fbpx

Tomatsuppe med pasta på 25 min.

Her er min absolutte bedste opskrift på vegansk tomatsuppe med pasta. En super simpel og cremet suppe med tomater, krydderier og kokosmælk.

Serveret med timian, brød og pasta.

opskrift på vegansk tomatsuppe med pasta

Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke altid har være vild med tomatsuppe. Jeg synes ofte, at det blev lidt for meget “tomat” og lidt for lidt smag af noget andet. En tomatsuppe skal selvfølgelig smage af tomater.. Men den her suppe har jeg krydret, så den får lidt kant og en cremet smag med kokosmælken. Jeg har testet og testet den her suppe utallige gange, og jeg er helt forelsket i resultatet. Glæder mig nærmest allerede til, at det snart bliver suppevejr igen her i efteråret.

Hvis du ikke har harissa krydderi, så kan du sagtens tilsætte lidt chili flager eller sort friskkværnet peber, som også giver suppen en krydret smag.

Tomatsuppe med pasta.

Antal: 4 personer
Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 20 min.

Min bedste opskrift på vegansk tomatsuppe med pasta. En super simpel suppe med tomater, krydderier og brød. Nem aftensmad på 25 min.

Ingredienser:

 • Tomatsuppe:
 • 2 løg
 • 3 fed hvidløg
 • 1 spsk. timian, frisk eller tørret
 • 2 tsk. paprika
 • 2 tsk. spidskommen
 • 1 tsk. harissa (kan erstattes med chili flager)
 • 3 dåse flåede tomater
 • 1 dåse kokosmælk
 • 3 spsk. tomatpuré
 • Salt og peber
 • Til servering:
 • 150g. pasta
 • Frisk timian
 • Olivenolie
 • Brød

Sådan gør du:

1

Hak løg og hvidløg fint og steg i lidt olie i en stor gryde. Tilsæt timian, spidskommen, paprika og harissa og lad stege et minuts tid.

2

Tilsæt de flåede tomater, ½ dåse kokosmælk og tomatpuré og rør det hele godt sammen.

3

Kog pastaen seperat eller hæld den med op i suppen. Lad suppen simre i 8-10 min indtil pastaen er kogt. Smag til med salt og peber.

4

Server den varme tomatsuppe med pasta, brød, frisk timian, et par dråber olivenolie, salt og peber.

Super nem tomatsuppe med pasta.

Her er stort set alt, hvad du skal bruge til en hjemmelavet tomatsuppe. Pasta, tomat (friske eller flåede), løg, hvidløg, timian, chili eller harissa krydderi.

ingredienser til hjemmelavet tomatsuppe med pasta

Hvilke tomater skal man bruge?
Du kan både lave din tomatsuppe med friske tomater eller med tomater fra dåse. Jeg bruger som regel flåede tomater, da de er bedst i kvalitet fremfor hakkede tomater. Men hvis du har store friske danske tomater fra sæsonen i nærheden, så vil det være klart at foretrække!

Steg løg og hvidløg i en stor gryde og kom krydderierne i sammen med tomat og kokosmælk. Lad det hele simre i 10-15 min. og blend det til en cremet suppe. Super nemt og lækkert – og så har man jo aftensmad på ingen tid.

opskrift på vegansk tomatsuppe

Vegansk tomatsuppe med kokosmælk.

Ofte er en tomatsuppe vegansk, hvis den ikke er lavet med mælk eller fløde. Men den her er i hvert fald 100% vegansk, til alle dem der ønsker det. Den er nemlig lavet med kokosmælk, som giver en endnu mere cremet og lækker smag. Her kan du dog også sagtens bruge mandelmælk, hvis du ikke har kokosmælk.

» Se ALLE mine opskrifter på vegansk supper her

opskrift på vegansk tomatsuppe med pasta

Man kan jo variere tomatsuppe i uendelige variationer. Og det er bestemt ikke sidste gang, at jeg vil afprøve det. Det kunne fx være sjovt at lave en udgave med tomatsuppe med kun 3 ingredienser. Det lyder jo lige til at overskue! Hvis du eller har nogle idéer til gode variationer, så skriv endelig en kommentar nedenfor. ♥

Jeg er i øvrigt også så heldig, at jeg har fået lov at dele nogle af mine bedste opskrifter her hos Nemlig.com, så måske du har sat nogle af mine retter derinde, hvis du handler på nettet! I er i hvert fald nogle stykker, der har skrevet til mig omkring det. Og det er jo simpelthen så hyggeligt. Rigtig skøn dag til jer!

Giv min opskrift på nem tomat suppe stjerner her ↓

4.2/5 (5 Reviews)

4 thoughts on “Tomatsuppe med pasta på 25 min.”

 1. Pingback: Pasta suppe – Opskrift på super nem suppe pasta på 25 min.

 2. Pingback: Suppe med risnudler – Opskrift på nem suppe med nudler under 30 min.

 3. Virkelig nem og virkelig lækker tomatsuppe, vi altid laver når vi ikke lige har fået købt ind, da ingredienserne er så basicvare, at vi nærmest altid har dem. Selvom det er spicy (på den helt rigtige måde) har alle børn, vi har serveret den for været fans. Perfekt mid-week meal. Tak!

  1. Ih, tusinde tak Stine! Dejligt at høre! Det er også en super nem go-to ret til hverdagene 😉
   Og hvor er det skønt at høre, at børnene også er vilde med den!
   Skøn dag til jer! 🌸

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top