Denne skønne forårscocktail er en vegansk cocktail med asparges, kikærter (lavet som en cremet kikærtesalat), tomater, mayonnaise, dild og citron.
En skøn forret eller tilbehør til foråret eller påskefrokosten.
Jeg fik lyst til at lave en opskrift på klassisk rejecocktail – men i en moderne vegansk version. Så det blev denne lækre og smagfulde veganske rejecocktail, dog lavet uden rejer. Den her cocktail er nemlig lavet med smørstegte asparges og hjemmelavet kikærtesalat, som er skøn at bruge til utrolig mange opskrifter.
Tip: Opskriften på kikærtesalaten giver en fin stor portion, så hvis du har mere tilovers, så kan den nemt gemmes. Den kan fx både bruges som lækkert fyld til avocado eller som en cremet pålægssalat til ristet brød eller brugbrød.
Cocktail med asparges.
Skøn og super nem cocktail med asparges. En slags vegansk rejecocktail med grøntsager og kikærter til påske, forret eller tilbehør
Ingredienser:
- Kikærtesalat:
- 120 g. kikærter, kogte (ca. 1/2 dåse)
- 1/2 rødløg
- 70 g. majs (1/2 lille dåse)
- 1/2 tsk. sennep
- 2 spsk. vegansk mayo
- 1/2 spsk. kapers (eller cornichoner)
- Saft fra 1/4 citron
- Salt og peber
- Herudover:
- 6 asparges
- 50g. frisk spinat eller feldsalat
- 6 cherry tomater
- 1/3 agurk
- Mayonnaise til pynt
- Citron skiver
- Dild
Sådan gør du:
Kikærtesalat: Blend kikærterne i en minihakker, så de får en trevlet og revet konsistens (det skal ikke blive til hummus). Du kan også mose dem med en gaffel. Hæld dem i en skål og tilsæt finthakket rødløg, majs, finthakkede kapers, sennep, vegansk mayo og citronsaft. Rør sammen og drys godt med salt og peber.
Skyl og skær asparges i aflange halve skiver, så de passer med længden på dine glas eller skåle. Varm 1 spsk. plantesmør på en pande og steg asparges stykkerne kort 1-2 minutter.
Skyl spinat, tomater og agurk og hak det fint. Anret i 6 glas eller små skåle og fordel kikærtesalaten udover. Pynt med de smørstegte asparges, lidt ekstra mayonnaise, citronskiver, dild, salt og peber.
Cocktail med asparges og kikærtesalat.
De fine grønne asparges blev smørstegt på panden inden servering. Så får de en skøn og fremhævende smag, men hvor de samtidig er sprøde og beholder den flotte grønne farve.
Hvis du ikke er til asparges (eller det ikke er sæson), så kan du nemt udskifte dem med grønne bønner, små stænger af gulerødder eller agurk.
Vegetarisk og vegansk rejecocktail til forret eller tilbehør.
Opskriften her er oplagt at servere som tilbehør til påskefrokost eller som en skøn forret i løbet af foråret. Den er især skøn, når asparges er i sæson. Men ellers kan den sagtens laves andre tider på året, da den nemt kan udskiftes med andre grøntsager. Fx tror jeg til efteråret og jul, at jeg vil lave små lækre cocktails med grøntsager og tilbehør, som passer til den årstid. For det er næsten ærgerligt, at man kun kan glæde sig over de her fine cocktails én gang om året.
For mig er det her en slags ægte dansk forårscocktail eller påskecocktail. Og derfor fyldte jeg den med forårs grønt og pyntet med citron og dild, som jo passer helt perfekt til årstiden lige nu.
Jeg lavede fyldet med den her skønne og cremede kikærtesalat, som jeg tit laver til frokost og serverer som pålægssalat på ristet brød. Den er super nem at lave, og kan nemt holde sig i køleskab en uges tid til nem og hurtig frokost.
Jeg pyntede toppen med hjemmelavet mayo – den her veganske mayo udgave. Den kan røres sammen på 5 min og er smager skønt. Desuden er det også super lækkert at servere glassene med avocadocreme eller hjemmelavet dilddressing.
Jeg håber, at du kunne blive inspireret til at prøve den her moderne fortolkning af en vegansk rejecocktail.
Pingback: Vegansk påskefrokost – Opskrifter til vegetar og vegansk påske