fbpx

Banan dessert ala parfaits – klar på 20 min.

Banan dessert i glas er en lækker og hurtig dessert med banan, kiks og chokolade. Hjemmelavet, vegansk og kan sagtens laves et par timer før servering.

Kan serveres som parfaits eller trifili – klar på kun 20 min.

banan dessert i glas nem opskrift på banandessert

Opskriften på de her små banan desserter serveret i glas, er faktisk helt enormt simpel. Jeg elsker selv nemme desserter, som hurtig kan røres sammen og stå på køl inden servering. Jeg bliver aldrig god til de store, voldsomme og tidskrævende desserter. Nok fordi jeg altid ville vægte hovedretten lidt større.. Så derfor tænkte jeg, at jeg ville lave en banandessert ala parfaits / trifili, hvor alle kan være med.

Perfekt opskrift til en hurtig og nem dessert:

  • De her banan parfaits er super hurtige, og kan laves klar på 20 min.
  • Kan sagtens laves klar et par timer før servering
  • Det er en rimelig sund dessert – bestem selv om du vil servere med creme fraiche, vaniljeis, kokosmælk,
  • Chokoladen kan nemt udelades, hvis du vil lave en sundere version
  • Kan også serveres med finthakkede nødder
  • Desserten er budgetvenlig

Kan sagtens serveres både som dessert, til en luksus brunch, lækker morgenmad eller som en sund snack. Opskriften er en vegansk dessert, men kan nemt serveres med alle slags toppings.

Banan dessert.

Antal: 4 glas
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 5 min.

Banan dessert i glas er en lækker og hurtig dessert med banan, kiks og chokolade. Serveres som parfaits eller banan trifili.

Ingredienser:

  • 5 bananer, modne
  • 1 tsk. vanilje
  • 1 spsk. ahron sirup
  • Til servering:
  • 3-4 kiks (efter eget valg)
  • 50g. mørk chokolade
  • 1 dåse kokosmælk, den tykke del

Sådan gør du:

1

Mos 4 bananer med en gaffel og kom op i en skål eller blender sammen med vanilje og sirup. Blend indtil cremet.

2

Hak kiks groft og riv chokoladen på et rivejern. Skær den sidste banan i skiver.

3

Anret banansmoothies i 4 glas. Pynt med kiks, bananskiver, kokosmælk (den tykke del fra toppen) og revet mørk chokolade.

Banan dessert i glas

Hvis du har modne bananer i overskud, så er desserten her perfekt at lave. Du kan også bruge bananer som ikke er helt modne endnu, men desserten smager endnu bedre med modne bananer og er også meget nemmere at blende.

nemme desserter med banan og chokolade parfaits

I blenderen skal man kun bruge 3 ingredienser: Modne bananer, vanilje og lidt sirup. Blend det hele godt sammen til en smoothie-agtig konsistens og hæld den direkte i glas. Pynt herefter med knuste kiks (efter eget valg), bananskiver, revet mørk chokolade og evt. lidt kokosmælk. Her brugte jeg den “hårde” del fra dåsen, som man ofte ser i toppen.

Vælg selv om du vil servere dem i vinglas, almindelige glas, dessertglas eller små skåle. Det hele kan bruges, men jeg vil klart anbefale, at glasset er gennemsigtigt, så man kan se bananen tydeligt igennem.

banan dessert i glas nem opskrift på banandessert

Nem og hurtig dessert med banan.

Selve desserten minder faktisk lidt som en banansmoothie, som så bare er lavet som en trifili eller små parfaits i glas. Kan også sagtens serveres med chiafrø, ligesom de her chiadesserter med banan og peanut butter. Jeg elsker opskrifter med banan, og det er heller ikke sidste gang, i ser bananopskrifter her på siden.

Alternativer til kokosmælk: Hvis du ikke vil bruge kokos som topping (den tykke del fra kokosmælk, som jeg har brugt), så kan du også bruge vaniljeis eller lidt creme fraiche.

banan parfaits ala trifili med banan og chokolade hurtig dessert

Jeg håber, at du kunne bruge opskriften! Skriv endelig en kommentar nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål til dem. Eller hvis du har nogle gode idéer til andre banandesserter. Som nævnt, kan banandesserten sagtens serveres som en luksus morgenmad, brunch eller som en sundere eftermiddagssnack.

→ Husk at du kan finde mere mad inspiration på Instagram under @micadeli_

Giv opskriften på banandesserter stjerner her ↓

0/5 (0 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top