Super nem opskrift på vegansk tærtedej lavet med kun 4 ingredienser. Mel, smør, vand og salt.
Tærtebunde kan laves med og uden æg. Nogle bruger et enkelt æg til at samle dejen med, men det er faktisk slet ikke nødvendigt. Derfor vil jeg her dele min nemme opskrift på vegansk tærtedej – uden æg.
Det er faktisk en opskrift jeg bruger HVER gang, jeg laver tærte til aftensmad. Den er nem at huske, og så kan du både bruge 100% hvedemel eller tilsætte fuldkornsmel eller grahamsmel – alt efter behov.
Hvis du bruger nogle af de grovere meltyper til tærten, så kan det dog være, at der skal en anelse mere vand i dejen, for at den bliver smidig og lækker.
Jeg brugte en almindelig smørblok fra Naturli’ – men du kan bruge hvilken som helst plantesmør eller margarine til opskriften.
» Tærte opskrift: Vegansk tærte med broccoli og soltørrede tomater
Tærtedej – med 4 ingredienser
Super nem opskrift på vegansk tærtedej lavet med kun 4 ingredienser: mel, smør, vand og salt. Tærtebund lavet uden æg, kan også tilsættes fuldkorn.
Ingredienser:
- 120g. Plantesmør
- 220g. Mel
- 1/3 dl. Vand
- Salt
Sådan gør du:
Smørret smuldres i en skål sammen med mel og salt med fingrene. Tilsæt vand lidt efter lidt.
Form dejen til en rund kugle indtil dejen er blød og sammenhængede. Sæt i køleskabet i 20-30 min.
Drys lidt med ud på køkkenbordet. Når dejen er kølet ned, rulles den ud på bordet, så størrelsen passer til tærteformen.
Smør tærteformen med lidt fedtstof og læg dejen deri. Prik huller med en gaffel og bag bunden i 10 min på 180c varmluft – uden fyld. Så tages tærten ud igen, og fyldes med fyld. Herefter bages tærten igen i 25-30 minutter – alt efter opskriften.
Tærtedej med kun 4 ingredienser ↓
- Smørret smuldres sammen med mel og salt. Tilsæt vand lidt efter lidt.
- Form dejen til en rund kugle indtil den er blød og sammenhængede. Sæt på køl i 30 min.
- Når den er blevet kold, er dejen klar til at rulles ud på et meldrysset bord.
- Smør en tærteform med lidt fedtstof og læg dejen deri. Prik huller med en gaffel og bag i 10 min på 180c varmluft – uden fyld. Herefter tages tærten ud igen, og bages med fyld alt efter opskriften.
Hvis du mangler en nem opskrift på pizzadej, så kan du finde min → nemme opskrift til perfekte pizzaer her. En super nem opskrift, som giver perfekte pizza hver gang.
Opskriften på pizzadej kan i øvrigt også bruges både til de her → pizzasnurrer og de her → pizzasnegle med ost og tomat.
Jeg håber, at du kan bruge opskriften på tærtedej. Du er velkommen til at tagge mig under @micadeli_ på Pinterest eller Instagram. Vil elske at se jeres resultater!
Pingback: Vegansk porretærte – Opskrift på tærte med porre og nem tærtedej
Pingback: Spanakopita – Tærte med filodej, spinat, linser og søde kartofler
Hvor stor er tærte formen du brugte her? Og tak for opskriften 🙂