i ovnen og bag 18-20 min. i alt. Vend gerne alle tofustykkerne efter de første 10 min.
Friturestegning: Dybsteg tofustykkerne i varm olie i et par minutter til de er gyldne og sprøde over det hele. Lad dem dryppe af på et viskestykke eller køkkenrulle.
Marinade: Smelt smørret og bland sammen med de resterende ingredienser. Dryp marinaden udover de færdigstegte tofu nuggets.
Veganske nuggets ala Fried Chicken – lavet med tofu ↓
I stedet for kylling er det oplagt at bruge tofu. Tofu er nemlig helt fantastisk at arbejde med, hvis man vil lave veganske opskrifter, hvor man ønsker at erstatte kylling.
Mit bedste trick: Pres så meget væske ud af tofuen, som du kan. Det gør du ved at lægge et stykke køkkenrulle over og under tofuen, mens du presser ned. Gør det et par gange, og gerne igen når tofuen er skåret i stykker.
Jo mere tørre tofu stykkerne er – des bedre for resultatet!
Herefter skal tofuen vendes i rent mel, så tofuen er helt dækket til og er tør over det hele. Dyp herefter i mælkeblandingen og til sidst i rasp og paprika ↓
Fried tofu i ovn eller friture?
Normalt steges klassisk Fried Chicken i fritureolie. Og du kan sagtens gøre det samme med de her tofu nuggets, som man normalt ville gøre! Men jeg har faktisk også afprøvet dem i ovnen. Jeg oplever nemlig, at der er mange, som ønsker at undgå olie og friturestegning. Og resultat her er, at det kan du sagtens!
Her har jeg placeret alle tofustykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Det kan være en god idé at pensle dem med lidt olie på toppen (for det sprødeste resultat), og herefter drysse med salt og peber. Bag dem i ovnen i 18-20 min – og vend dem gerne efter 10 min. ↓
Hvordan smager Fried Tofu?
Jeg synes at stykkerne smagte fantastisk (hvis jeg selv må sige det). Jeg serverede de her tofustykker sammen med denne spidskålsalat og en vintersalat sammen med mine 2 veninder – og de var også ret begejstrede over resultatet!
Tofuen får en konsistens og farve lidt ligesom kylling. Men her er det som sagt vigtigt, at væsken i tofuen presses så meget som muligt. For jo mere væske der kommer ud af tofuen, jo mere ”hård”, sprød og trevlet vil tofuen blive.
Vegansk alternativ til nuggets.
Opskriften her er oplagt til både børn og voksne. Jeg er næsten overbevist om at især børn vil elske dem, og ikke vil kunne gætte indholdet af tofu (frem for kylling). Men ellers så er de virkelig gode til en vegansk eller vegetarisk aftensmad på dage, hvor man gerne vil undgå kød eller kylling. Men hvor at man stadig ønsker konsistensen af kyllingenuggets.
De her veganske nuggets også gode at lave som tilbehør til aftensmaden, eller at have dem med til frokost eller madpakke.
Her kan man lidt tydeligere se konsistensen indeni ↓
Du kan også servere stykkerne med en hjemmelavet dressing, dip, ketchup, mayo eller hvad du ellers synes. Hvis du laver marinaden til, så vil jeg anbefale en dressing som ikke er stærk, men mere kold og neutral i smagen.
Dressingen her er lavet med 2 spsk. vegansk creme fraiche, finthakket dild, citronsaft, 2 spsk. olie, 1/2 spsk. æblecider eddike, et 1/2 presset hvidløg, salt og peber.
Den bedste hjemmelavede marinade.
Undgå endelig ikke marinaden! Den er så lækker, og gør en kæmpe forskel til de her nuggets. Marinaden er dog lavet med cayenne peber, så den kan godt smage lidt spicy. Hvis den skal laves til børn, så vil jeg anbefale en mindre mængde cayennepeber i marinaden, så den ikke bliver for stærk. Du kan også udelade helt og erstatte med sød paprika.
Marinade går super godt sammen med de her tofunuggets. De bliver så søde og saftige – og går godt sammen med den sprøde skorpe! Men du kan også lave marinaden til de her græskarnuggets, karamelliseret tofu eller de her tofu pinde.
Jeg håber, at du blev inspireret til opskriften.. Og jeg håber, at du får lyst til at afprøve den her opskrift på veganske nuggets! Hvis du laver opskriften, så tag mig endelig under @micadeli fx her på Pinterest eller Instagram. Vil rigtig gerne se alle jeres lækre resultater.
OMG de er virkelig gode de her! Er helt vild med dem! 😁
Ej hvor dejligt at høre!! Tusinde tak 😀
Bedste hilsner!
Pingback: Vegansk chili mayo – Opskrift på hjemmelavet chilimayo på 5 minutter
Pingback: Karamelliseret Tofu – Sprød, marineret vegansk tofuopskrift til aftensmad
Smager bare dejligt. Brugte panku og fritterede dem. Lavede ikke marinaden, men de smager super med sød chili sauce❤
Tak for dine gode opskrifter.
Hilsen en up- coming plantespiser🙂
Hej Rikke,
Tusinde tak – hvor er det dejligt at høre! Sød chili sauce lyder også super skønt!
Bedste hilsner ♥
Pingback: Linsepandekager – Opskrift på sunde pandekager med linser og fyld
Pingback: Scrambled tofu opskrift – Veganske scrambled eggs på 10 min.
Hej hvor er det en lækker idé ! Hvad er holdbarheden hvis man laver en portion til køleskabet ? På forhånd tak (tofu snacks)
Vh. Trine
Hej Trine
Jeg beklager mit sene svar 🌸 Holdbarheden er desværre ikke længe, da sprødheden forsvinder, hvis man putter dem i køleskabet. Men jeg vil tro at de fint kan holde sig 2-3 dage, og så vil jeg nok opvarme dem igen inden servering enten i ovnen eller airfryer.
Bedste hilsner