Min opskrift på vegansk chokoladekage er en vegansk kage fyldt med kakao og chokolade på toppen. En af mine bedste veganske kager.
Pyntet med et ekstra tykt lag frosting på toppen. Klar på ca. 40 – 45 min.
Derfor vil du elske denne chokoladekage:
- Kagen er virkelig nem at lave, og kan være klar på 40-45 min.
- Opskriften er lavet med simple ingredienser (ingen underlige veganske ingredienser, som er svære at få fat i)
- Kagen er fugtig, svampet, let og samtidig luftig i konsistensen.
- Kagen er fyldt med smag (og endnu bedre med frosting ovenpå!)
- Den kan laves både som fødselsdagskage, lagkage, talkage, dessert mm. og den er god til både børn og voksne.
- Kagen kan nemt laves aftenen før – den smager mindst ligeså skønt (hvis ikke bedre), når den serveres kold!
- Den kan let serveres med vaniljeis, bær, frugter eller nødder.
- Ingen vil kunne smage, at kagen er vegansk.
Se flere tips til kagen nedenfor.
Vegansk chokoladekage.
Opskrift på vegansk chokoladekage. En nem vegansk kage fyldt med kakao og chokolade på toppen. En af mine bedste veganske kager!
Ingredienser:
- Kagen:
- 300 ml. havremælk eller mandelmælk
- 1 spsk. citron eller æblecidereddike
- 3 spsk. sirup eller ahorn sirup
- 150 g. plantesmør
- 275 g. mel
- 175 g. sukker
- 50 g. kakaopulver, ca 5 spsk.
- 3 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 1/2 tsk. salt
- Frosting:
- 75 g. plantesmør, blødt
- 150 g. flormelis
- 4 spsk. kakao
- 4 spsk. vand
- Toppings
- Grofthakket mørk chokolade
- Havsalt
Sådan gør du:
Forvarm ovnen på 175ºC varmluft.
Kagen: I en stor skål blandes mælk og citron (eller æblecidereddike). Smelt smørret i en anden skål og bland sirup deri. Hæld smørblandingen sammen med mælken.
Tilsæt nu mel, sukker, kakaopulver, bagepulver og natron. Hæld gerne de tørre ingredienser igennem en si, så du undgår eventuelle klumper. Rør det hele sammen med et piskeris.
Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 30 min og lad den køle af.
Frosting: I en skål blandes det bløde smør, flormelis og kakao. Pisk forsigtigt med en elpisker og tilsæt vand lidt efter lidt. Pisk indtil du har en cremet chokolade masse.
Når kagen er færdigbagt, afkølet og klar til servering, hældes frosting ud på toppen. Fordel grofthakket chokolade udover kagen og husk også at drysse med lidt havsalt på toppen. Sæt gerne kagen på køl indtil servering.
Mine bedste tips til vegansk chokoladekage.
- Dejen skal være våd/fugtig inden den hældes i springformen. Så bliver den svampet og luftig i konsistensen.
- 2 spsk. instant kaffe eller espresso er også super lækkert at tilføje til opskriften!
- Sukker – her kan du både bruge rørsukker og alm. hvidt sukker.
- Sirup – Her kan du både bruge ahorn sirup, lys sirup, mørk sirup eller andet slags flydende sukker.
- Frostingen er også lækker med lidt kanel i smagen (især til vinter / jul)
- Husk endelig at drysse med salt.. Det fremmer smagen af chokolade og kakao, og giver kagen en rig og fyldig smag.
Her er chokoladekagen bagt og kølet af. Og frosting er klar til at blive smurt ud ↓
Chokoladekage uden æg og mælkeprodukter.
Mit ønske med denne opskrift, er, at lave en vegansk kage uden underlige ingredienser, som ikke passer til en chokoladekage. Og her mener jeg alt lige fra bananer, bananmos, æblemos, chia æg, hørfrø æg eller andre ingredienser, som mange typisk bruger i veganske kager, for at binde kagen bedre sammen. Men hvis du giver kagen lov til at sætte sig ordentligt, så er der intet behov for at bruge andre typer af bindemiddel.
I stedet for traditionel smør, der har jeg brugt plantesmør. Og så brugte jeg plantemælk – her kan du bruge både havremælk eller mandelmælk.
Efter et del forsøg og ugers øvelse, der synes jeg selv, at denne må være verdens bedste veganske chokoladekage. Den er svampet, fyldt med smag, den er sød, luftig og utrolig lækker!
Ønsker du en vegansk glutenfri chokoladekage?
Så kan du erstatte mel med mandelmel eller boghvedemel. Du kan også tilsætte lidt mere kakao og sukker sammen med glutenfri mel for at erstatte hvedemelet. Ellers kan det være en idé at give lidt fylde med fx hakkede valnødder, hasselnødder, mandler osv. Det er en fin måde, at tilsætte lidt ekstra fylde i kagen.
» Prøv også: Nem opskrift på vegansk banankage med chokoladefrosting
Opbevaring og fryse tips?
Kagen her er fryseegnet. Selv kagen uden frosting, kan fryses ned op til 1 måneds tid. Lav først frostingen, når kagen skal serveres (så smager den bedst). Ellers kan den fint opbevares i køleskabet i op til 4-5 dage. Men chokoladekagen smager faktisk allerbedst, når den er helt kold. Det fremmer nemlig smagen af kakao, salt og chokolade.
Jeg håber, at du blev inspireret til at afprøve opskriften. Skriv endelig nedenfor hvis du har nogle spørgsmål. Og husk, at du både kan bruge både mørk chokolade, lys chokolade og hvid. Og så kan du bruge opskriften her som en slags basis-kageopskrift, og selv tilsætte flere ingredienser. Fx er kagen også skøn med lidt smag af nødder eller kaffe i dejen.
Hvis du laver kagen, så glem endelig ikke at tagge mig under @micadeli_ her på Pinterest eller Instagram. Vil elske at se jeres lækre kage-resultater!
kan jeg bruge glutenfri mel i opskriften? rismel eller havremel..
Hej Filippa,
Ja, det tror jeg sagtens, at du kan! Har dog ikke selv prøvet. Men jeg vil nok anbefale enten havremel eller en blanding med mandelmel.
Bedste hilsner 🤎
Hej Micadeli.
Jeg googlede vegansk chokoladekage og faldt over din opskrift
Rigtig fin og udførlig beskrivelse
Når jeg bager almindelig chokoladekage vender jeg ofte stiftpiskede æggehvider i.
Hvad tænker du, kan jeg vende stiftpisket
aqua faba i din opskrift for at gøre den endnu mere luftig ?
Bedste hilsener
Karin
Hvor mange personer er kagen til? Sådan ca 🙂
Hej Camilla,
Det kommer nok meget an på hvor kage-sultne, man er. Men 6-8 personer vil den sagtens kunne række til! 🤎
Bedste hilsner
Hej 🙂
Er den stadig go hvis den kommer på Frost ?🙌🏻
Hej Louise
Jeg har ikke selv prøvet – men det vil jeg da tro 😉
Bedste hilsner
Hej Micadeli.
Jeg googlede vegansk chokoladekage og faldt over din opskrift
Rigtig fin og udførlig beskrivelse
Når jeg bager almindelig chokoladekage vender jeg ofte stiftpiskede æggehvider i.
Hvad tænker du, kan jeg vende stiftpisket
aqua faba i din opskrift for at gøre den endnu mere luftig ?
Bedste hilsener
Karin
Hej Karin,
Ja, jeg vil tro, at du sagtens kan bruge aquafaba – altså som er pisket helt stift. Jeg har dog ikke selv prøvet det i denne chokoladekage, men kunne forestille mig, at det bliver rigtig godt. Og især hvis du før har brugt stiftpiskede æggehvider i almindelig chokoladekage.
Skriv endelig hvis du har succes med det, og hvordan det bliver!
Bedste hilsner 🤎
Har du prøvet at lave den som muffins? Mvh. Maria
Hej Maria,
Nej det har jeg desværre ikke prøvet, men mon ikke, at det kunne fungere godt 😍
Vh
Hej Micadeli
Hvilken størrelse springform bruger du?
Mvh Mette
Hej Mette
Jeg har desværre fået ny siden da, men gætter på at den måler cirka 24 cm. i diameter.
Bedste hilsner ☀️
Hej Michala
Tak for svar.
Jeg tænker at prøve og lave en browniekage med udgangspunkt i din chokoladekage. Din ser nemlig rigtig lækker ud.
Jeg vil smelte noget 72 procent mørk chokolade i plantesmørret i stedet for kakao, når jeg skal lave kagen.
Endvidere tænker jeg at røre smeltet (afkølet) 72 procent mørk chokolade sammen med det bløde smør til frokstingen/ganachen.
Hvordan tror du ovenstående vil fungere?
Mvh Mette 😊
Hej Mette,
Har svaret dig på mailen! 😉
Men ja, det tror jeg sagtens du kan. Bare vær’ opmærksomhed på, at chokolade frostingen ikke stivner.
Så jeg ville nok lave den lige inden servering, og servere den på den kolde brownie.
Bedste hilsner
PS. Mente selvfølgelig “frosting” og ikke “froksting” 😉
Hej Michala.
Er kagen fast nok til at kunne dele og bruge som tykke lagkagebunde?
altså flække den på langs om komme fyld i mellem lagene?
Hilsen Mette
Hej Mette,
Ja det vil jeg tro. Hvis du skærer meget forsigtigt, så tror jeg godt, at det kan lade sig af gøre.
Men kan dog være bange for, at den vil smuldre eller knække. Måske det vil hjælpe meget, hvis du sætter kagen på køl, så den er HELT kold, når du skærer den over!
Bedste hilsner ☀️
Kun en stjerne, desværre. Kagen smagte lidt underligt og den smuldrede. Jeg har fået et meget bedre resultat med Minimalist Bakers. One Bowl Vegan Chocolate Cake. Frosting var dog god.
Det er jeg da ked af at høre. Hvordan smagte underligt?
Jeg oplever ellers at mange er glade for den.
Bedste hilsner og rigtig god påske ☀️
Kan jeg putte frostingen på dagen før, hvis jeg sætter den i køleskabet? 😁
Hej Jennie
Beklager mit sene svar – men ja, det kan du sagtens! 😉
bedste hilsner 🌸
Tak for den skønneste kage, så skønt med de rene ingredienser.
Jeg lavede dobbelt portion og bagte den i bradepanden, så tallet 80 kunne blive skåret ud i kagen.
Blev så flot pyntet med ganache, chokoflager, hindbær og flag.
Jeg erstattede lidt af havremelet med mandelmel, og brugte både smeltet chokolade og lidt kakao i både bund og top. Så lækkert og fik lidt brownie konsistens.
I dag vil jeg prøve om jeg kan lave en appelsinkage med kogte appelsiner udfra din grundopskrift.
Håber det bliver en succes ❤️
Hej Noamynte,
Hvor lyder det lækkert og fantastisk – dejligt du kunne bruge opskriften.
Appelsin lyder også super skønt. Tusinde tak for din søde kommentar ❤️
Bedste hilsner herfra ☀️
Hvis man skal lave en talkage i form (3), altså ikke bradepande, som skæres ud, bør man så lave dbl portion?
Hej Manja
Jeg beklager mit sene svar 🌸 Altså, jeg vil faktisk tro, at der er nok. Det kommer selvfølgelig an på, hvor stort et 3-tal du skal lave. Skriv endelig hvordan det gik.
Bedste hilsner