Den her opskrift på pastasalat er en fantastisk lækker salat. Lavet med ovnbagte søde kartofler, broccoli, tranebær, agurk og grøn cashewdressing.
Skøn opskrift til både frokost, madpakke og nem aftensmad.
Den her pastasalat, ser måske ikke ud af særlig meget.. Men jeg kan love jer for, at den smager drøngodt. Det er faktisk blevet en af mine favorit pastasalater, af alle dem jeg har lavet gennem tiden.
Den er super nem at lave, fyldt med smag, den er børnevenlig, madpakke-venlig, og også rimelig budgetvenlig. Pastasalaten kan både nydes både som frokost eller som tilbehør til aftensmad. Salaten kan også nemt laves i en dobbelt portion – og så har man altså mad til mange dage!
Pastasalat med cashew dressing:
Opskriften er lavet med en hjemmelavet grøn cashewdressing. Lavet i en blender af cashewnødder, spinat, basilikum, hvidløg, citron, lidt havremælk, salt og peber.
Tip: Fuldkornspasta er også lækkert her i opskriften, og en fordel hvis du vil lave pastasalaten endnu sundere. Jeg har givet inspiration til alternative ingredienser til salaten længere nede.
Pastasalat med broccoli.
Pastasalat med ovnbagte søde kartofler, broccoli, tranebær, agurk og grøn cashewdressing. Perfekt til frokost og aftensmad.
Ingredienser:
- Pastasalat:
- 200g. pasta, efter eget valg
- 250g. søde kartofler
- 1/3 broccoli, finthakket
- 1/3 agurk, hakket i tern
- 1 håndfuld tranebær
- 2 spsk. pinjekerner
- Grøn cashewdressing:
- 80g. cashews, usaltede
- 1,5 dl. havremælk
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld spinat, frisk
- 1 lille håndfuld basilikum, frisk
- Saft fra 1/2 citron
- Salt og peber
Sådan gør du:
Pastasalat: Start med at skær søde kartofler i små tern. Bestem selv om du vil beholde skrællen på. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med olie, salt og peber. Bages i 20-25 min på 200ºC. Hold øje med dem, de skal være bløde og gennembagte.
Kog pastaen i letsaltet vand som anvist på pakken. Hæld vandet fra og lad køle af herefter.
Grøn cashewdressing: I en kraftig blender hældes de usaltede cashewnødder, mælk, hvidløg, frisk spinat, basilikumsblade, citronsaft, salt og peber. Blend det i 1-2 minutter (alt afhængig af hvor kraftig din blender er).
I en stor skål blandes den kogte pasta, de bagte søde kartofler, finthakket broccoli, agurk i tern, tranebær og pinjekerner. Hæld den cremede grønne cashewdressing udover og vend salaten godt sammen.
Serveres med salt og peber + lidt frisk basilikum på toppen.
Nem opskrift på pastasalat med broccoli.
Noget af det bedste ved den her opskrift, må være cashewdressingen med cashewnødder. Hvis du ikke har prøvet at lave en cashew dressing før, så kan jeg virkelig anbefale det! Hæld nogle rå (usaltede) cashewnødder i en blender sammen med lidt mælk, rå spinatblade, basilikumsblade, 1 hvidløg, citronsaft, salt og peber. Blend i et minuts tid (alt afhængig af hvor hurtig din blender er), og så får du en helt cremet, ensartet og lækker dressing.
Og så har du den cremede og lækreste grønne cashewdressing. En skøn (og sund) hjemmelavet dressing som faktisk passer til mange salater og pastasalater. Eller som dip/dyppelse til nuggets, frikadeller og andre snacks.
Jeg serverede min pastasalat, sammen med de her lækre aubergine grillspyd i min madpakke. Og det var virkelig den lækreste frokost, som jeg længe har lavet! (Og jeg laver altså en del madpakker af alt min restemad😆).
Ingredienser og alternativer til opskriften:
- Pasta: Jeg brugte nogle sjove pastaskruer (også kaldet fusilli bucati corti pasta). Lyder meget avanceret.. Men de fås altså i mange af de større forretninger. Du kan bruge lige præcis den pasta, som du synes! Både lys pasta og fuldkorn.
- Søde kartofler: Ovnbagte søde kartofler i tern giver en skøn kombi sammen med de rå grøntsager og dressingen. Men kan sagtens udskiftes med fx græskartern, hokkaido eller butternut squash alt efter sæson.
- Agurk: Giver en sprød og frisk smag i salaten. Men små tern af squash er også lækkert!
- Tranebær: Tranebær er jo så sunde og oplagt at komme i alle slags salater. Men de kan sagtens udelades. Eller erstattes med fx abrikos eller andre tørrede frugter og bær.
- Pinjekerner: Super lækkert at komme i salaten! Her kan du både riste dem på panden eller komme dem i, helt som de er. Pinjekerner kan også sagtens udelades eller erstattes med græskarkerner, solsikkekerner eller nødder.