fbpx

Butterdejspakker med spinat og grøntsager

De her lækre, sprøde veganske butterdejspakker med spinat er fyldt med broccoli, svampe, løg, hvidløg og krydderier. Super nemme og sprøde.

De små butterdejspakker kan laves på ca 30 min.

små butterdejspakker med spinat

Fyldet i butterdejspakker?
Butterdej er SÅ nemt at arbejde med. Jeg køber altid en færdiglavet butterdej (ikke noget med at stå og rulle i hundredevis af lag) og fylder dem med de grøntsager, jeg nu har til overs.

De kan fyldes med stort set hvad som helst – og det er muligt at skjulte stort set alle slags grøntsager. Virkelig oplagt, hvis du skal tømme køleskabet, da du kan gemme selv kedelige og slatne grøntsager i de her sprøde pakker. Så hvis du gerne vil prøve noget andet end kylling eller oksekød (som de ofte fyldes med), så er der uendelige muligheder med grøntsager. Du kan også prøve med linser, sorte bønner, kikærter eller lidt stegt tofu, som får en konsistens lidt ligesom kylling.

Det er oplagt at lave de her lækre små butterdejspakker til madpakke, frokost, til skovturen, strandturen eller som tilbehør til aftensmaden sammen med en grøn salat eller nye danske kartofler. Mulighederne er mange!

Butterdejspakker med spinat

Antal: 9 styk.
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 20 min.

Super lækre og nemme små butterdejspakker med spinat og grøntsager. Veganske butterdejspakker som er nemme og klar på kun 30 min.

Ingredienser:

  • 1 pakke butterdej
  • 1/2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 100g. broccoli
  • 150g. brune svampe
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. rosmarin
  • Håndfuld spinat
  • Salt og peber
  • 100g. revet ost (jeg brugte vegansk ost)
  • 2 spsk. plantesmør til pensling
  • Til servering:
  • Ahorn sirup

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen på 180ºC varmluft.

2

Hak fint løg og hvidløg og steg på panden i lidt olie. Tilsæt krydderierne og lad dem stege med.

3

Hak fint broccoli og svampe i små stykker og kom med op på panden. Tilsæt spinat og drys godt med salt og peber.

4

Fold butterdejen ud og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir. Skær butterdejen i 18 firkanter. Fordel grøntsagsfyldet på 9 af firkanterne. Drys med revet ost på toppen samt salt og peber.

5

Pensl alle siderne med smeltet plantesmør og "luk" butterdejspakkerne med de resterende 9 forkanter (se billeder nedenfor).

6

Pres siderne ned med fingrene og tryk med en gaffel hele vejen rundt. Pensl alle 9 pakker med lidt plantesmør over det hele. Bag dem i ovnen i ca. 20 min til de er let gyldne.

7

Spis pakkerne mens de er sprøde. Server dem med ahorn sirup eller en kold hjemmerørt dressing.

Veganske butterdejspakker med grøntsager – sådan gør du ↓

Er butterdej vegansk? Ja, de fleste billige færdiglavede butterdej fra køledisken er veganske. De er nemlig lavet med plantesmør, hvilket ofte gør dem billigere at producere. Men kig evt. en ekstra gang på pakken, hvis du er i tvivl.

Sådan gør du:
1. Start med at stege hvidløg, løg og krydderier – og lad dem riste godt på panden. Tilsæt finthakkede broccoli og svampe.

2. Rul butterdejen ud og skær den i 18 firkanter. Fordel grøntsagsfyldet på 9 af dem og drys med ost på toppen (jeg brugte veganske ost, men du kan bruge alt slags revet ost). Pensel til sidst med smeltet plantesmør i siderne.

grøntsager til fyld i butterdej med ost

3. “Luk” de 9 pakker med de resterende 9 butterdejsfirkanter. Pres dem ned i siderne med fingrene og tryk alle 4 sider med en gaffel, så de får fine streger.

4. Til sidst pensles toppen med smeltet plantesmør.

butterdejen formes med gaffel og pensles

Små butterdejspakker til madpakker og tilbehør.

Noget af det bedste ved de her pakker, det er, at de kan bruges og serveres til utrolig mange ting. De passer til alt lige fra tilbehør til aftensmaden, som en lille fin forret serveret med dressing, madpakkeidé, de er gode til picnic eller blot som en snack til at stille sulten i løbet af dagen.

Herudover, så er de super nemme at spise og hapse – så de er ideelle at lave både til små og store børn.

grøntsags butterdejspakke med spinat og ahorn sirup

De her sprøde pakker fortjener at blive serveret med en kold lækker dip eller dressing fx denne dilddressing, en guacamole eller med lidt ahorn sirup. Det smager utrolig godt med lidt sødme sammen med rosmarin og den sprøde butterdejsskorpe.

veganske butterdejspakker med spinat og grøntsager

Jeg håber, at du blev inspireret til at lave de her skønne og lækre butterdejspakker med spinat og grøntsager. Jeg tænker, at lave en del flere opskrifter på butterdejspakker, så tip mig gerne hvis i har nogle ønsker eller god idéer! Og skriv endelig en kommentar nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål til at lave dem.

Giv opskriften på butterdejspakker stjerner her ↓

0/5 (0 Reviews)

2 thoughts on “Butterdejspakker med spinat og grøntsager”

  1. Pingback: Butterdejspakker med asparges – Opskrift på asparges i butterdej

  2. Pingback: Butterdejssnitter – Opskrift på små butterdejstærter med bær til dessert

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top