Opskrift på bagt pasta med svampe og løg. En skøn efterårs – og vinter ret, som er perfekt til både hverdag og weekend.
Pastaretten er klar på ca. 30-35 min.
Det er altid skønt, når man kan finde nye måder at tilberede og servere pasta på. Jeg elsker de traditionelle pastaretter som bolognese, alfredo pasta, vegansk lasagne, linselasagne, one pot pasta osv. Men det er også dejligt med lidt variation, som man især kan lave med ovnbagte pastaretter!
Opskriften kan nemt laves både vegetarisk og vegansk, alt efter hvad man ønsker. Jeg brugte vegansk ost her til opskriften, og det fungerer ligeså fint som almindelig revet ost. Herudover kan du også sagtens bruge almindelig revet ost, mozzarella, cheddar eller andet smelteost.
Den ovnbagt pasta kan nemt serveres med en grøn salat, brød eller andet tilbehør. Men den er også skøn at spise, helt som den er!
Bagt pasta med svampe.
Luksus bagt pasta med svampe og løg. En vegansk opskrift til nem aftensmad på kun 30 min.
Ingredienser:
- 2 spsk. plantesmør
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. soja sauce
- 200g. brune champignon eller andre svampe
- 1 tsk. timian
- 1-2 tsk. chili, stødt eller flager (kan udelades)
- 600 ml. grøntsagsbouillon
- 1 dl. fløde eller veganske fløde
- 300g. fuldkornspasta (efter eget valg)
- 200g. revet ost (mozzarella eller vegansk ost)
- Friskkværnet peber
Sådan gør du:
Forvarm ovnen på 175ºC varmluft.
I en stor gryde smeltes smør. Tilsæt fintpresset hvidløg og grofthakkede løg. Tilsæt soja sauce, timian, chili og grofthakkede svampe og lad det simre et par minutter, indtil løgene er bløde og karamelliserede.
Hæld grøntsagsbouillon i gryden sammen med 1 dl. fløde. Tilsæt 300g. pasta og rør det hele godt sammen i gryden, så pastaen netop dækkes til med vand. Lad retten simre på middel varme i 8-10 min. til pastaen er færdigkogt (gerne under låg). Smag retten til og tilsæt evt. ekstra chili, salt eller pepper, så retten passer til dine smagsløg.
Tilsæt halvdelen af osten ned i pastaen og vend det hele godt sammen.
Hæld pastaen i et ovnfast fad. Drys med det resterende ost på toppen og friskkværnet peber. Bag fadet i ovnen i 12-15 min til osten er smeltet. Serveres med det samme.
Ovnbagt pasta – sådan gør du
Her er løg, hvidløg, svampe, timian, bouillon og pasta vendt sammen i gryde. Lad den simre i 8-10 min. indtil pastaen er kogt. ↓
Hæld pastaen i et ovnfast fad og drysset med revet ost ↓
Simpel bagt pasta med svampe og løg.
Tilberedningen er rimelig simpel. Først skal grøntsagerne steges, så skal pastaen i og koge sammen med. Og derefter skal pastafyldet over i et ovnfast fad, som skal bage i ovnen i 15 min.
Brug af grøntsager i sæson.
Jeg lavede retten med brune svampe i sæson, løg og hvidløg. Men der er næsten ingen grænser for, hvad du ellers kan tilsætte. Både tomater, squash stykker, tern af aubergine, blomkål eller broccoli kan bruges.
Især de brune svampe og løg, giver retten en fornemmelse af hyggelig simremad i de kolde måneder. Og retter er nok også mest oplagt til efterår og vinter. Men du kan altså sagtens skifte grøntsagerne ud, og lave opskriften hele året rundt!
Ovnbagt pasta – ægte comfort food.
Jeg er vild med comfort food. Og vegansk comfort food er næsten den bedste slags. For mig er det simremad, som giver en nostalgisk eller sentimental stemning. Og det gør sådan en omgang luksus ovnbagt pasta som denne! Serveret med et par gode glas rødvin og frisk timian.
Almindelig pasta eller fuldkornspasta?
Vi kommer nok heller ikke udenom det høje kalorieindhold eller høje kulhydratniveau fra især pastaen. Og her kan du altså både vælge klassiske hvide pastaskruer (pasta penne eller andre typer) eller fuldkorns pasta, som jeg brugte her!
Hvis du laver retten som en 100% vegansk pastaret, så kan du også drysse toppen med lidt af de her gærflager. Det er super lækkert og giver veganske retter en “ostesmag”.
Jeg håber, at du kan bruge opskriften på bagt pasta! Hvis du laver retten, så er du mere end velkommen til at tagge mig under @micadeli_ her på Pinterest eller Instagram.