fbpx

Blomkålsnuggets med buffalo sauce

De her lækre blomkålsnuggets er dækket med cornflakes, som gør dem super lækre og sprøde. Serveret med den lækreste spicy buffalo sauce.

Perfekt som vegansk og vegetarisk tilbehør til aftensmaden.

blomkåls nuggets med buffalo sauce

De her sprøde blomkålsnuggets er nok den bedste opskrift, som jeg længe har lavet. Mums, hvor var det svært ikke at spise dem alle sammen i én omgang. Som nogen af jer ved, så er jeg ret begejsret for nuggets. Faktisk alt der minder om nuggets eller hot wings, som man kan trylle grøntsager om til. Og efter min sidste opskrift på blomkåls hot wings (som minder lidt om dem her), så måtte jeg også afprøve dem med cornflakes!

Buffalosauce: Den hjemmelavede buffalo sauce er ret stærk, så smag den gerne til, inden du serverer den. Jeg lavede min på 1/2 dl. hot sauce fx stærk chili sauce eller tabasco sauce. Men her kan du sagtens tilsætte mere, så det passer med dine smagsløg.

Nuggets i ovn: Jeg bager næsten altid mine nuggets i ovnen. Du kan også bruge fritureolie og friturestege dem, det går lidt hurtigere, og bliver ekstra sprøde hele vejen rundt. Men at lave dem i ovnen er mindst ligeså lækkert, de bliver nemlig stadig super sprøde – og så er det jo også en smule sundere.

Opbevaring: Skal helst spises samme dag, mens de stadig er nybagte og sprøde. Men de kan gemmes på køl 2-3 dage og varmes op i ovnen igen.

Blomkålsnuggets opskrift.

Antal: 26-30 nuggets
Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 30 min.

Opskrift på nemme veganske blomkålsnuggets i ovn. Super lækre buffalo nuggets med blomkål serveret med buffalo sauce.

Ingredienser:

  • Nuggets:
  • 1 blomkål, ca. 400g.
  • 1 dl. mel
  • 2 tsk. paprika, sød
  • 1,5 dl. havremælk
  • 100g. cornflakes
  • Neutral olie til pensling
  • Buffalosauce:
  • 3/4 dl. plantesmør, smeltet
  • 1/2 dl. hot sauce fx chili sauce eller tabasco sauce
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 1 nip hvidløgspulver
  • Salt og peber
  • Evt. Sirup eller sukker

Sådan gør du:

1

Nuggets: Forvarm ovnen til 200º almindelig ovn.

2

Skær blomkålen i små buketter / mundrette størrelser.

3

I en skål blandes mel, paprika og mælk. Rør det sammen til en tyk dej.

4

Hæld cornflakes i en minihakker og blend til helt små stykker. Du kan også hælde cornflakes i en pose og knuse dem til helt små stykker. Hæld de knuste cornflakes i en skål for sig.

5

Dyp nu alle blomkålsbuketterne først i den tykke dej og herefter vend dem i de knuste cornflakes, så de er godt dækkes til over det hele. Forsæt sådan og læg dem alle på en bageplade beklædt med bagepapir.

6

Pensl alle nuggets med lidt olie på toppen, og drys med salt og peber. Bag dem i en forvarmet i 20-25 min, til de er sprøde men stadig let gyldne. Lav buffalo saucen i mens.

7

Buffalosauce: Smelt smørret og bland det smeltede smør sammen med hot sauce, æblecideredikke, et nip hvidløgspulver, salt og peber. Smag den stærke sauce til, så den passer dine smagsløg – og tilsæt gerne lidt ahorn sirup eller sukker, hvis den mangler sødme. Lad den stå på køkkenbordet indtil servering.

8

Tag de sprøde blomkålsnuggets ud af ovnen efter 25 min og pensl lidt buffalo sauce udover. Sæt dem tilbage i ovnen og bag igen i 5 min.

9

Nyd de sprøde og spicy nuggets med en kold dip eller ketchup. Jeg serverede mine med ekstra buffalosauce og en kold neutral dressing.

Opskrift på sprøde blomkåls nuggets med cornflakes.

Start med at skære blomkål i små buketter. Dyp dem herefter i dejen og til sidst i cornflakes. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

sådan laver du blomkåls nuggets med cornflakes

Inden de kommer i ovnen, så drysser jeg dem alle med lidt salt, peber og olie på toppen. Det sikrer den bedste sprødhed.

Bag de små blomkålsnuggets i 20-25 min. til de ser gyldne og sprøde ud ↓

cornflakes nuggets

Hjemmelavet buffalo sauce:
Du kan sagtens servere de her blomkålsnuggets, som de er. Men jeg lavede en hjemmelavet super lækre buffalo sauce til, som jeg både puttede på i ovnen og dyppede de sprøde nuggets i efterfølgende.

Buffalo saucen er lavet med en stærk sauce – her kan du både bruge chili sauce, tabasco sauce eller lige den sauce, som du bedst kan lide.

Efter de er bagt i 20-25 min, så tager jeg dem ud og pensler med lidt buffalo sauce og bager dem igen i 5 minutter.

nuggets med buffalo sauce

Sprøde blomkålsnuggets i ovn.

Jeg bager mine blomkålsnuggets i ovnen på cirka 200º almindelig ovn. Du kan også friturestege dem i neutral olie. Men jeg synes, at man får et ligeså lækkert resultat i ovnen. De bliver super sprøde (og så undgår man også at bruge for meget olie).

nuggets med blomkål

Tips til servering:

  • Dip og sauce: Nyd de nybagte nuggets helt som de er, med en lækker kold dip til fx som en forret, appetizer eller bare som en luksussnack med et glas vin. Her kan det være lækkert med en neutral kold dressing til, som passer godt til de spicy nuggets.
  • Fastfood: Hvis de skal serveres som klassisk fastfood mad, så vil jeg anbefale min opskrift på hjemmelavet ketchup og min nemme veganske mayo opskrift på 5 minutter. Den findes i øvrigt både som vegansk aioli opskrift med hvidløg, som chili mayo her eller som avocado mayo her.
  • Fish ‘n’ chips: Server dem som en vegansk udgave af fish ‘n’ chips med lækre pommes frites, citron og en kapers sauce til.
  • Salater: De kan pifte enhver salat op til en luksus salat, hvis man kommer dem på toppen af en sprød salat.
blomkåls nuggets med buffalo sauce

Flere nuggets opskrifter:
Hvis du vil have mere inspiration, så prøv også de her lækre nuggets med søde kartofler .. Eller de her små og lækre veganske tofunuggets, som er en vegansk udgave af fried chicken.

Jeg håber, at du synes om opskriften! Skriv endelig i en kommentar nedenfor hvis du har nogle spørgsmål. 🧡

Giv opskriften på blomkålsnuggets stjerner her ↓

5/5 (1 Review)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top