Lækker og nem opskrift på veganske bananmuffins. Med modne bananer og masser af mørk chokolade. Opskriften er lavet uden æg – og kan også nemt laves til glutenfri muffins.
Jeg tilføjede 2 spsk. rørsukker for ekstra sødme i de her muffins – men kan nemt laves uden sukker også. På den måde bliver de mere sunde, da bananerne faktisk er super søde i sig selv. Du kan også tilføje ekstra chokolade til opskriften. Ellers tilføj lidt kakao, så de bliver til banan chokolade muffins.
Jeg kan bedst lide, når de hjemmelavede muffins er bløde, svampede og snaskede med lidt chokoladestykker i. Men hvis du ønsker lidt knas, så er hakkede mandler, hasselnødder eller valnødder virkelig også lækkert at putte med i dejen!
Spis dem varme som de er. Eller server dem sammen med vanilje is og bær som en sommerdessert.
» Prøv også: Nem opskrift på veganske pandekager med sirup og bær
Bananmuffins uden æg.
Super lækker og NEM opskrift på veganske bananmuffins. Muffins lavet med modne bananer og mørk chokolade. Opskriften er vegansk og derfor uden æg.
Ingredienser:
- 3 modne Bananer
- 2 dl. Mel
- 2 tsk. Bagepulver
- 2 tsk. Vaniljesukker
- 2/3 dl. Rørsukker
- 1 tsk. Kardemomme
- 1 dl. Mælk (soja, mandel eller havremælk)
- 100g. Mørk chokolade
- Salt
Sådan gør du:
Forvarm ovnen på 180c varmluft.
I en skål blandes de tørre ingredienser: Mel, bagepulver, vanilje, rørsukker og kardemomme.
Mos de modne bananer med en gaffel. Blend bananerne og mælken sammen med resten af ingredienserne med en elpisker.
Hak den mørke chokolade i små stykker og vend i dejen med en ske. Gem lidt chokolade stykker til toppen.
Hæld dejen i muffinsforme og pynt med ekstra chokolade + salt på toppen af alle muffins. Bag i ovnen i 18-20 minutter til de er gyldne og chokoladen er smeltet.
Veganske bananmuffins – nem opskrift ↓
- Start med at mose bananerne. Her er det vigtigt, at det er modne bananer, så de er nemme at mose. Plus at modne bananer får den bedste sødme frem.
- Bland de tørre ingredienserne sammen. Hæld de moste bananer + mælken i og pisk sammen med en elpisker.
- Hak den mørke chokolade i små stykker og vend dem i dejen.
- Hæld dejen i muffinsforme og pynt med ekstra chokolade + salt på toppen. Nu er de klar til at bage.
Tip: Hvis du vil lave opskriften uden mel, altså som glutenfri bananmuffins – så kan du sagtens skifte mel ud med havregryn eller mandelmel.
Efter 18-20 min i ovnen er de færdige og klar. De skal være vokset til cupcake/muffin størrelse, gyldne på toppen og chokoladen skal være smeltet. Resultatet er en svampet bananmuffin med smeltet chokolade. Jeg blev selv inspireret af de her muffins med vanilje.
Bananmuffins uden æg:
Når man laver veganske muffins, så bruger man ikke æg i opskriften. Og det behøver man faktisk heller ikke. For de her banan muffins bliver mindst ligeså svampede og lækre uden æg, som hvis der var æg i opskriften. Så du kan servere dem både til veganere og ikke-veganere. Det er klart bananerne, som gør forskellen. Desuden er det muffins uden mælk (konventionel mælk). Der er kun brugte 1 dl. plantemælk – og her kan du bruge både havre, soja eller mandelmælk.
Jeg håber, at du kan bruge opskriften på veganske bananmuffins! Muffins er virkelig blevet en favorit herhjemme hos mig. Især hvis jeg har modne bananer i overskud. Du kan også prøve denne svampede opskrift på vegansk banankage. En kageopskrift som også er lavet uden æg og med et svampet og lækkert resultat! Næste opskrift bliver dog en vegansk bananbrød med chokolade på toppen, som jeg længe gerne ville lave…
Skriv endelig nedenfor, hvis I har nogle andre favorit opskrifter med modne bananer? Jeg tænker, at der er et utal af opskrifter, som man kan lave udover bananbrød og banankage..
Pingback: Vegansk banankage – Super nem opskrift med banan og chokolade
Pingback: Veganske gulerodsmuffins – Opskrift på gulerodsmuffins uden æg
Pingback: Vegansk bananbrød – Min BEDSTE opskrift på bananbrød uden æg
De ser vildt lækre ud – kan man fryse dem ned? 🙂
Ja, de kan sagtens fryses ned! 😉
Kh Michala
Pingback: Veganske chokolademuffins – Opskrift på chokolade muffins uden æg
Virkelig lækker muffins. Hvad bliver målene hvis man skal lave 12 stk?
Hej Christina
Dejligt at høre! Jeg laver dem også ofte. 😉 Tit laver jeg dem bare i en dobbelt portion (altså fordobler alle ingredienser), og så fylder jeg dem i 12, 14 eller 16 forme.
Her kan du sagtens fylde dem i 12 forme. Så bliver de lidt større, og får lidt mere fylde i toppen – men jeg synes, at det kun gør dem endnu bedre.
Bedste hilsner ☀️
Virkelige lækre og svampede bananmuffins.
Opskriften fungerer super godt og er uhyre nem.
Jeg valgte at lave mine med mandelmel og uden rørsukker, og pga. bananerne havde de en fin sødme.
Det bliver ikke sidste gang, der serveres bananmuffins til søndags- kaffen her i huset.
Tak Michala !
Mega gode muffins! Tak for endnu en skøn vegansk opskrift Micadeli 🌸
Hej Camilla,
Tak, det lyder vel nok dejligt – jeg nyder dem også tit.
Bedste hilsner herfra! ☀️
Nogle af de bedste muffins jeg nogensinde har bagt! Jeg tilføjede ristede hasselnødder og lidt kanel i dejen og de blev virkelig lækre og svampede.
Tak for endnu en dejlig opskrift!