fbpx

Poke bowl med tofu

Super lækker vegansk poke bowl med tofu – lavet i en lækkert karamelliseret sauce. Serveret med sushi ris og en masse grønt.

Perfekt til en nem aftensmad eller frokost under 30 min. 🌿

nem vegansk poke bowl med tofu

Hvad er poke bowl?
Poke bowl (oprindeligt fra Hawaii) er virkelig blevet en sund trend, som ofte laves med en form for rå fisk, ris og en masse grøntsager. Egentlig betyder poke at “skære noget i stykker”. Og det viser jo egentlig meget godt, hvad det går ud på. For en poke bowl kan varieres i et utal af variationer med udskårne forskellige stykker af grøntsager, frugter, ris, fisk/tofu, dressinger mm.

En virkelig skøn (og flot) anretning, som man kan varierer helt, som man har lyst til!

Nem frokost eller aftensmad:
Jeg har ofte lavet min hjemmelavet poke bowl til frokost, til en lækker madpakke – eller en sund og nem aftensmad. Den kan laves under 30 minutter – og er også hyggeligt at lave sammen med børn i køkkenet, da man kan skære grøntsagerne og tofuen i sjove forme – og kan dekorere sin bowl, som man selv har lyst til!

Tip: En poke bowl kan laves i uendelig variationer – så brug endelig de grøntsager, du allerede har liggende. Sushi ris kan også sagtens skiftes ud med fuldkornsris, bulgur, perlebyg, quinoa eller andet!

Poke bowl med tofu.

Antal: 2 personer

Super lækker vegansk poke bowl med tofu i en lækker karamelliseret sauce. Serveret med sushi ris og en mase grønt.

Ingredienser:

 • Karamelliseret tofu:
 • 200g tofu
 • 2 spsk. olie (olivenolie eller neutral olie)
 • 1 tsk. majsstivelse
 • 1 tsk. ahorn sirup
 • 2 tsk. soja sauce
 • Saft fra 1/2 citron eller lime
 • Salt og peber
 • Salat:
 • 2 dl. sushi ris (hvide ris eller fuldkorn)
 • 1/2 spidskål
 • 1 stilk forårsløg
 • Edemamebønner
 • Agurk
 • Radiser
 • Mango
 • Syltede rødløg
 • Valgfri dressing, evt. thousand island,

Sådan gør du:

1

Karamelliseret tofu: Læg et stykke køkkenrulle over tofuen og dup den så vandet fjernes. Skær tofuen i små tern.

2

Kom lidt olie på en pande og steg tofu stykkerne, så de er gyldne på alle sider. Giv dem et par minutter på hver side og vend dem rundt.

3

I en skål blandes olie, majsstivelse, ahorn sirup, soja sauce, citron saft, salt og peber. Hæld saucen op på panden sammen med tofu stykkerne. Vend det hele godt rundt til en tyk glaze, som har sat sig på tofu stykkerne.

4

Salat: Skær alle grøntsagerne til salaten ud i tynde skiver eller tern.

5

Kog risene som anvist på pakken.

6

Anret din poke bowl med de kogte ris, salat, syltede rødløg, de karamelliserede tofustykker og en valgfri dressing.

Vegansk poke bowl.

Lad os starte med grøntsagerne.. Her brugte jeg forårsløg, edemamebønner, radiser, mango, spidskål, agurk, syltede rødløg og avocado.

Men alt kan stort set fyldes i en poke bowl. Så fx små buketter af broccoli eller blomkål, gulerødder, tomater eller spinat – vil også være lækkert. Med en salatskål som denne er det utrolig oplagt, at bruge hvad nu lige har liggende af frugt og grønt.

grøntsager til salatbowl

Den bedste karamelliserede tofu.

For jer der har fuldt lidt med på siden her, så er det ikke første gang, at jeg laver min yndlings tofu. Det er virkelig min go-to, og jeg synes, at det var oplagt at lave min veganske poke bowl med netop den tofu opskrift.

Skær tofuen i små tern og steg dem gyldne på panden. Lav en sauce (ingredienserne står i opskriften), og hæld ud over tofuen.

Se video hvordan jeg laver karamelliseret tofu her

salat poke bowl med karamelliseret tofu

Jeg har faktisk lavet utrolig mange poke bowls til frokost og aftensmad, nu jeg kommer i tanke om det. Men jeg har (ikke før nu) formået at lave det til en opskrift til jer. Så det måtte jeg jo lave om på! Blev selv inspireret af den her bowl, hvor jeg har lavet min med tofu i stedet for rå tun.

nem vegansk poke bowl med tofu

Dressing: Her brugte jeg en færdiglavet thousand island dressing. Men her kan du altså bruge stort set hvilke som helst dressing, der falder i din smag! Alt lige fra hvidløgsdressing, soya sauce, chili mayo, creme fraiche dressing mm.

hjemmelavet nem vegansk poke bowl opskrift

Har du nogle gode tips til, hvad man kan fylde i en poke bowl? Så skriv endelig herunder! For det er helt sikkert ikke sidste gang, at jeg kaster mig ud i sådan en sund og nem skål igen.

Skriv hvis du har nogle spørgsmål til opskriften. Rigtig god fornøjelse!

Giv opskriften på poke bowl med tofu stjerner her ↓

4.5/5 (2 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top