fbpx

Brombær toast

Sommerlig, lækker og saftig brombær toast med de skønneste danske brombær i sæson. Serveret med toastbrød og ahorn sirup.

Inspiration både til morgenmad, eftermiddagssnack eller den kan laves som en skøn sommer dessert med is til.

opskrift på brombær toast med ahorn sirup

Som du måske allerede ved, så er jeg ret vild med toastopskrifter. Og udover de klassiske man kan laves til frokost eller aftensmad, så skulle i ikke snydes en mere sød en af slagsen. Jeg har været ude og plukke brombær, og tænkte derfor at jeg måtte lave en skøn toast med brombær marmelade ovenpå. Og det blev til de her skønne toasts – som er en vegansk opskrift – perfekt til både morgen, middag eller dessert.

Så hvis du har brombær til overs – og ikke lige ved hvad du skal gøre med dem – så er den er opskrift lækker og nem! Server de søde brombær på den sprøde ristede toast, og så har du en lækker snack på under 20 min.

» Samling: Se alle mine toastopskrifter her

Brombær toast.

Antal: 2 personer
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 10 min.

Sommerlig og saftig brombær toast med danske brombær i sæson. Vegansk toastopskrift med toastbrød til morgenmad eller dessert.

Ingredienser:

  • 150g. brombær
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 stykker toast brød
  • Ahorn sirup
  • Cream cheese (jeg brugte en vegansk version)

Sådan gør du:

1

Skyl brombærrene godt og kom dem direkte op i en gryde sammen med vaniljesukker. Sæt låget på og lad dem varme under lav/middel varme i et par minutter til det er blevet til marmelade. Mos evt. brombærrene med en gaffel i gryden. Smag til og tilsæt lidt sukker, hvis du synes den skal være sødere.

2

Rist brødet i en toastrister eller på en pande med plantesmør.

3

Server de sprøde toastskiver med cream cheese, de varme brombær og ahorn sirup.

Brombær toast opskrift til morgenmad eller dessert.

Jeg lavede opskriften med toastbrød, brombær, ahorn sirup og så lidt cream cheese fra violife. En ny vegansk version, som jeg lige skulle afprøve sammen med. Men her kan du altså sagtens bruge smørreost, smør eller andet cream cheese.

toastbrød og brombær til dessert eller morgenmad

Idéer til servering:
Morgenmad: Brombær smager også skønt sammen med andet slags frugt. Du kan servere den med hindbær, banan, fersken eller jordbær. Og så med en klat skyr, yoghurt eller creme fraiche ovenpå.
Dessert: Toasten vil være super lækker med revet chokolade eller lidt vaniljeis til – især hvis du tænker, at servere dem som en dessert.

toast med brombær marmelade

Du kan i øvrigt sagtens lave selve toasten som de klassiske french toast / arme riddere. Her vender man blot toaststykkerne i mælk, sukker og kanel, inden de steges på panden.

Se min opskrift på french toasts her

toast arme riddere med brombær fyld og sirup

Jeg håber, at du kunne bruge opskriften og fik lidt inspiration til den næste toastopskrift her! Brombærrene kan i øvrigt nemt skiftes ud med hindbær, blåbær eller jordbær – og smager mindst lige så godt sammen med sprød toast og cream cheese.

opskrift på brombær toast med ahorn sirup

Giv opskriften på lækker brombær toast stjerner her

0/5 (0 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top