Vegansk banankage

Her er min bedste opskrift på vegansk banankage med en svampet, blød konsistens og lækker sød chokolade frosting på toppen.

nem vegansk banankage opskrift med chokolade

Jeg har længe gerne vil lave en opskrift på vegansk kage med modne bananer. Denne er afprøvet en del gange efterhånden, og jeg synes resultatet er så lækkert! Opskriften er lavet med en sød frosting, som lige giver prikken over i’et. Men du kan sagtens lave kagen uden frosting.

Opskriften her minder lidt om opskriften på veganske bananmuffins. Men du kan nemt tilsætte andre typer af chokolade, nødder eller pynte toppen med bær.

» Prøv også: Nem opskrift på veganske muffins med bananer og chokolade

Vegansk banankage med chokolade frosting.

Serves: 8-10 personer
Prep Time: 10 min. Cooking Time: 20 min.

Min BEDSTE opskrift på svampet, saltet vegansk banankage, lavet med stykker af mørk chokolade og modne bananer. Toppet med chokolade frosting.

Ingredients

  • Banankage:
  • 4 Bananer, modne
  • 2 dl. Mel
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 1 tsk. Kardemomme
  • 1/2 dl. Rørsukker (kan udelades)
  • 1 dl. Mandelmælk
  • 50g. Mørk Chokolade (valgfri)
  • Salt
  • Frosting:
  • 150g. Mørk chokolade
  • 150g. Plantesmør, blødt
  • 120g. Flormelis
  • 2 spsk. Kakao

Instructions

1

Banankage: Forvarm ovnen på 180C varmluft.

2

Mos de modne bananer med en gaffel på en spækbræt. I en skål blandes de tørre ingredienser: Mel, bagepulver, vaniljesukker og kardemomme. Tilsæt mælk og de moste bananer og bland godt. Drys godt med salt og hakket mørk chokolade.

3

Hæld dejen i en lille firkantet form beklædt med bagepapir (min måler 20x20 cm). Bag i ovnen 18-20 min.

4

Frosting: Start med at lune chokoladen indtil smeltet. Sørg for at den er nogenlunde afkølet, inden du bruger den.

5

Pisk smørret blødt med en elpisker. Tilsæt flormelis og kakao. Pisk lidt forsigtigt så du undgår en stor støvsky.

6

Tilsæt den afkølede og smeltede mørke chokolade. Pisk 10 sek. til det hele er pisket godt. (Frostingen er færdig, når den har fået en fast konsistens. Skal du ikke bruge den med det samme, kan den sættes på køl, men skal så piskes op igen før brug.)

7

Smør frostingen ud på den afkølede banankage og server enten lun eller helt kold.

Nem banankage med frosting

  1. Her er kagen bagt færdig i 18-20 min. Jeg brugte en lille firkantet form på ca. 20×20 cm beklædt med bagepapir.
  2. Frosting lavet med smør, flormelis, mørk chokolade og lidt kakao.
  3. Pisk det hele godt, til du har en tyk og blød masse.
  4. Her smurt på toppen af den afkølede banankage.
nem banankage sådan gør du

Vegansk banankage med chokolade stykker:

Jeg valgte at tilføje lækre stykker af saltet mørk chokolade. Men der er utallige af muligheder, hvis du ikke har chokolade i skuffen eller på hylderne. Her er et par forslag, hvad du ellers kan putte i kagen:

  • Chokolade: Prøv både med mørk, lys eller mælkechokolade. Jeg valgte en mørk chokolade med havsalt, men har tidligere også prøvet dem med lidt karamel, og det er virkelig lækkert også.
  • Nødder: Du kan eksperimentere med alle dine favoritnødder lige fra hakkede valnødder, hasselnødder eller mandler.
  • Krydderier: Prøv med vaniljeekstrakt, eller lakrids. Jeg lavede selv en bananmuffins opskrift med et tvist af lakrids med stor succes – så det kan sagtens puttes i opskriften her også.
nem vegansk banankage opskrift med chokolade

TIP: Jeg valgte at tilsætte 1/2 dl. rørsukker til opskriften. Men du kan nøjes med sødmen hvis du bruger meget modne bananer. Og derved lave banankagen uden sukker. På den måde bliver den også en smule sundere. Ligeledes kan kagen også laves uden frosting men fx med creme fraiche og friske danske bær på toppen. Så du kan nemt variere alt efter smag, sundhed og sværhedsgrad.

nem opskrift på banankage

Giv opskriften på banankagen stjerner her 

5/5 (1 Review)

5 thoughts on “Vegansk banankage”

  1. Intet mindre end fantastisk! Tusind tak for opskriften Micadeli! Den bedste opskrift på en veganer kage jeg endnu har smagt. Den kan bages helt uden sukkerbruger bare bananer der er “mørke og modne”. Når jeg bager den med sukker tilsætter jeg 1 stor spsk muscovado sukker istedet for 1/2 dl rørsukker.

    1. micadeli_dk

      Hej Birthe,
      Hvor lyder det dejligt – det er jeg glad for at høre!
      Tak for gode tips! Jeg har netop ændret i opskriften så rørsukker kan udelades – hvis man ikke ønsker sin kage særlig sød.
      Skøn dag til dig, Kh Michala

  2. Pingback: Veganske bananmuffins – Nem opskrift på muffins med banan uden æg

  3. Hej, Michala,
    Tak for opskriften.
    Jeg undrer mig meget over at du skriver “mælk” i en opskrift for en vegansk kage. Jeg går ud fra, at du nok mener en af de der drikke, havre, mandel eller måske soja?

    1. micadeli_dk

      Hej Kristie!
      Ja, det er naturligvis mandelmælk, som jeg har brugt. Men du kan sagtens bruge fx havremælk eller sojamælk.
      Dog synes jeg selv, at mandelmælk giver den bedste (og sødeste) smag. 😉
      Bedste hilsner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.