Nemme veganske ingefær cookies med en skarp og lækker ingefærsmag. Også lavet med hasselnødder og hvid chokolade.
De her ingefærcookies er lavet ud fra min klassiske opskrift på veganske cookies og tilføjet et skønt strejf af skarp ingefær. Opskriften kan laves hele året rundt, og kan også nemt varieres med ekstra smag af citron, appelsin, lakrids eller vanilje – som smager skønt sammen med ingefær.
Frisk eller stødt ingefær?
Til opskriften bruger jeg stødt ingefærspulver, da jeg synes, det er nemmest at blande ind i dejen og giver en balanceret smagsstyrke i alle cookies. Men du kan sagtens rive frisk ingefær og vend det godt ind i cookiedejen. Dog skal man være opmærksom på, at blande godt sammen og der ikke kommer alt for store stykker af ingefær.
Hvid chokolade og hasselnødder:
Jeg lavede også mine ingefærcookies med hakkede stykker hvid chokolade og hasselnødder. Men mørk chokolade, mandler, pekannødder eller valnødder kan også sagtens bruges.
Ingefær cookies opskrift
Nemme veganske ingefær cookies som har en skarp og lækker smag af ingefær. Lavet med hasselnødder og hvid chokolade.
Ingredienser:
- 200g. sukker
- 100g. plantesmør, smeltet
- 1 tsk. salt
- 2-3 tsk. ingefær, stødt (eller frisk)
- 3 spsk. kikærtevand (vandet fra en dåse kikærter)
- 200g. mel
- 1/2 tsk. natron
- 100g. hvid chokolade
- 30g. hasselnødder eller andre nødder
Sådan gør du:
I en skål blandes sukker og smeltet smør. Rør det sammen med en elpisker.
Tilsæt salt, stødt ingefær og kikærtervand og pisk igen.
Si herefter mel og natron i og vend det godt sammen med en dejskraber eller med hænderne.
Hak hvid chokolade og hasselnødder groft og vend det i dejen (gem evt. lidt til toppings til toppen). Smag evt. på dejen, så du sikrer at den har den rette styrke af ingefær. Sæt cookiedejen i køleskabet i 20 min.
Form dejen med 1 spiseske per cookie. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. De skal have god afstand til hinanden (se billede nedenfor), så bag dem gerne af to omgange. Pres gerne kuglerne ned med en finger og pynt kuglerne med lidt hvide chokolade stykker + hasselnødder på toppen.
Bages i en forvarmet ovn på 175°C varmluft i max 10 minutter til de er lidt gyldne i siderne. Men hold øje med dem efter 8 minutter – de må endelig ikke få for meget, så man skal tage dem ud, selvom de er en anelse hævede og ser lidt ubagte ud.
Opskrift på cookies med ingefær
Her er dejen lavet med ingefær og hvid chokolade ↓
Form dejen til runde kugler, pres dem lidt ned og så er de klar til at bage i ovnen ↓
De her cookies skal have cirka 8-10 minutter i ovnen, men hold gerne øje med dem efter 8 minutter. Så du sikrer, at de ikke får for meget. De skal være let gyldne i siderne men stadig helt lyse på midten.
Jeg håber, at du kan bruge opskriften her på de lækre og sprøde ingefærcookies. Hvis du vil have flere cookiesopskrifter, så prøv også de her citron cookies, de her lækre oreo cookies eller klassiske mørke veganske chokolade cookies.