Bløde ovnbagte hasselback butternut squash. En super lækker efterårs og vinter ret, som er super god at lave som tilbehør til andre retter.
Med laurbærblade og ahorn sirup.
De her hasselback butternut squash er perfekte at servere som tilbehør til aftensmaden. De flotte orange/gule græskar er fuld af smag og mæthed, og så er det altid skønt at bruge grøntsagerne, når de er i sæson. Du finder dem i sæson fra starten af efteråret og helt hen til den første del af vinteren i december og januar måned. Derfor er det også en god opskrift til jul eller nytår.
Opbevaring af butternut squash.
En butternut squash kan cirka holde sig i en uges tid – 10 dage, hvis den altså er hel og ligger et tørt sted.
Til opskriften kan du også bruge andre typer af græskar fx hokkaido i stedet for butternut squash.
» Prøv også: Hasselback auberginer i fad
Hasselback butternut squash.
Skøn efterårs og vinter opskrift på Hasselback butternut squash. En græskar opskrift i ovnen med sirup og laurbærblade.
Ingredienser:
- 1 butternut squash
- 2 spsk. olie
- Salt og peber
- 2 spsk. ahorn sirup
- Laurbærblade
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 200°C varmluft.
Skær forsigtigt butternut squashen i to halve og fjern kernerne.
Skær skrællen af begge halve og læg dem med indersiden nederst på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld olien over begge butternut squash og drys med salt og peber. Bag nu i ovnen i 15 min, så de bliver bløde nok til at skære.
Skær nu tynde skiver i begge squash. Et godt trick er, at lægge 2 grydeskeer imellem (så sikrer du, at du ikke skærer helt igennem). Smør begge squash med ahorn sirup og pynt med laurbærblade. Bages igen i ovnen i 45-50 min til de er gyldne og har fået en skorpe på toppen.
Sådan laves hasselback butternut squash:
Skær forsigtigt butternut squashen i to halve og fjern kernerne ↓
Her er skrællen skåret af, og begge squash er dækket med olie, salt og peber. Bag nu i ovnen i 15 min, så de bliver bløde nok til at skære. ↓
Nu skæres begge squash i skiver på midten. Et trick er, at lægge 2 grydeskeer mellem hver squash, så sikrer du, at du ikke skærer helt igennem. Smør gerne begge squash med sirup og pynt med laurbærblade. Bages i ovnen i 45-50 min. ↓
Vegetar eller vegansk tilbehør til aftensmaden.
Jeg elsker smagen af blød butternut squash. Og når de bages en times tid i ovnen, får de virkelig den søde smag frem. De er oplagte at servere som tilbehør til en masse andre små retter eller tilbehør. De kan også serveres som en hovedret i sig selv sammen med grønne salater, vegetariske eller veganske frikadeller flüte, ovnbagte grøntsager osv.
Jeg hældte lidt ahorn sirup på begge hasselbagte butternut squash efter stegning. Men det kan sagtens udelades, hvis du gerne vil undgå sirup. Drys evt. med lidt hakkede nødder henover.
Opskriften kan i øvrigt nemt laves i en dobbelt portion, hvor du bruger 4 halve squash i stedet for 2 halve.
Pingback: Aubergine steaks – Opskrift på stegte aubergine i vegansk fløde sauce
Pingback: Vegansk julemad – De bedste opskrifter til vegansk julemiddag
Pingback: Kål rösti – Veganske rösti snacks med rødkål på 30 min.
Så lækker – og så enkelt! Vi spiste den til majsdeller og rødkålssalat 🙂
Ej hvor lyder det lækkert!
Rigtig skøn weekend herfra,
Bedste hilsner
Pingback: Vegansk nytårsmenu – Guide til vegetar og vegansk nytårsaften