fbpx

Asiatisk nudelsalat på 25 min.

Lækker asiatisk nudelsalat med spidskål, edamamebønner, radiser, gulerødder, stegte tofu stykker og den lækreste peanut butter dressing.

Skøn opskrift til både frokost og aftensmad.

opskrift på asiatisk nudelsalat med tofu og grøntsager

Til opskriften har jeg brugt finthakket spidskål, gulerødder, radiser, forårsløg og edamamebønner. Men her kan du altså sagtens bruge andre grøntsager fra grøntsagsskuffen. Fx squash, ærter, sukkerærter, spinat, bønnespirer, avocado eller hvad du ellers har liggende. Tofuen er lavet som et ekstra sprødt og protein-fyldt tilbehør til salaten. Men den kan sagtens undværes, hvis du gerne vil nøjes med grøntsagerne.

Nudlerne kan nemt koges samtidig med at tofuen steges på panden og grøntsagerne finthakkes. Og så kan den asiatiske nudelsalat være klar på kun 25 min.

Salaten er super nem at lave, den er fyldt med en masse grøntsager og protein fra de sprøde tofu stykker. Den kan laves til frokost, madpakke og aftensmad – eller kan serveres til andre små asiatiske retter fx forårsruller med grøntsager eller de her sprøde tofupinde.

Tip: Du kan sagtens undlade at hælde dressingen over og i stedet gemme den til servering. På den måde kan salaten både serveres til børn og voksne.

Asiatisk nudelsalat.

Antal: 2 personer
Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 20 min.

Skøn asiatisk nudelsalat med spidskål, edamamebønner, radiser, gulerødder, stegte tofu stykker og den lækreste asiatiske dressing.

Ingredienser:

 • 100g. nudler
 • 200g. tofu, extra firm
 • 2 stilke forårsløg
 • 2-3 radiser
 • 2 gulerødder
 • 50g. spidskål
 • 1 dl. edemamebønner, optøede
 • Lime skiver
 • Sesamfrø
 • Peanut butter sauce:
 • 1 dl. peanut butter
 • 2 spsk. sojasauce
 • 1 spsk. ahorn sirup
 • 1 spsk. risvinseddike
 • 1 fed hvidløg
 • 1-2 spsk. sød chili sauce eller sriracha
 • Saft fra 1/2 citron eller lime

Sådan gør du:

1

Kog nudlerne som anvist på pakken. Køl dem af efterfølgende.

2

Dup tofuen for vand med et stykke køkkenrulle eller viskestykke, så væsken presses ud. Skær tofuen i mindre tern og steg dem i lidt olie på en pande. Vend stykkerne undervejs så de bliver sprøde og gyldne på alle sider.

3

Skær forårsløg og radiser i små stykker, og skær gulerødder og spidskål i fintsnittede strimler.

4

Peanut butter sauce: Rør alle ingredienserne til saucen sammen. Smag gerne til med salt, citron/lime og chili, så den rammer dine smagsløg.

5

I en skål blandes de kogte nudler, finthakket spidskål, gulerødder, forårsløg, radiser og edemamebønner. Tilsæt også de sprøde tofu tern på toppen.

6

Hæld peanut butter saucen udover nudelsalaten og vend det hele godt sammen. Server evt. med sesamfrø og lime skiver på toppen.

Asiatisk nudelsalat med peanut butter dressing.

Her er ingredienserne, som jeg brugte til salaten. Edamame bønner, radiser, spidskål, gulerødder og forårsløg.

ingredienser til nudelsalat

Det er ikke længe siden, før jeg for alvor fik op for at laver nudler i en salat. Jeg har næsten altså forbundet kogte nudler i en ret med suppe eller en slags gryderet. Men nudelsalater er jo simpelthen så nemme at lave. Og så smager de helt fantastisk med den rette sauce eller dressing. Og her kommer min nye peanut butter dressing ind i billedet.

opskrift på asiatisk nudelsalat micadeli

Den her peanut butter dressing, er nok den bedste asiatisk dressing, jeg har formået at blande sammen. Den er lavet på peanut butter, sojasauce, ahorn sirup, risvinseddike, hvidløg, chili sauce og citron. Opskriften minder lidt om denne, men næsten gang vil jeg afprøve en lidt mere spicy version med lidt mere chili.

opskrift på asiatisk nudelsalat med tofu og grøntsager

Jeg håber, at du kunne bruge min opskrift på asiatisk nudelsalat.

Giv nudelsalaten stjerner her ↓

5/5 (3 Reviews)

3 thoughts on “Asiatisk nudelsalat på 25 min.”

 1. Hej
  vildt lækker opskrift, men du skal lige have læst den igennem igen for der mangler både radiser i ingrediens listen og edemamebønner i udførelsen 🙂

  1. Hej Anna,
   Tusinde tak for din besked! Og godt spottet! Jeg har netop lige læst det og rettet til, så det står korrekt.
   Tak for dine skarpe øjne!
   Bedste hilsner 🌼

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top