Super nem opskrift på syltede rødløg med kun 4 ingredienser. Alt du skal bruge er rødløg, eddike, sukker og hele peberkorn.
En nem fremgangsmåde – klar på under 10 min.
Jeg ved, at der er mange opskrifter på syltede rødløg derude. Men jeg elsker syltede rødløg, så jeg tænkte selvfølgelig, at I ikke skulle snydes for en opskrift her på side også. Min opskrift er ret simpel og lavet med kun 4 ingredienser! Jeg brugte almindelig (og billig) lagereddike til opskriften, men her kan du også bruge æbleeddike.
Selve opskriften tager kun under 10 min at blande sammen – så det er altså en slags lynsyltede rødløg. Men da rødløgene skal have lov at stå og sylte, så er de bedste efter 3-4 timer – og gerne efter en nat i køleskabet. Så får glasset den flotte pink farve.
Syltede rødløg.
Super nem og hurtig opskrift på syltede rødløg med 4 ingredienser. Du skal bruge rødløg, eddike, sukker og hele peberkorn.
Ingredienser:
- 4 rødløg
- 4 dl. eddike
- 1/2 dl. sukker
- 1 tsk. hele peberkorn
Sådan gør du:
Skær rødløg i tynde runde ringe. Kom dem op i et rent skoldet glas eller en lufttæt beholder.
Hæld eddike og sukker i en gryde. Lad koge op sammen med hele peberkorn. Hæld den varme eddikeblanding over løgene.
Lad glasset stå og køle af et minut og luk herefter glasset. Opbevar i køleskabet.
Syltede rødløg på under 10 min.
Hæld de tynde løgringe i et rent glas og hæld den varme eddikeblanding direkte hen over. Så nemt og simpel er det. Luk herefter glasset med det samme. Når glasset så har stået og syltet, så vil man allerede efter et par timer kunne se den flotte pink/lyserøde farve.
Krydderier til syltede løg: Udover peberkorn, så kan du også forkæle blandingen med alt lige fra hele stænger af kanel, kardemomme frø, laurbærblade eller nelliker. Alt efter smag og behag.
De lækre, syrlige syltede rødløg er selvfølgelig oplagt til toppen på smørrebrød som fx luksus kartoffelmadder, sammen med veganske frikadeller eller sammen med hjemmelavet nøddepostej.
Men jeg serverede dem også til de her sprøde og lækre ovnbagt falafler, serveret som wraps med hjemmelavet naanbrød. Og de vil passe super godt som indhold i pitabrød, durum eller andre lækre haspere. Jeg håber, at du kan bruge opskriften! Skriv endelig en kommentar nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål.
Pingback: Falafler i ovn – Opskrift på nem falafel med dåse kikærter
Pingback: Linsepostej – Opskrift på nem vegansk linsepostej på 15 min.
Pingback: Vegansk pålæg – 15 af mine bedste frokost opskrifter uden kød
Hej,
Hvor lang tid i forvejen kan man lave de syltede rødløg?
Hej Lone,
De kan sagtens laves et par uger i forvejen. De smager nok bedst efter de første par dage. Og så kan de tabe lidt af den fine pink farve over tid – men det betyder ikke, at de smager dårligt. 🙂
Bedste hilsner
Pingback: Avocado salat – Sommersalat med avocado, agurk og syltede rødløg