fbpx

French toast – Veganske arme riddere

Vi kender nok alle sammen de gammeldags arme riddere. En super lækker og sprød toastopskrift, som kan spises næsten alle timer i døgnet.

Klar på under 15 min.

french toast vegansk opskrift

Perfekt som en luksus morgenmad i weekenden eller den kan serveres til brunch eller som eftermiddags snack. French Toast har mange muligheder. Du kan også nemt tilføje flere bær eller frugt, hvis du ønsker mere fylde. Og ellers har jeg også set dem serveret med nutella, yoghurt og granola på toppen.

Brød: Du kan bruge både klassiske lys toast, fuldkornstoast, skiver af surdejsbrød eller andre brødskiver. Brødet kan nemt varieres med hvad du har liggende.

Kan serveres med utrolig mange forskellige toppings, passer til både morgenmad, brunch og dessert – og så er opskriften også meget budgetvenlig at lave.

Video: Se hvordan jeg laver French Toast her

French Toast opskrift.

Antal: 2 personer
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 5 min.

Vegansk udgave af de gammeldags arme riddere. Prøv min opskrift på arme riddere uden æg, en lækker vegansk french toast med bær.

Ingredienser:

  • 1,5 dl. mandelmælk
  • 1 tsk. majsstivelse
  • 1 tsk. kanel
  • 4 skiver toastbrød
  • Plantesmør til stegning
  • Ahorn sirup
  • Jordbær og blåbær

Sådan gør du:

1

Pisk mandelmælk, majsstivelse og kanel sammen i en skål.

2

Dyp brødskiverne i blandingen, så de dækkes helt og er godt dækket godt til over det hele.

3

Steg dem på begge sider på en varm pande med plantesmør indtil de er gyldne og sprøde.

4

Serveres med friske bær, ahorn sirup og en klat smør.

Opskrift på arme riddere uden æg.

Min opskrift på arme riddere er vegansk og derfor har jeg ikke brugt æg i dejen. Nu har jeg testet arme riddere en del gange de sidste år.. Og jeg vil faktisk mene, at æg ikke rigtigt behøves i opskriften. Så opskriften er ideel til både veganere, folk der er allergiske overfor æg eller hvis du gerne vil lave french toast, men er løbet tør for æg i køleskabet.

arme riddere toast ristet brød

Jeg har også brugt havremælk (fremfor traditionel mælk).. Både fordi, at jeg aldrig har mælk i køleskabet, men simpelthen også fordi at jeg synes at havremælk og mandelmælk er super fantastisk at bruge til alt slags bagværk, kager og andre søde sager.

veganske arme riddere med ahorn sirup

Havremælk og mandelmælk er bare sødere i det, og smager 10 gange bedre til french toast end hvis man fx bruger letmælk, skummet eller mini. Men du kan altså bruge hvilken som helst slags mælk, som du har stående i køleskabet.

arme ridderne vegansk opskrift

Veganske arme riddere til servering.

Jeg vil anbefale at servere dem med lækre bær i sæson, ahorn sirup og en lille klat plantesmør. Jeg havde købt en kæmpe portion jordbær og blåbær til opskrifterne den uge. Men en du kan altså bruge alle slags bær og frugt.

Prøv fx også med mango, banan skiver, pære, melon eller hindbær. Og ellers kan de også spises med en stor klat is og serveres som en slags dessert eller med drysses flormelis. Skal klart prøve en udgave med nutella på et tidspunk, blev især inspireret af de her!

french toast vegansk opskrift

Jeg håber, at du kan bruge opskriften her på veganske arme riddere uden æg. Hvis du vil have mere inspiration, så har jeg samlet alle mine toastopskrifter her

Giv opskriften på arme riddere stjerner her

4.7/5 (3 Reviews)

1 thought on “French toast – Veganske arme riddere”

  1. Pingback: Brombær toast – Opskrift på søde toasts med brombær og ahorn sirup

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top