Inspiration til en simpel asiatisk opskrift på suppe med risnudler og masser af grøntsager. Her lavet med aubergine, svampe og rød peberfrugt – og lidt ekstra krydderier.
Serveret med fladbrød, lime, sesamfrø og basilikum. 🍜
Nu vi er i det asiatiske hjørne… Så må jeg godt lige være lidt stolt (og lidt ananas i egen juice), og fortælle at Politiken mad har delt » 4 af mine opskrifter til et asiatisk efterår. Og med en super fin omtale i flot artikel om Micadeli. Så bliver man da lidt stolt! Kan selvfølgelig også findes i printavisen i sektionen Lørdagsliv i dag til alle printlæserne.
Nå, men tilbage til opskriften.. Jeg syntes, at jeg manglede en suppeopskrift med risnudler. Jeg har her over sommeren eksperimenteret meget med risnudler og er blevet helt vild med dem! Der er jo mange nudler at vælge imellem i det asiatiske køkken. Men risnudler har virkelig fanget mig. De er tynde, lette, (lidt sjove) og så skal de kun koge i 2-3 minutter. Og så kan man i øvrigt både koge risnudler i varmt vand eller ligge dem i koldt vand. Det er da smart.
Tip: Du kan sagtens bruge andre grøntsager, end dem jeg har brugt her i opskriften. Prøv fx med tern af squash, spidskål, søde kartofler, selleri, forårsløg, broccoli, eller de populære asiatiske bok choi kål. Eller hvad du nu ellers har liggende i grøntsagsskuffen.
Suppe med risnudler.
Nem suppe med risnudler og grøntsager klar på under 30 min. Perfekt til vegansk eller vegetarisk suppe. Serveret med fladbrød.
Ingredienser:
- Suppe:
- 2 små løg
- 3 fed hvidløg
- 100g. svampe
- 1/2 aubergine
- 1 rød peberfrugter
- 2 tsk. sød paprika
- 1 tsk. ingefær
- 140g. tomatpuré
- 1 dåse hakkede tomater
- 4 dl. grøntsagsbouillon
- 1 dåse kokosmælk
- Tilbehør:
- 50g. risnudler
- Fladbrød
- Lime skiver
- Sesamfrø
- Frisk basilikum
Sådan gør du:
Hæld lidt olie i en gryde og steg finthakket løg og hvidløg.
Skyl og skær svampe, aubergine og rød peberfrugt i mindre tern eller strimler. Hæld grøntsagerne med op i gryden. Lad det stege sammen et par minutter.
Tilsæt tomatpuré, paprika og ingefær, og lad det simre sammen med grøntsagerne.
Tilsæt hakkede tomater sammen med 1 terning grøntsagsbouillon og 4 dl. vand. Rør grundigt sammen og hæld kokosmælken i lidt efter lidt. Drys godt med friskkværnet peber.
Lad simre i 10 min under middel varme og smag til undervejs. Tilsæt lidt ekstra vand, hvis konsistensen bliver for tyk.
Kog nudlerne i 2-3 minutter og varm fladbrødene.
Server suppen med de tynde risnudler, fladbrød, frisk basilikum, lime skiver og sesamfrø.
Asiatisk inspireret suppe med risnudler.
Hvis du ikke er vild med nudler (hverken de tykke eller tynde slags), så kan du sagtens undlade dem i opskriften. Suppen smager mindst ligeså skønt med fladbrød til at dyppe med. Og ellers så er kogte ris eller bulgur også at foretrække.
Opskriften er inspireret lidt ud fra min ret populære opskrift på vegansk paprikagryde. En skøn gryderet til hverdagen fyldt med grøntsager og stegte tofu stykker, som minder lidt om kylling.
Her har jeg taget idéerne med grøntsagerne og vendt sammen med kokosmælk, ekstra vand og krydderier. Og så tilsat alle de skønne toppings, som en asiatisk suppe jo virkelig fortjener.
En suppe fyldt med grøntsager.
Til suppen brugte jeg aubergine, rød peberfrugt og svampe. Men du kan faktisk bruge mange forskellige grøntsager til den her suppe. For her er der ikke nogen klare retningslinjer eller regler, som der fx havde været hvis man laver en hokkaidosuppe eller tomatsuppe. Hvor der gerne skal være én eller flere grøntsager til, før retten giver mening;)
Jeg har mange supper på min to do. På trods af at jeg faktisk allerede har lavet en del. Og du kan se min samling på veganske supper her, hvis du vil have endnu mere inspiration. Næste gang vil jeg afprøve en asiatisk suppeopskrift med bok choi kål, nudler og svampe ligesom den her suppeopskrift.
Jeg håber, at du kunne bruge opskriften!
Det glæder jeg mig til at prøve af 😍
Har du forslag til, hvad man kan bruge den resterende, halve aubergine til – evt næste dag ☺️?
Hej Signa,
Tusinde tak! Altså den kan selvfølgelig altid puttes i gryderetter som fx den her paprikagryde. Her kan du sagtens bruge en halv aubergine i stedet for en hel, som der står op i opskriften.
Ellers kan du lave den som en bagt aubergine med fyld.
Eller komme den i de her sprøde toasts med andre lækre grøntsager!
Bedste hilsner!
Pingback: Asiatisk suppe med nudler – Opskrift på nudelsuppe under 30 min.