Lækker, smagfuld og thailandsk inspireret vegansk pad thai med risnudler, grøntsager og en simpel pad thai sauce. Serveret med persille og peanuts.
En super simpel opskrift på pad thai – klar på under 25 min.
Min nemmeste pad thai opskrift, som jeg har lavet indtil nu. Og derfor er den perfekt på travle hverdage eller til en hurtigt frokost.
Pad thai sauce uden tamarind:
Saucen til nudlerne kan laves på den traditionelle måde med det thailandske krydderi “tamarind” – en meget klassisk ingrediens i pad thai sauce. Smager meget syrligt/bittert, og derfor skal man helst bruge lidt sukker sammen med. Tamarind paste kan købes i asiatiske forretninger eller hos urtekram. Men du kan sagtens lave denne pad thai uden tamarind, og erstatte med lidt ketchup i stedet for!
Og hvis du laver den uden tamarind, så kan du derfor også undlade sukker.
Vegansk Pad Thai.
Skøn thailandsk vegansk pad thai med risnudler, grøntsager, tofu og en simpel pad thai sauce. Opskrift uden kød klar på 25 min.
Ingredienser:
- 250g. nudler
- 200g. tofu
- 2 fed hvidløg
- 3 stilke forårsløg
- 100g. gulerødder
- 4 spsk. peanuts
- Persille
- Lime skiver
- Evt. chili sauce
- Pad thai sauce:
- 3 spsk. rørsukker
- 3 spsk. sojasauce
- 3 spsk. lime juice
- 1/2 tsk. ingefær
- 2 spsk. tamarind paste (kan erstattes med ketchup)
- Friskkværnet peber
Sådan gør du:
Kog nudlerne i letsaltet vand i 3-5 min.
Læg et stykke køkkenrulle over tofuen og tryk ned så alt vandet presses ud. Skær i små tern og steg i lidt olie på en pande i ca. 10 minutter, så tofuen er stegt på alle sider. Drys grundigt med salt og peber. Fjern dem fra panden og gem til senere.
Rør ingredienserne til pad thai saucen sammen i en lille skål.
Steg finthakket hvidløg i lidt neutral olie. Hæld nu de kogte nudler på panden og tilsæt pad thai sauce. Vend det sammen så nudlerne vendes godt rundt i saucen. Tilsæt strimler af gulerødder og forårsløg og tilsæt den sprøde tofu. Vend det hurtigt sammen og lad stege i 1-2 minutter.
Anret i skåle og drys med peanuts, frisk persille, lime saft og evt. lidt chili sauce for ekstra styrke.
Vegansk Pad Thai med tofu og risnudler ↓
Opskriften på Pad Thai er faktisk super nem at lave og laves kun med et par små steps. Start med at koge nudlerne og samtidig stege tofuen på panden. Bagefter skal det hele vendes sammen.
Imens nudlerne koges, så pres vandet fra tofuen, skær i små tern og steg dem indtil gyldne på alle sider. Husk at drysse tofuen godt med salt og peber, så smagen kommer frem ↓
Her er hvidløg, kogte nudler og pad tai sauce vendt sammen ↓
Til sidst vendes nudler, tofu, grøntsager og pad thai sauce sammen og steges i max 2-3 minutter. Det er en hurtig og nem fremgangsmåde, som både kan laves af begyndere, erfarne, børn og voksne i køkkenet.
Grøntsager til pad thai:
Til pad thai kan stort set alle grøntsager fra køleskabet bruges. Du kan nemlig også tilsætte finthakket peberfrugt i strimler (alle farver), bønnespirer, skalotteløg, revet squash, edamame bønner, grønne bønner, aubergine eller andet godt. Selvom man ikke bruger hverken kylling, rejer eller andet kød, så kan man altså sagtens fylde retten ud med lækre grøntsager og mættende, proteinfyldt tofu eller bælgfrugter.
Pad thai og grønne asiatiske retter.
Det er ikke så tit, at jeg får lavet thailandske retter (selvom jeg virkelig elsker dem). Jeg plejer altid at holde mig i det skandinaviske og måske italiensk køkken – og så engang imellem også det indiske. Jeg elsker virkelig gryderetter og curry retter, så det er oftest mine go-to. Men jeg tænker helt klart, at jeg skal afprøve flere opskrifter fra thai køkkenet. Thai retter er altid gode til at lave, når man vil have grøntsagerne i fokus. Så det er jo oplagt til det veganske køkken!
Andre asiatisk inspirerede veganske retter:
- Thaisuppe – skøn og nem suppe med nudler
- Sprøde forårsruller bagt i ovnen
- Peanut butter sauce – lækker til alt asiatisk mad
De næste retter må være flere udgaver af thaisuppe, måske veganske “thai fishcakes”, asiatiske salater, tom yum-suppe – men også fried rice og forårsruller og wontons, skal jeg klart lave mere af.
Blev selv meget inspireret af denne pad thai, hvor der er lavet en lækker sauce / dressing til at hælde ovenpå til sidst. Det må jeg klart prøve næste gang!
Retten kan nemt opbevares på køl i 2-3 dage. Og kan spises både kold eller varmes op igen. Gem gerne retten i en lufttæt beholder.
Pingback: Karamelliseret Tofu – Sprød, marineret vegansk tofuopskrift til aftensmad