Nem og lækker vegansk butter chicken. En butter chicken uden kød lavet med blomkål og kikærter. Og så er retten klar på max 30 min.
En skøn og nem opskrift til vegetarisk og vegansk aftensmad.
Den her opskrift er min ultimative opskrift til en vegansk butter chicken, som skal være hverdags nem, uden kød og utrolig lækker. En opskrift på butter chicken helt uden kylling, som jo i virkeligheden bør hedde noget i retning af butter blomkål. Med opskriften her er der snildt mad til 3-4 gæster eller nem aftensmad til flere dage. Men hvis der er rester, kan de også nemt fryses ned!
Opskriften er lavet med en krydret indisk butter chicken sauce med ingefær, garam masala, gurkemeje og spidskommen. Her kan du endelig tilsætte chili eller mere garam masala alt efter styrke. Ellers er retten lavet på hvidløg, løg, kokosmælk og tomatpuré – og serveret med naan brød og ris.
Vegansk Butter Chicken.
Nem og sund vegansk butter chicken. En indisk butter chicken uden kylling med blomkål og kikærter. Nem aftensmad klar på 30 min.
Ingredienser:
- 1 blomkål (600-700g.)
- 240g. kikærter, kogte (svarer til 1 dåse)
- 3 fed hvidløg
- 1 løg
- 3 tsk. garam masala, stødt
- 2 tsk. spidskommen, stødt
- 2 tsk. ingefær, stødt eller frisk
- 1 tsk. gurkemeje, stødt
- 1/2 tsk. chili, stødt eller flager (valgfri)
- 3 spsk. tomatpuré (svarer til en dåse på 140g.)
- 2 dåser kokosmælk
- 2 dl. vand
- Salt og peber
- Til servering:
- Naanbrød, kogte ris, lime og frisk persille
Sådan gør du:
Varm ovnen på 200°C varmluft.
Skyl og snit blomkålen i små buketter. Læg dem et smurt ovnfast fad sammen med kikærterne. Bages i ovnen i 12 minutter, til de er møre men stadig har lidt bid. Lav saucen klar i mens.
Snit løg og hvidløg og steg på en pande i lidt olie. Tilsæt garam masala, spidskommen, ingefær, gurkemeje og chili og lad simre på høj varme, så duftene og smagen kommer frem. Tilsæt tomatpuré, kokosmælk og saftens fra 1/2 lime. Skru ned for varmen, rør godt rundt og tilsæt 1 dl. vand. Lad det langsomt tykne under middel varme. Synes du den er for tyk, så tilsæt 1 dl. vand ekstra. Smag retten til og tilsæt mere styrke, salt eller peber, så den rammer dine smagsløg.
Kog risene til servering og lun naanbrød i ovnen.
Når blomkålen er færdig i ovnen, hældes stykkerne med op på panden i saucen. Vend det forsigtigt sammen og lad det simre under lav/middel varme.
Server gryderetten med kogte ris, naanbrød, lime skiver og frisk persille.
Indisk butter chicken med blomkål ↓
Opskriften minder lidt om min populære, klassiske blomkålscurry – og fremgangsmåden er også næsten den samme (bortset fra at denne er med kikærter + en del mere krydret).
Sådan gør du: Start med at hælde blomkålsbuketterne i et fad sammen med de færdigkogte kikærter. Steg det i ovnen i 12 min, så blomkålen får lidt farve og bliver en anelse mør. Lav saucen imens og kom de bagte blomkålsstykker med op på panden, når de er færdige ↓
Lad det hele simre i 10 min (gerne mere) imens du tilbereder ris og de indiske naanbrød. Husk endelig at smage saucen til og juster med mere styrke, salt og peber. Garam masala er jo stærkt i sig selv, men kan chili også tilføjes.
Her er retten klar til servering ↓
Nem og sund butter chicken opskrift.
Opskriften er rimelig sund og nærende med blomkålen og proteinrig fra kikærterne. Kokosmælk fås i mange forskellige udgaver, så alt efter hvor fedtfattig/ fedtrig du ønsker, kan du nemt selv bestemme!
Hvis du vil undgå hvide ris, så kan du sagtes servere retten med bulgur, fuldkornsris eller fintrevet blomkålsris. Og ellers så kan en butter chicken sagtens nydes som den er, uden hverken ris eller fladbrød – eller måske med en skål salat ved siden af.
Serveret med indiske naanbrød.
Jeg serverede med de her lækre og nemme naanbrød med hvidløg. Jeg har tidligere lavet de her nemme fladbrød også (som i var ret vilde med), så tænkte i dag at jeg også ville lave naan brød. De minder lidt om hinanden, men naan udgaven er lidt mere smagfuld og luftig i dejen!
» Opskrift på naan brød med hvidløg her
Og hvis du ikke lige er til at lave dine egen naanbrød selv, så kan du også sagtens bruge færdiglavede tortilla madpandekager. Steg dem evt. på panden i lidt smør eller olie, så de får den flotte farve.
Selvom man kan få en lækker færdiglavet butter chicken i mange forretninger efterhånden, så er det altså bare mest lækkert at lave den selv. Jeg håber, at du blev inspireret til at prøve denne udgave af kødfri butter chicken .
Pingback: Dahl – Opskrift på nem vegansk indisk daal på kun 25 min
Pingback: Veganske gryderetter – Mine BEDSTE opskrifter under 30 min.
Det ser lækkert ud 🤩 Hvor i retten skal lime anvendes?
På forhånd tak 😊
Tak for det Karin!
Lime er mest tiltænkt som tilbehør til serveringen. Men du kan sagtens smage til med Lime undervejs.
Bedste hilsner ♥
Tak for denne opskrift.
Dette er en super lækker og nem ret, som kommer til at blive en fast del af vores repertoire.
Til andre læsere. Fremgangsmåden er vigtig fordi bagningen af blomkål og kikærter både giver umani smag og en god konsistens (bid). 2 dl vand kan være i overkanten, afhængig af hvor tyk sovs man ønsker.
BH Annett
Hej Annett
Tusinde tak for din fine hilsen og gode input! Jeg tilføjer det straks til opskriften, da det er en rigtig god pointe ift. konsistensen!
Bedste hilsner og rigtig god påske ☀️
Ser lækkert ud! Tror du jeg skal lave tre gange din opskrift for at få mad til 10-12 mennesker?
Eller hvor meget ender man egentlig med?
Tænker pludseligt at 6 dåser kokosmælk er lidt meget nemlig 😅
Hej Emilie
Nej det tror jeg bestemt ikke! Hvis du måske “nøjes” med en dobbelt portion inklusive en masse lækkert tilbehør som kogte ris, naanbrød og krydderurter, så kan retten fint række til 10-12 personer, vil jeg mene. 😉
Du kan også tilføje ekstra grøntsager i retten som finthakkede peberfrugt, aubergine, svampe eller andet, hvis du synes det mangler.
Bedste hilsner!
Tak for fin opskrift kan man fryse retten?
MVH Karen
Hej Karen
Jeg beklager mit sene svar 🌸 – men ja, du kan sagtens fryse retten.
Bedste hilsner