Nem, hurtig, sund og cremet vegansk nudelsuppe med tofu, grøntsager, krydderier, forårsløg og lime. Den bedste nudelsuppe under 30 min!
Perfekt suppeopskrift til vegansk og vegetarisk aftensmad 🍜
Jeg havde virkelig brug for at starte året ud med noget sundt, nemt, lækkert, cremet og mættende. Og den her veganske nudelsuppe, er nok en af de bedste supper, jeg længe har lavet! Jeg har testet den over et par gange nu, da jeg ønskede den helt rette smag og “cremethed”. Og det synes jeg virkelig lykkedes! Så jeg kan prale med, at jeg allerede har lavet den 3-4 gange den seneste måned.
Hvilke nudler skal man bruge? Jeg brugte ramen nudler, men du kan bruge alle slags asiatiske nudler til opskriften! Både tynde og tykke, lyse nudler og fuldkornsnudler. Det er alt efter smag og behag. Bare være opmærksom på kogetiden og læs gerne anvisningerne på pakken.
Opskriften kan laves på 30 minutter, den er forholdsvis budgetvenlig, kan serveres hele året rundt og kan spises både af børn og voksne!
Vegansk nudelsuppe opskrift.
Nem, hurtig, sund og cremet suppe med tofu, grøntsager, krydderier, forårsløg og lime. Perfekt vegetar og vegansk nudelsuppe.
Ingredienser:
- Tofu:
- 200g. tofu, extra firm
- Olie til stegning
- Suppe:
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. ingefær, frisk eller stødt
- 2 tsk. paprika
- 2 tsk. rød karry paste
- 800 ml. grøntsagsbouillon
- 1 dåse kokosmælk
- 1 spsk. sojasauce
- Fyld:
- 400g. nudler, efter eget valg
- 2 bok choy kål
- Slikærter eller sukkerærter
- Bambusskud, evt. fra dåse
- Forårsløg, et par stilke
- 1 lime
Sådan gør du:
Tofu: Pres vandet ud af tofuen med et stykke køkkenrulle eller viskestykke. Skær tofuen i tern og steg i lidt olie. Læg dem på en tallerken og gem til senere.
Suppe: Hæld lidt olie i gryden og steg finthakket løg og hvidløg. Tilsæt ingefær, paprika og rød karry pasta og vend det godt sammen.
Tilsæt grøntsagsbouillon, kokosmælk og sojasauce og lad saucen koge langsomt op.
Fyld: Kom hakket bok choy kål, slikærter, bambusskud, finthakkede forårsløg og nudler op i gryden. Lad simre et par minutter til nudlerne er kogt efter pakkens anvisninger.
Server den varme nudelsuppe med masser af fyld, stegt tofu og limeskiver.
Vegansk nudelsuppe – ingredienser til nudelsuppen.
Selvom der jo ikke er nogen “regler” hvad angår suppe, så Jeg brugte bok choy kål, sukkerærter, bambusskud, forårsløg og lime. Men hvis du ikke har det tilgængeligt i køleskabet eller i supermarkedet, så har jeg listet nogle andre gode bud op nedenfor!
Tips til andre grøntsager: Grønkål, spinat, spidskål, gulerødder, aubergine, peberfrugt, broccoli, squash, radiser og måske endda linser eller grønne bønner.
Selvom jeg brugte 2 tsk. rød karry pasta og ingefær, så bliver suppen slet ikke stærk. Jeg er nemlig ikke til supper, som er i den helt stærke ende. Men du kan sagtens tilsætte 4 tsk i alt, hvis du ønsker endnu mere power og styrke.
Nudelsuppe med tofu og grøntsager
Kombinationen af sprøde tofustykker i den cremede suppe er bare super lækkert. Men er du ikke til tofu, så er grøntsagerne også super lækre i sig selv. Du kan evt., justere op med endnu flere grøntsager i retten så, eller tilsætte lidt linser eller kogte bønner.
Jeg håber, at du kan bruge den her skønne opskrift på vegansk nudelsuppe! Den er straks røget ind på min top 5 over suppeopskrifter, og vil også linke den herinde på listen over mine bedste veganske suppeopskrifter under 30 min. Skriv endelig en kommentar nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål!
Halløj
Sikke da en masse spændende veganske og glutenfrie opskrifter du har! Dem skal jeg da igang med at prøve af.
Tusind tak.
Mvh Dorte
Hej Dorte
Tusinde tak for din søde hilsen! Håber du kan blive inspireret her på siden! 😉
Bedste hilsner ☀️