Nem opskrift på bagte auberginer med fyld af bulgur, grøn pesto, creme fraiche, granatæblekerner, mynte og tomater.
Opskrift klar på 30-40 min.
En let og hurtig opskrift perfekt som tilbehør til større retter, eller som nemt kan spises som vegetar eller vegansk aftensmad i sig selv. De mætter nemlig utrolig meget – især hvis man serverer dem med fyld på toppen. De er også gode at spise sammen med andre små retter fra det mellemøstlige køkken fx falafler, hummus, myntedip, pesto, naanbrød eller andet.
Lav selv fyldet ud fra hvad du har i køkkenet af toppings og grøntsager. Du kan også nemt erstatte bulgur med fx couscous, ris, nødder eller kerner.
» Til servering: Prøv også de her mellemøstlige hjemmelavede fladbrød
Bagte auberginer med fyld.
Nem opskrift på bagte auberginer med fyld af bulgur, grøn pesto, creme fraiche, granatæblekerner, mynte og tomater. Også lækker som grønt tilbehør.
Ingredienser:
- 2 x Auberginer
- 2 dl. Bulgur
- 2-3 spsk. Creme Fraiche
- 2-3 spsk. Grøn pesto
- Granatæblekerner
- Tomater
- Marinade:
- 4 spsk. Olie
- 1 fed Hvidløg
- 1 tsk. Paprika eller Barbecue krydderi
- Salt og Peber
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175c varmluft.
Skyld og skær begge auberginer i halve. Bland alle ingredienserne til marinaden i en lille skål. Med en skarp kniv skæres kødet i tern. Smør marinaden ud på stykkerne, så det er godt fordelt. Bag dem i ovnen i 30 min.
Kog 2 dl. bulgur med 4 dl. vand (eller som anvist på pakken).
Lad stykkerne køle lidt af. Fyld dem med kogte bulgur, granatæblekerner og tomater ovenpå. Server dem med det samme.
Bagte auberginer i 4 steps ↓
- Skær begge aubergine i halve og vend marinaden i en lille skål. Med en skarp kniv skæres kødet i tern.
- Smør marinaden ud på stykkerne, så det er godt fordelt.
- Sådan ser de ud efter de har været i ovnen i 30 minutter. Gyldne, sprøde og bløde indeni.
- Put fyld direkte ovenpå stykkerne og server dem med det samme.
Resultatet er super lækre aubergine stykker med hvidløgs marinade (som er ret uundværlig synes jeg).
Du kan også nemt lave retten med søde kartofler, squash, butternut squash eller andre større grøntsager, som også er velegnet til fyld.
Jeg valgte grøn pesto, creme fraiche, bulgur, mynte tomater og granatæbler. Det giver en perfekt kombination af sødt og syrligt, og er inspireret fra det mellemøstlige køkken… Men næste alle slags dressinger, ris-typer og grøntsager smager godt ovenpå – så brug endelig hvad du allerede har i køkkenet! Næste gang tror jeg, at jeg skal afprøve dem med en vegansk udgave af kødsovs på toppen ligesom dem her.
Jeg håber, at du kan bruge denne opskrift på bagte auberginer til din næste veganske aftensmad – eller som lækkert tilbehør til andre retter. De er også gode at lave som en forret. Her kan man blot halvere dem én gang mere, så de ikke bliver for voldsomme.
Pingback: Hasselback aubergine – Vegansk hverdagsmad med auberginer i fad
Pingback: Kartoffel bruschetta – Opskrift på bruschetta med kartofler og tomat