Super lækre, saftige, hjemmelavet naanbrød med hvidløg. Her er min bedste opskrift på de populære indiske naan.
En vegansk opskrift på naanbrød på pande.
Jeg er blevet så glad for de små indiske naan, som smager skønt til både indiske retter, men også supper og som tilbehør til andet aftensmad og salater. Og så er de overraskende nemme at lave! Der er ikke så meget arbejdstid – kun 1 times ventetid da de lige skal have lov at hæve.
Veganske naan brød:
Min opskrift kan både laves med almindelig neutral yoghurt og med vegansk neutral yoghurt. Resultatet bliver stort set identisk.
Herudover så har jeg brugt mandelmælk til opskriften, da de gør brødene endnu mere bløde og fyldige! Men her kan du også sagtens bruge sødmælk eller letmælk.
Opskrift på naanbrød.
De her veganske naanbrød er en nem opskrift på panden. Lavet med hvidløg og perfekt til indiske retter og som fladbrød.
Ingredienser:
- 1/2 dl. vand
- 1 spsk. ahorn sirup
- 1 tsk. salt
- 3 fed hvidløg
- 5 g. gær
- 1,5 dl. mandelmælk
- 2 dl. neutral yoghurt (jeg brugte vegansk yoghurt)
- 1,5 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 8 dl. mel
- Til pensling:
- 5 spsk. plantesmør
Sådan gør du:
I en skål blandes vand, ahorn sirup, salt og fintpresset hvidløg. Rør gæren ud i blandingen. Tilsæt mælk, yoghurt, bagepulver, natron og melet lidt efter lidt. Vend det godt sammen til en rund kugle med en røremaskine eller med hænderne. Lad dejen hvile i skålen under et klæde i en times tid.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Skær dejen i 8 lige store dele og rul dem ud til små pandekager. Pensl dem med smeltet plantesmør.
Varm en pande godt op – den skal være ret varm. Læg et brød på panden og kom et låg over (her kan du også bruge en anden stegepande som låg). Lad stege i 45-60 sek til de er flotte og gyldne på undersiden – og vend dem først når de har fået "bobler" på toppen (se billeder nedenfor). Pensl evt. med ekstra smeltet smør eller olie ved vending.
Fortsæt med de resterende naanbrød og lad dem køle af i et rent viskestykke.
Naanbrød på pande ↓
Dejen til naan blandes sammen (enten med røremaskine eller med hænderne), lad den hvile en times tid og skær derefter ud i 8 stykker. Rul dem til små flade pandekager, pensl med smeltet smør og steg på panden.
Her er det super vigtigt, at din pande er godt varm. Læg fladbrødet på og læg gerne et låg over panden (hvis du har), så dampen forbliver derinde. Ellers kan du som et trick bruge en tilsvarende stegepande som en “låg”.
Lad dem stege i 45-60 sek til de er flotte og gyldne på undersiden – og vend dem først når de har fået fine “bobler” på toppen som her ↓
Hjemmelavet naan – en vegansk opskrift.
Det er skønt at lave hjemmelavede naan. De går simpelthen så godt sammen med stort set alle gryderetter, indiske retter, supper og andet godt. Hvis du har fuldt mig i lidt tid, så ved du sikkert også, at jeg næsten hver gang lige vedhæfter et stykke brød, fladbrød, naanbrød eller madpandekage til mine gryderetter. Jeg synes, at det fuldender en ret og så smager de bare skønt!
Hvis du ikke er så glad for hvidløg, så kan du sagtens udelade dem helt! Det er klart en smagssag. Men heldigvis er der mange muligheder med naan, og nogle tilsætter også paprika, gurkemeje, finthakket persille eller andet for at give dem ekstra kulør og smag.
Glutenfri naanbrød?
Opskriften her er ikke glutenfri. Men hvis du ønsker dem glutenfrie, så burde du sagtens kunne skifte hvedemel ud med boghvedemel, quinoamel eller rismel. Jeg har ikke selv afprøvet opskriften med andre alternativer til hvedemel, men hvis du har, så skriv endelige en kommentar eller et godt tip herunder!
Pingback: Syltede rødløg – Nem opskrift på lynsyltede rødløg under 10 min.
Pingback: Falafler i ovn – Opskrift på nem falafel med dåse kikærter
Pingback: Dahl – Opskrift på nem vegansk indisk daal på kun 25 min
Pingback: Vegansk Butter Chicken – Indisk opskrift med blomkål på kun 30 min.
Pingback: Vegansk paprikagryde – Gryderet med grøntsager på 30 min.
Pingback: Fladbrød uden gær – Nem opskrift på fladbrød med 4 ingredienser
Pingback: Butternut squash gryderet med blomkål og ris – klar på 30 min.
Hej! Kan disse laves dagen før? ☺️
Mvh. Marie
Hej Marie,
Yes – det kan de sagtens! 😉 Og så kan du eventuelt opvarme dem og pensle dem med smeltet smør lige inden servering.
Bedste hilsner
Det er bare de bedste naanbrød! Jeg laver altid 3 dobbelt portion, former dem til klumper og smider dem i fryseren. Så er det nemt at tage et par stykker op nogle timer før de skal laves.
Tusind tak Rikke – hvor er det dejligt at høre 😍 Og ja, de er også virkelig lækre og gode/nemme at tø op til brug!
Vh