fbpx

Vegansk drømmekage

Nem, svampet og lækker opskrift på vegansk drømmekage. En klassisk lys kage fyldt med saftig kokosfyld “drømmen” smurt ud på toppen.

En skøn klassisk kageopskrift 🤎

opskrift på vegansk drømmekage

Jeg har altså længe (som i meget længe) gået med tankerne om en drømmekage i en vegansk version. Og her er den altså! Jeg har øvet og øvet mig, og nu er den heldigvis blevet helt, som jeg ønskede. Snasket, svampet, nem og lækker.

Den her veganske drømmekage er mindst ligeså lækker som den traditionelle opskrift på drømmekage. Den, som vi alle sammen kender! Jeg har lavet opskriften således at den er svampet, saftig, lækker og fyldt med “drømmen” (som er alt det gode kokosfyld på toppen).

NB! Opskriften giver en del lækkert kokosfyld til toppen, så kagen består af halvdelen bund og halvdelen fyld. Men du kan nemt selv bestemme hvor meget af det, du ønsker på kagen. Er du mere til en mildere udgave, så kan 2/3 dele eller halvdelen af fyldet sagtens række!

Drømmekage opskrift.

Antal: 10-12 personer
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 35 min.

Opskrift på nem, svampet og lækker vegansk drømmekage. Vegansk udgave af den klassiske drømmekage med snasket kokosfyld.

Ingredienser:

  • Kagebund:
  • 3 tsk. vaniljesukker eller pulver
  • 300g. rørsukker
  • 1 dl. neutral olie
  • 50g. plantesmør, blødt
  • 3 dl. havremælk eller mandelmælk
  • 300g. hvedemel
  • 4 tsk. bagepulver
  • Kokosfyld:
  • 200g. plantesmør
  • 200g. kokosmel
  • 300g. brun farin
  • 1/2 dl. havremælk eller mandelmælk

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen til 185ºC.

2

Kagebund: I en stor skål piskes sukker, vanilje, olie og smør med en elpisker. Tilsæt havremælk og pisk igen. Bland mel med bagepulver og si der gerne op i skålen lidt af gangen, så der ikke kommer klumper. Pisk eller rør imens. Hæld den lyse dej i en bageform beklædt med bagepapir.

3

Bag kagen i 25-30 min. til den er gylden på toppen. Lad gerne kagen køle lidt af før servering.

4

Kokosfyld: Smelt smørret i en gryde på lav varme. Tilsæt brun farin og kokosmel og 1/2 dl. havremælk. Når kagen er bagt og er let afkølet, så hældes fyldet udover kagen. NB! opskriften giver en del lækkert kokosfyld, bestem selv hvor meget du ønsker på kagen.

5

Skru ovnen op på 200ºC bag kagen i yderligere 5-7 min. Lad kagen køle helt af inden servering og inden du skærer i den.

Svampet vegansk drømmekage opskrift.

Normalt er den klassiske drømmekageopskrift lavet med æg, som får kagebunden til at binde godt sammen. Og ja, så selvfølgelig mælk og smør – men her kan man jo nemt skifte ud med plantesmør og havre – eller mandelmælk.

Her er bunden fordelt i en bageform beklædt med bagepapir.

Bag kagen i cirka 25-30 min.

lys kagebund med kokosfyld

Faktisk oplever jeg ofte, at mandelmælk i mange sammenhænge er bedre at bruge til kager og bagværk end konventionelt mælk, da det er naturligt sødere og giver dejen en lækker konsistens. Helt ligesom hvis man fx bruger sødmælk.

Her har jeg lave toppen, som også kaldes “drømmen”. Bestående af smeltet smør, kokosmel, en sjat mælk og brun farin

drømmekage med kokosfyld

Fordel kokosfyldet på den bagte kagebund – og bag kagen igen i 5-7 min.

kage med drømme fyld kokos

Mmmh, resultatet er denne lækre svampede kage, hvor der ikke er sparet på den lækre topping. Jeg elsker i øvrigt, at den også findes på engelsk, hvor den kaldes danish dream cake. Så fint og hyggeligt, at den er blevet kendt udover danmarks grænser. Og det betyder jo, at den er god!

drømmekage stykke med kokosfyld

Drømmekagens holdbarhed og opbevaring:

  • Drømmekagen kan sagtens fryses ned
  • Smager lige så skønt dagen efter, og kan fint holde sig saftig i 1-2 dage i køleskab
  • Min form er firkantet og måler 20 cm x 27 cm, men du kan sagtens bruge en større form (for en lavere kage) eller en rund bageform
  • Hvis du vil tviste den traditionelle drømmekage, så smager den også skønt med lidt kardemomme eller kanel

Jeg håber, at du synes om opskriften kagen! Skriv endelig en kommentar nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål til opskriften, eller hvis du selv har lavet den. Elske at høre om jeres resultater, når i deler dem med mig!

Vil du have inspiration til flere kageopskrifter, så kan du finde alle mine opskrifter på kager og søde sager her.

Giv drømmekagen stjerner her ↓

5/5 (4 Reviews)

24 thoughts on “Vegansk drømmekage”

  1. Christian Feddersen

    Hej 😄
    Spændende opskrift
    Der er rigtig rigtig langt fra den topping på billedet, og så den der bliver af opskrifter?
    😊

  2. Hejsa,

    Tænkte på om de 4 tsk. vanilje er vaniljesukker eller ekstrakt. Mine umiddelbare indskydelse var sukker 🙂

    1. Hej Mathilde,
      Ja det er det! Jeg skriver det lige lidt mere nøjagtigt, så man ikke er i tvivl.
      Men har du ekstrakt eller andet vanilje, så kan det sagtens bruges!
      Bedste hilsner 🤎

      1. Hej

        Jeg tror du har glemt at få det rettet. Der står stadig 4 tsk vanilje. Jeg har lige brugt 4 tsk vanilje pulver. Det bliver måske lidt intenst. Det finder jeg ud af. ☺️

        1. Hej Morten,
          Tak for beskeden – det er rettet nu! Tak for dine skarpe øjne 😉
          Håber at kagen smagte!
          Bedste hilsner

  3. Carina Pløen

    Hej.
    Jeg forstår ikke hvorfor man skal lave bunden i en gryde, er det under varme eller hvordan? Mvh Carina

    1. Hej Carina
      Tak for du skriver! Det var en fejl.. Jeg har rettet det til nu, så det står rigtigt.
      Tusinde tak fordi at du skriver – og skriv endelig, hvis du har nogle spørgsmål!
      Rigtig god weekend ☀️

  4. Hej. Kan man bruge sojamælk, hvis man ikke tåler hverken havre eller mandel? ☺️

  5. Hej
    Min søde kæreste blev sendt i byen efter vegansk smør men kom hjem med vegansk smørbart.. ved du om man kan bruge dette istedet? Ved at det er noget junks med rigtig smør erstattet med smørbar, men er lidt i tvivl om det veganske.
    Håber du kan svare mig på det, ellers tænker jeg jeg må ud og købe smøret og så have det andet tilgode.

    1. Hej Maja,
      Umiddelbart tror jeg godt, at det kan bruges. Men er ikke sikker. Men fordi at det er til toppen og skal blandes med kokosmel, brun farin og mælk, så tror jeg, at det er fint!
      Det bør blive stift nok til at kunne bages fint på toppen. Men skriv endelig hvordan det ender.
      Håber at kagen bliver god 😍
      Bedste hilsner

  6. Dejlig nem opskrift:)) men får langt fra så meget kokosfyld ud af det som det ligner på dine billeder 🤔 har en form på samme størrelse som den du beskriver… Underligt

    1. Hej Kathrine!
      Det lyder mystisk, for jeg får altid ret meget kokosfyld, når jeg laver den her opskrift. Nærmest så der er 50% lag af kage og 50% lag fyld.
      Kan du have brugt en for “stor” form? For så vil fyldet naturligvis ligge sig mere fladt ud. Min form måler cirka 20 cm x 27 cm.
      Bedste hilsner 🌸

  7. Carina Marie Bøttger

    Kan du foreslå hvilken slags glutenfri mel der kunne bruges til opskriften?
    Kunne det være mandelmel?
    Mvh
    Carina

    1. Hej Carina,
      Ja, jeg vil nok anbefale mandelmel eller havremel (som jeg plejer, at fintblende selv i en minihakker eller blender).
      Bedste hilsner 🌸

      1. Tak for en fantastisk opskrift! ♥️😋 Lavede den til min mands 50-års skovfødselsdag i weekenden, hvor den var dejlig nem at have med i sommerhuset. Lavede den en uge i forvejen og frøs ned. Den var stadig saftig og lækkert, og blev rost af gæsterne.

        1. Dejligt af høre Mariann, tusind tak for den søde kommentar. Jeg beklager mit sene svar 🌸
          Bedste hilsner herfra

  8. Kagen smuldrede desværre 🧐
    Det smagte okay, dog mest bare af mel og sukker.
    Ved ikke hvad der gik galt. Men dejligt med en vegansk drømmekage og så med masser af kokos fyld ☺️

    1. Hej Josefine,
      Det er jeg ked af at høre. Serverede du kagen med kokosfyldet på toppen? For det er klart den del, der smager af mest.
      Bedste hilsner herfra 🌸

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top