Den her chilimayo opskrift er super nem at lave og perfekt som dip til fx pomfritter eller sushi. En vegansk chili mayo lavet uden æg.
Hjemmelavet chilimayo klar på 5 minutter.
Mayo opskriften minder meget om min klassiske opskrift på vegansk mayo. Denne er selvfølglig bare twistet med stærk chili. Bestem selv hvor spicy, du synes den skal være. Jeg tilsatte 1 tsk. chili, men du kan nemt smage til og justere efter behov.
Hvilken slags chili?
Her kan du bruge både chiliflager, en stærkere chilisauce, frisk chili eller sur/sød chilisauce. Det er alt efter smag og behag! Hvis du ønsker en stærk chilimayo, så tilsæt lidt af gangen og smag til undervejs.
Se også: Klassisk mayonnaise på 5 min
Vegansk chili mayo.
Chilimayo opskrift er super nem og perfekt som dip til fx pomfritter eller sushi. Hjemmelavet vegansk chili mayo uden æg.
Ingredienser:
- 2 dl. neutral olie (fx vindruekerne, solsikke eller raspsolie)
- 1/2 dl. kikærtevand
- 1 tsk. eddike
- 1 tsk. sennep
- 1 nip salt
- 1 tsk. chiliflager (eller mere)
Sådan gør du:
Find et højt glas, en aflang beholder eller lignende frem. Hæld alt olien direkte i glasset og tilsæt alle de andre ingredienser heri. (Hvis du har lært, at du skal hælde olien i i en tynd stråle, imens du pisker – så glem alt om det for nu). Alt olien skal hældes i.
Sæt stavblenderen ned i glasset, så den rører bunden. Tænd og blend, imens du holder stavblenderen stille ved bunden, og mayoen vil med det samme blive helt tyk. Kør gerne blenderen lidt op og ned, indtil du får tyk og lækker konsistens.
Smag mayonnaisen til med ekstra chili. Opbevar mayonnaisen i et rent glas i køleskabet.
Nem opskrift på vegansk chili mayo.
Udover at opskriften er super nem at lave, så kan hjemmelavede chili mayo også være ret billig og budgetvenlig. Jeg har gjort ingredienslisten så simpel som muligt. Så du skal kun bruge neutral olie, kikærtevand (overskydende vand fra kikærter), lidt eddike, sennep, salt og chili.
Hæl det hele i et glas eller en beholder og blend med en stavblender.
Hjemmelavet chilimayo som tilbehør.
Der findes ikke noget bedre angående dip og dressinger, når man nemt og hurtigt kan lave dem selv. Mayo er heldigvis noget af det, som du kan røre sammen på ingen tid og servere til frokosten og pålæg eller som tilbehør, dip og dressing til aftensmaden.
Hjemmelavet chili mayo mayo er også super lækkert til sushi eller som dressing til edamame bønner. Jeg servede min chili mayo sammen med klassiske sprøde pommes frites. Men resterne skal gemmes som dressing til burgere i weekenden.
Hvis du vi have inspiration til, hvad du kan servere mayoen til, så vil jeg anbefale de her hjemmelavede veganske burgere, super sprøde fritter med søde kartofler eller de her lækre og sprøde veganske nuggets.
Pingback: Vegansk Mayonnaise – Opskrift på vegansk mayo på 5 minutter
Pingback: Bagte søde kartofler – Opskrift på sød kartoffel med lækkert fyld