fbpx

Min guide til asiatiske produkter, som er værd at komme i kurven

denne artikel indeholder reklamelinks

Jeg elsker asiatisk – og her giver jeg mine bedste tips og tricks til asiatiske produkter, som jeg selv har stor glæde af, når jeg laver asiatiske retter.

Når jeg skal handle ind til asiatisk mad, så sker det ofte i store portioner et par gange årligt. Her køber jeg alt lige fra nudler, miso, muck duck, sojasauce, jackfruit, dej til forårsruller, ingredienser til dumplings, flotte kinesiske skåle, dybe skeer til ramen, spisepinde og meget mere … 🥢🥡

asiatiske produkter og de bedste ingredienser til asiatisk mad

Jeg synes selv, at jeg har knækket koden til de vigtigste asiatiske ingredienser (og efter min mening) de bedste produkter. Og dem vil jeg gerne dele med jer!

Info: Jeg har selv købt og betalt mine asiatiske produkter igennem mange år. Artiklen er ikke sponsoreret, men produkterne indeholder reklamelinks, da jeg anbefaler dem til dig. 😊

Derfor køber jeg asiatisk online:

Det er desværre ikke alle asiatiske produkter og udstyr, som kan købes i de danske forretninger. Og desværre er jeg ikke så heldig, at have de gode asiatiske supermarkeder i nærheden. Så jeg ender ofte med at gå forgæves i mange danske supermarkeder. Jeg ved aldrig hvor jeg kan finde miso, tynde risnudler, filodej, den gode forårsrulledej, lækre fuldkornsnudler, lækre saucer, tilbehør til dumplings og meget andet. 

Derfor var jeg mildest talt ELLEVILD, da jeg for et par år siden fandt webshoppen Pandasia.dk, som efter min mening er en af den bedste online asiatiske supermarkeder! Og jeg har handlet hos dem lige siden. For de har et kæmpe udvalg, altid budgetvenlige produkter – og så leverer de varerne efter 1-2 dage. 

(Pssst. En rabatkode til jer)

Hos Pandasia handler jeg altid ALT på én gang – og jeg slipper for at lede alle små supermarkeder tyndt for at finde det, jeg skal bruge. Og det er altså kæmpe win-win! Og det bedste af det hele, så har jeg fået en rabatkode til jer på 10% af hele købet – uanset hvor meget du køber for.

🌟 Spar 10% på hele købet med koden: MICA10 🌟
Vigtigt: Du skriver koden ind under se kurv/indkøbskurv.

Det er en webshop, som jeg handler hos flere gange årligt, og som jeg kan stå 100% indenfor. En kæmpe anbefaling fra mig til jer. Og så er de ovenikøbet helt utrolig søde og hjælpsomme, hvilket deres Trustpilot også afspejler, må man sige 😉
» Se deres flotte trustpilot her

trustpilot asiatisk online butik pandasia

15 asiatiske ting, du skal komme i indkøbskurven:

Dej til forårsruller + dumplings:
Jeg køber altid pakker af dej fra frost til at lave hjemmelavede forårsruller, wontons og dumplings. Enten online eller hvis jeg kommer forbi et fysisk asiatisk supermarked. Du kan også ofte købe færdiglavede forårsruller, dumplings og gyoza på frost – det er fantastisk, når man vil lave nem og hurtig aftensmad! Her kan du varme dem op på en pande eller bruge en bambus steamer.

» Jeg har selv denne bambus steamer model (20 cm. til 189 kr. billede herunder)

bambus steamer til dumplings og gyosa

Krydderier:
Der er mange penge at spare ved at handle krydderier i de asiatiske supermarkeder. De er ofte billigere end dem i butikkerne, og man får ret meget for pengene! Her kan du få Garam masala, Ras el hanout, indiske karryblade, korianderpulver, Gochugaru (chili pulver), sennepsfrø, bukkehorn og mange flere asiatiske specialiteter.
Se det store udvalg af asiatiske krydderier her »»

Mock duck + jackfruit:
Mock duck er en slags “efterligning” af andekød, lavet af hvedegluten, sojasovs, sukker, sojaolie og salt. Derfor er mock duck GENIALT til juleaften til alle som ikke spiser gris eller “ægte” and. Jackfruit er en asiatisk frugt og fantastisk i det vegetariske og veganske køkken, da det til forveksling ligner pulled pork, når man tilbereder det! Jeg elsker virkelig jackfruit, og har også delt et par opskrifter allerede. Læs meget mere om jackfruit her: opskrift på pulled jackfruit tacos!

Jeg har vist på billederne nedenfor hvilken mock duck dåse, jeg køber. Og hvordan jackfruit ser ud (her har jeg brugt den i en sauce til en vintergryderet). Det kan være svært at finde mock duck og jackfruit i de danske supermarkeder, så jeg har linket nedenfor, hvor jeg køber dem henne!

» Billede 1 – Mock duck: Find mock duck sojabønne på dåse 280g. – link her
» Billede 2 – Jackfruit: Asiatisk jackfruit på dåse (økologisk) – link her

jackfruit og mock duck asiatiske produkter og ingredienser

Soja, saucer og dressinger:

Her kan man virkelig gå amok! For du finder bare et hav af produkter i de asiatiske supermarkeder, som mange butikker ikke kan hamle op med. Jeg er vild med den klassiske Kikkoman’s sojasauce. Men mange er også vilde med den gule “Healthy Boy Brand”. Hvis du vil upgrade, så gør dig selv den tjeneste at prøve tamari sauce (japansk sojasauce). Udover det, så køber jeg altid sød og stærk chilisauce fx sriracha, teriyaki sauce, tahin (især lys tahin er svært at få i danske forretninger), kimchi saucer, mirin (sød udgave af ris vinseddike), ponzu (citrus sojasauce) og kewpie mayo (hvis ikke vegansk).

Hvad er forskellen på soja og tamari sauce?
Kommer fra samme familie, men tamari sauce er glutenfri (ingen tilsat hvede). Har højere mængde af sojabønner, hvilket resulterer i en mere rig og dybere smag, tykkere tekstur og nuanceret salt indhold. Mens sojasovs har tilsat hvede og har en tendens til at være tyndere, lettere og mere saltfremadrettet. For mig tamari sauce en mere lækker udgave af sojasauce. 😉

miso paste den bedste miso til asiatisk mad

Miso, miso, miso:
Forlad ikke de asiatiske hylder uden miso ..! Miso er en slags asiatisk bouillon i en meget koncentreret udgave lavet af sojabønner. Fyldt med dybde, umami og perfekt tilsat salt. Jeg har fundet min favorit – og den kan jeg næsten spise rent!

Min favorit: » Jeg køber altid denne mørke MISO paste – den smager helt forrygende (efter min mening)

Suppeskåle, små skåle, skeer og tilbehør.

Jeg elsker også at handle asiatisk keramik. Dengang jeg var i Tokyo, købte jeg de fineste små japanske skåle med hjem fra et marked. Men jeg har fundet så mange fine ting hos Pandasia, og det er nu altså praktisk, at de leverer lige til døren. Så man slipper for at slæbe.

Jeg køber skåle, skeer, suppeskåle, store skåle, spisepinde, bambusspyd, bambussteamer, kopper, sake sæt og fine tekander.

» Ramen skåle: jeg har selv de her store flotte ramen skåle – link her
» Sushi: de her japanske små skåle til sushisauce – link her

» Skeer: små asiatiske suppe skeer – link her (dem har jeg både i hvid, sort og blå-mønstret)

PS – der er også rigtig mange gode julegave idéer! 🎁

asiatiske skåle, spisepinde, bambus steamer og skeer

Jeg håber, at min lille guide / liste kan bruges! Skriv endelig i en kommentar, hvis du har nogle MUST go-to asiatiske produkter, som du ikke kan leve uden, så vil kan tilføje dem her til listen! Og skriv endelig til mig, hvis du har nogle spørgsmål til nogle af produkterne 🥢🥡

0/5 (0 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top