Svampet, lækker og nem opskrift på vegansk græskarkage med fløjlsblød frosting med appelsin og hakkede nødder på toppen.
Med hokkaido græskar i sæson 🧡
Men det stadig er sæson for græskar, så vil jeg lige dele den her opskrift med jer. Jeg havde egentlig lavet en lang to do med alle de opskrifter, som jeg gerne vil lave med den populære orange grøntsag. Og så kom jeg pludseligt i tanke om, at jeg ikke havde en opskrift på græskarkage!
Så jeg har testet og testet græskarkage de seneste uger.. Og vil dele min opskrift her, som jeg synes er helt perfekt svampet! Det er en simpel kageopskrift med revet græskar og smag af kanel og kardemomme. Toppen er fyldt med en cremet lys frosting med appelsinsmag.
Nyd græskarkagen med en kop varm kaffe, te, varm kakao – eller tag den med og server den på arbejdet, i skolen eller til familie og venner.
Servering: Kagen kan fint serveres i små bidder til 12-14 personer (afhængig af hvordan kagen skæres).
Græskarkage opskrift
Opskrift på vegansk græskarkage med lækker frosting på toppen. En vegansk kage til efteråret med græskar og valnødder.
Ingredienser:
- Græskarkage:
- 1 moden banan
- 1 dl. kokosolie eller neutral olie
- 1,5 dl. havremælk
- 1 dl. neutral yoghurt (vegansk version)
- 2 spsk. sirup
- 3 tsk. kanel
- 2 tsk. kardemomme
- 3 dl. hvedemel
- 3 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 1/2 tsk. salt
- 200g. hokkaido græskar, revet
- 1 dl. hasselnødder, hakkede
- Frosting:
- 100g. vegansk flødeost, stuetemp.
- 80g. flormelis
- Saft + skal fra 1/2 appelsin
- 1 tsk. vaniljesukker eller vaniljepulver
- Pynt:
- Hasselnødder, hakkede
- Pistacienødder, hakkede
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 175ºC varmluft.
Græskarkage: Mos en moden banan med en gaffel på et spækbræt eller i en skål, så den er helt most og uden klumper. I en stor skål blandes alle de våde ingredienser: Smeltet kokosolie (eller neutral olie), havremælk, yoghurt, sirup – samt kanel og kardemomme. Rør det sammen med et piskeris.
Tilsæt de tørre ingredienser: Hvedemel, bagepulver, natron og salt og rør det sammen til en dej med en dejskraber.
Skær græskaren ud i store stykker og riv dem groft på et rivejern. Kom det herefter op i dejen sammen med grofthakkede nødder. Vend det godt rundt i kagen med en dejskraber.
Kom et stykke bagepapir i en brødform eller springform og fordel dejen jævnt heri.
Bag kagen i 35-40 minutter (men hold øje med den efter 35 minutter). Stik evt. en kødnål eller gaffel i kagen, og hænger der ikke noget dej ved, så er kagen færdigbagt. Lad herefter kagen køle helt af.
Frosting: Hæld det flødeosten i en skål og tilsæt flormelis, appelsinskal + saften fra 1/2 appelsin og vaniljesukker. Rør det meget kort sammen med en elpisker eller en dejskraber til en jævn og ensartet frosting.
Smag til og tilsæt evt. mere appelsin eller flormelis hvis nødvendigt. Sæt frostingen på køl indtil servering (den må gerne sætte sig og være kold).
Smør frostingen på græskarkagen, når kagen er helt afkølet. Drys toppen med hakkede hasselnødder og pistacienødder inden servering.
Opskrift på vegansk græskarkage.
Til opskriften skal du bruge cirka et 1/2 hokkaido græskar, som skal rives fint på et rivejern og direkte i kagedejen.
Her har jeg lavet dejen klar og tilsat revet græskar + valnødder. ↓ Og så skal kagen i en form beklædt med bagepapir og bages i ovnen i cirka 35-40 minutter. Stik gerne en nål eller gaffel i kagen, for at tjekke at der ikke hænger noget dej ved, og lad herefter kagen køle af før frostingen smøres på.
Græskarkage med frosting af appelsin.
Her har jeg lavet den lækre frosting af appelsinskal, appelsinsaft og flormelis. Rør den godt rundt enten med en elpisker eller en dejskraber.
Frostingen vil være rimelig tynd i det efter appelsinsaften. Derfor skal den på køl i 20-30 minutter og sætte sig inden den røres ud på kagen.
Smør den kolde frosting ud på den afkølede kage ↓
Efterårskage med græskar og kanel.
Resultatet er en super svampet og lækker vegansk græskarkage, som også har lidt knas fra valnødderne og er fyldt med smag. Kanelen i kagen gør, at kagen dufter helt fantastisk i hele køkkenet. Jeg elsker virkelig kanel, og bruger det faktisk i kager og bagværk hele året rundt.
Toppings: Jeg dryssede med finthakkede hasselnødder og pistacienødder på toppen inden servering. Men dette kan du sagtens udelade! Pynt også gerne med lidt revet appelsinskal på toppen, så kagens top får en orange nuance.
Du kan også pynte med lidt kaneldrys (med sukker), hakkede mandler eller lidt finthakket mørk chokolade på toppen.
Hvis du vil have andre lækre veganske kageopskrifter her til efteråret, så prøve også min opskrift på svampet squashkage. Eller min opskrift på vegansk drømmekage med kokosfyld på toppen.
Jeg håber, at du kan bruge min opskrift på vegansk græskarkage – skriv endelig en kommentar nedenfor, hvis du har spørgsmål til opskriften!
Rigtig skønt efterår til alle jer 🤎