Skøn og grøntsagsfyldt vegansk Shepherd’s Pie lavet med svampe, linser, aubergine, gulerødder, soltørrede tomater og krydderier.
Til sidst toppet med et lag kartoffelmos og en tur i ovnen.
Derfor skal du prøve en kødfri Shepherds Pie.
Der er mange gode grunde til, at du skal prøve en vegansk eller vegetarisk udgave af Shepherd’s Pie. Den er rimelig billig at lave (da alle grøntsagerne kan fås til billige penge), en kødfri Shepherds Pie er godt for miljøet, der er mad til mange dage i den her opskrift, og så smager den fantastisk.
Du kan sagtens variere fyldet med de grøntsager, du allerede har liggende i køleskabet. Du kan nemlig også tilføje søde kartofler, jordskokker, andre typer af svampe, pastinakker, blomkål, porre, ærter eller lignende.
Tip: Opskriften kan sagtens tilberedes i forvejen og sættes på køl i nogle timer. Bag til sidst 15 min. i ovnen inden servering.
Vegansk Shepherds Pie.
Skøn og lækker opskrift på Vegansk Shepherds Pie. Kan også laves som vegetarisk version med linser og blød kartoffelmos.
Ingredienser:
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 200g. brune svampe
- 1/2 aubergine, ca. 200g.
- 2-3 gulerødder, ca. 100g.
- 1 dl. soltørrede tomater
- 240g. kogte linser (svarer til 1 dåse)
- 2 tsk. paprika
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. rosmarin, tørret
- 1/2 grøntsagsbouillon
- 3 dl. vand
- 4 spsk. tomatpuré, ca. 140g.
- Friskkværnet peber
- Kartoffelmos:
- 700g. kartofler, små
- 70g. plantesmør
- 1 dl. plantemælk
- Salt og peber
Sådan gør du:
Hak fint løg og hvidløg og steg på en pande i lidt olie.
Skyl og hak svampe, aubergine og gulerødder i meget små tern. Hæld dem med op på panden og steg sammen med løgene.
Tilsæt de kogte linser, finthakkede soltørrede tomater, paprika, spidskommen og rosmarin. 1/2 grøntsagsbouillon smuldres også ned i retten og tilsæt herefter tomatpuré og 3 dl. vand. Drys med friskkværnet peber. Lad det hele simre godt sammen og tilbered imens kartoffelmosen.
Kartoffelmos: Skræl og kog kartoflerne i en gryde så de er dækket til med vand. Kog indtil de er helt mødre. Kom kartoflerne i en skål sammen med plantemælk, smør skåret i tern, salt og peber. Pisk godt sammen med en håndmixer indtil mosen er cremet og blød.
Fordel grøntsagsblandingen i et smurt ovnfast fad. Læg herefter kartoffelmos over, så den dækker som en "låg". Galt mosen ud med en gaffel, så den får de fine striber.
Bages i ovnen på 180ºC i cirka 30 min. indtil toppen er gylden.
Vegansk Shepherds Pie med linser.
Den engelske Shepherd’s Pie har altid været en af mine yndlingsretter. Jeg elsker den bløde smag, når man blander fyldet med varm kartoffelmos. Det er simremad på kolde dage, når det er allerbedst. Og derfor har jeg længe tænkt på, at jeg skulle lave en nem vegansk version uden kød, men fyldt med linser og grøntsager!
Her ses grøntsagerne, som er vendt sammen med linser og krydderier. Steg dem på panden imens kartoffelmosen laves ↓
Her er grøntsagerne fordel nederst i en fad. Luk fadet med et tykt lag af kartoffelmos og fordel godt rundt med en gaffel, så den får lidt striber ↓
Vegansk og vegetarisk Shepherds Pie.
Uanset om du ønsker en vegansk eller vegetarisk Shepherd’s Pie, så kan du bruge opskriften her. Der er nemlig ikke den store forskel på, om du laver den som vegetar eller vegansk udgave. Ingredienserne er stort set de samme.
Den eneste forskel er kartoffelmosen, hvor jeg piskede plantesmør og plantemælk sammen med kartoflerne. Jeg brugte min opskrift på vegansk kartoffelmos her. Den fungerede altid ubeklageligt og bliver blød og luftig!
Jeg håber, at du kan bruge opskriften! Skriv endelig nedenfor hvad du synes om resultatet. Du kan også dele dit resultat med mig på Instagram her!
Pingback: Vegansk Moussaka - Græsk kødfri opskrift med aubergine
Pingback: Vegansk Brændende Kærlighed – Min bedste opskrift med kartoffelmos
Lyder og ser ekstremt lækkert ud!
Har lige er spørgsmål, skal den bages med varmluft?
Tak for opskriften!
Mvh Casper
Hej Casper
Du kan bade både med og uden!
Jeg har bagt på 180ºC uden varmluft – men du kan også bage på 175ºC med varmluft.
Bedste hilsner