Warning: strip_tags() expects parameter 1 to be string, array given in /var/www/micadeli.dk/public_html/wp-includes/formatting.php on line 5304

Warning: strip_tags() expects parameter 1 to be string, array given in /var/www/micadeli.dk/public_html/wp-includes/formatting.php on line 5304

Vegansk chokoladekage

Min opskrift på vegansk chokoladekage er en vegansk kage fyldt med kakao og fint chokolade på toppen. En af mine bedste veganske kager.

Og så har jeg desuden pyntet kagen med ekstra tykt frosting på toppen. Så blir’ det ikke bedre. Klar på ca. 40 – 45 min.

den bedste opskrift på vegansk chokoladekage

Derfor vil du elske denne chokoladekage:

  • Kagen er virkelig nem at lave, og kan være klar på 40-45 min.
  • Opskriften er lavet med simple ingredienser (ingen underlige veganske ingredienser, som er svære at få fat i)
  • Kagen er fugtig, svampet, let og samtidig luftig i konsistensen.
  • Kagen er fyldt med smag (og endnu bedre med frosting ovenpå!)
  • Den kan laves både som fødselsdagskage, lagkage, talkage, dessert mm. og den er god til både børn og voksne.
  • Kagen kan nemt laves aftenen før – den smager mindst ligeså skønt (hvis ikke bedre), når den serveres kold!
  • Den kan let serveres med vaniljeis, bær, frugter eller nødder.
  • Ingen vil kunne smage, at kagen er vegansk.

Se flere tips til at lave kagen nedenfor.

Vegansk chokoladekage.

Antal: 8-10 personer
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 30 min.

Opskrift på vegansk chokoladekage. En nem vegansk kage fyldt med kakao og chokolade på toppen. En af mine bedste veganske kager!

Ingredienser:

  • 300 ml. havremælk eller mandelmælk
  • 1 spsk. citron eller æblecidereddike
  • 3 spsk. sirup eller ahorn sirup
  • 150 g. plantesmør
  • 275 g. mel
  • 175 g. sukker
  • 50 g. kakaopulver, ca 5 spsk.
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1/2 tsk. salt
  • Frosting:
  • 75 g. plantesmør, blødt
  • 150 g. flormelis
  • 4 spsk. kakao
  • 4 spsk. vand
  • Toppings
  • Grofthakket mørk chokolade
  • Havsalt

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen på 175ºC varmluft.

2

I en stor skål blandes mælk og citron (eller æblecidereddike). Smelt smørret i en anden skål og bland sirup deri. Hæld smørblandingen sammen med mælken.

3

Tilsæt nu mel, sukker, kakaopulver, bagepulver og natron. Hæld gerne de tørre ingredienser igennem en si, så du undgår eventuelle klumper. Vend det hele sammen med et piskeris.

4

Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 30 min.

5

Frosting: I en skål blandes det bløde smør, flormelis og kakao. Pisk forsigtigt med en elpisker og tilsæt vand lidt efter lidt. Pisk indtil du har en cremet masse.

6

Når kagen er færdigbagt, kølet af og klar til servering, hældes frosting ud på toppen. Fordel grofthakket chokolade udover kagen og drys med lidt havsalt på toppen.

Mine bedste tips til vegansk chokoladekage.

  • Dejen skal være våd/fugtig inden den hældes i springformen. Så bliver den nemlig svampet og luftig i konsistensen.
  • 2 spsk. instant kaffe er også super lækkert at tilføje til opskriften!
  • Sukker – her kan du både bruge rørsukker og alm. hvidt sukker.
  • Sirup – Her kan du både bruge ahorn sirup, lys sirup, mørk sirup eller andet slags flydende sukker.
  • Frostingen er også lækker med lidt kanel i smagen (især til vinter / jul)
  • Husk endelig at drysse med salt.. Det fremmer smagen af chokolade og kakao, og giver kagen en rig og fyldig smag.

Her er chokoladekagen bagt og kølet af. Og frosting er klar til at blive smurt ud ↓

chokolade-kage-med-kakao-frosting

Chokoladekage uden æg og mælkeprodukter.

Så.. Min opskrift på chokoladekage er ikke lavet med underlige ingredienser, der ikke passer til en chokoladekage. Og her mener jeg alt lige fra bananer, bananmos, æblemos, chia æg, hørfrø æg eller andre ingredienser, som der typisk kan forkomme i veganske kager, for at binde kagen bedre sammen. Men hvis du giver kagen lov til at sætte sig ordentligt (og ellers følger fremgangsmåden), så er der intet behov for at bruge andre typer af bindemiddel.

I stedet for traditionel smør, der har jeg brugt plantesmør. Og så brugte jeg plantemælk – her kan du bruge både havremælk eller mandelmælk.

svampet lækker chokoladekage en vegansk kage opskrift

Efter et del forsøg og ugers øvelse, der synes jeg selv, at denne må være verdens bedste veganske chokoladekage. Den er svampet, fyldt med smag, den er sød, luftig og utrolig lækker!

Ønsker du en vegansk glutenfri chokoladekage?
Så kan du erstatte mel med mandelmel eller boghvedemel. Du kan også tilsætte lidt mere kakao og sukker sammen med glutenfri mel for at erstatte hvedemelet. Ellers kan det være en idé at give lidt fylde med fx hakkede valnødder, hasselnødder, mandler osv. Det er en fin måde, at tilsætte lidt ekstra fylde i kagen.

» Prøv også: Nem opskrift på vegansk banankage med chokoladefrosting

skåret chokoladekage uden æg og mælkeprodukter

Opbevaring og fryse tips?

Kagen her er fryseegnet. Selv kagen uden frosting, kan fryses ned op til 1 måneds tid. Lav først frostingen, når kagen skal serveres (så smager den bedst). Ellers kan den fint opbevares i køleskabet i op til 4-5 dage. Men chokoladekagen smager faktisk allerbedst, når den er helt kold! Det fremmer nemlig smagen af kakao og chokolade.

den bedste opskrift på vegansk chokoladekage

Jeg håber, at du blev inspireret til at afprøve opskriften. Skriv endelig nedenfor hvis du har nogle spørgsmål. Og husk, at du både kan bruge både mørk chokolade, lys chokolade og hvid. Og så kan du bruge opskriften her som en slags basis-kageopskrift, og selv tilsætte flere ingredienser. Fx er kagen også skøn med lidt smag af nødder eller kaffe i dejen.

Hvis du laver kagen, så glem endelig ikke at tagge mig under @micadeli_ her på Pinterest eller Instagram. Vil elske at se jeres lækre kage-resultater!

Giv opskriften på chokoladekage stjerner her ↓


4/5 (5 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top