Lækre fyldte pastaskaller med broccoli, grøn pesto, champignon, hvide bønner og masser af smag. Lækker både som aftensmad eller tilbehørsret.
Fuld af grøntsager og protein.
Jeg har længe tænkt på, at jeg ville lave en grøn udgave med broccoli af denne lækre opskrift på fyldte pastaskaller med tomatsauce. Og det blev til den her lækre grønne pastaret – proppet med grøntsager og proteiner med hvide bønner.
Pastaskallerne kan både serveres som en ret i sig selv eller som tilbehør til andre små retter, sprøde simple salater eller flüte/brød.
Tips til opskriften:
- Pastaskaller: Kog ikke pastaskallerne mere end 12-15 min. De skal være kogte, men ikke overkogte, da skallerne nemt vil revne og ikke kan bruges.
- Kog lidt ekstra: Kog gerne lidt ekstra pastaskaller udover det antal, som du kan se passe til din ovnfaste stegepande. Så har du lidt ekstra skaller at arbejde med, da der altid vil være et par, som går i stykker undervejs.
- Ovnfast pande: Det er vigtigt at du bruger en pande, som kan tåle at komme i ovnen.
- Hvide bønner: De hvide bønner kan sagtens udelades eller erstattes med kikærter, linser eller andre bælgfrugter.
- Broccoli: Jeg har både brugt broccoli indeni de fyldte pastaskaller + i grøntsagsbunden sammen med de øvrige grøntsager. Men hvis du synes, at det bliver for meget broccoli, så kan du sagtens undlade broccoli i grøntsagsbunden.
Pastaskaller med broccoli.
Lækre pastaskaller med broccoli og grøn pesto. Nem vegansk og vegetarisk aftensmad på broccolifyldte pastaskaller.
Ingredienser:
- Pastaskaller:
- 200g. pastaskaller
- 1 fed hvidløg
- 1-2 tsk. chili, stødt eller flager
- 3 spsk. grøn pesto
- 150g. broccoli, finthakket
- 150g. revet ost (evt. vegansk smelteost)
- Grøntsagsbund:
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk. spidskommen, stødt
- 2 tsk. basilikum, frisk eller stødt
- 100g. brune champignon, finthakket i tern
- 1/2 squash, finthakket i tern
- 250g. broccoli, fintrevet
- 3 spsk. grøn pesto
- 240g. hvide bønne, kogte (svarer til 1 dåse)
- 1/2-1 dåse kokosmælk (kan erstattes med havremælk mm)
- Salt og peber
- Olie til stegning
Sådan gør du:
Start med at koge pastaskallerne i 12-15 minutter til de er bløde og færdigkogte (de må ikke få for meget, da de så går i stykker og ikke kan fyldes). Lad dem køle af herefter.
I en blender eller minihakker tilsættes rå broccoli buketter. Blend dem til de er helt fintrevet. Hæld dem i en skål sammen med, revet ost, chili flager, grøn pesto, salt og friskkværnet peber. Rør det hele godt sammen og sæt til side på køkkenbordet.
Forvarm ovnen til 175ºC varmluft.
Grøntsagsbund: På en stor ovnfast pande (den skal kunne tåle at komme i ovnen) steges finthakket løg og hvidløg i lidt olie. Lad simre et minuts tid og tilsæt finthakkede champignon, spidskommen og basilikum. Tilsæt squash i små tern, finthakket broccoli og 3 spsk. grøn pesto. Lad stege på middel varme og så pestoen bliver godt fordelt som en tyk masse.
Tilsæt de kogte hvide bønner. Vend alle ingredienserne godt sammen, og tilsæt mere kokosmælk, havremælk eller vand, hvis du synes. Sluk for panden og lad den simre på eftervarmen imens pastaskallerne fyldes.
Fyld de kogte pastaskaller med det lækre ostefyld cirka 1 spsk. per pastaskal, og placer dem på panden på toppen af grøntsagsbunden. Vend åbningen opad. Tilsæt evt. lidt ekstra ost på toppen hvis du synes.
Bag panden i ovnen på 175ºC varmluft i cirka 20 min. til toppen er let gylden og osten er smeltet. Kan serveres helt som de er eller med en sprød salat, brød eller andre små retter.
Opskrift på pastaskaller med broccoli.
Her er nogle af ingredienserne til retten. Brune champignon, hvide bønner, løg, hvidløg, grøn pesto, broccoli og de flotte store pastaskaller.
Først starter jeg med at koge pastaskallerne og lave osteblandingen med pesto og finthakket broccoli.
Så kan pastaskallerne nemlig køle af imens grøntsagsbunden laves, og på den måde er de afkølet, og meget nemmere at arbejde med, når skallerne skal fyldes.
Herefter laver jeg bunden til retten. Til sidst fyldes de afkølede pastaskaller med osteblandingen. Fyld dem gerne godt og fordel alle skallerne med åbningen opad på panden.
Her er grøntsagsfadet samlet og klar til at komme i ovnen i cirka 20 min.
Pastaret proppet med grøntsager og bønner.
Der er virkelig knald på både grøntsager, bønner og pasta i den her ret. Selve bunden er lavet med mange grøntsager og de hvide bønner, så det kan måske se ud af for meget, inden de kommer på panden. Men grøntsagerne vil under stegning fylde langt mindre på panden. Dog vil anbefale at finde en stegepande med god plads (og som kan tåle at komme i ovnen.)
Servering: Jeg spiste de varm pastaskaller helt som de var med fyldet/saucen fra grøntsagsbunden. Men retten havde også gjort sig lækkert med en simpel sprød salat eller lækkert flüte/brød. Fx kan jeg anbefale en sprød og sund spidskålssalat eller den her friske avocado salat med syltede rødløg.
Men de her pastaskaller med broccoli kan også nemt serveres til linsefrikadeller, til en flot ratatouille eller måske klassiske hasselback kartofler.
Jeg håber, at du kan bruge opskriften! Skriv endelig en kommentar nedenfor, hvis du har spørgsmål. Rigtig god fornøjelse ♡