fbpx

Vegansk rabarber crumble

Her er min opskrift på skøn og uimodståelig vegansk rabarber crumble. Lavet som en klassisk crumble med mel, gryn og friske rabarber og med plantesmør.

En skøn og nem sommerdessert.

opskrift på vegansk rabarber crumble

Rabarber er virkelig begyndt at kigge frem for tiden, og jeg har haft fornøjelsen af at plukke nogle af årets første rabarber i min halvsøsters have allerede i starten af maj måned. Og det blev til en (længe ventet) opskrift på vegansk rabarber crumble! En opskrift som jeg også gik og bryggede lidt på sidste år, og som jeg endelig kan dele med jer i dag.

Jeg har allerede lavet den her rabarber crumble to gange den sidste uge, og det er altså bare blevet en favorit. Sød, sprød, syrlig og frisk på samme tid. 

Mine tips til vegansk rabarbercrumble:

 • Plantesmør: Når man laver en vegansk crumble, så bruger man plantesmør i dejen i stedet for almindelig smør. Og det er faktisk den eneste forskel, men resultatet bliver mindst ligeså godt!
 • Kardemomme: Jeg elsker at tilføje 1 tsk. kardemomme i opskriften. Det giver en lækker duft og smag. Kardemomme kan dog sagtens udelades eller erstattes med vanilje eller kanel.
 • Sukker: Hvis jeg bruger sukker til mine opskrifter, så bruger jeg stort set altid rørsukker. Men du kan også sagtens bruge almindelig hvidt sukker. Og hvis du vil lave en sundere crumble – fx helt sukkerfri – så kan du sagtens udelade sukker eller erstatte med lidt ahorn sirup eller sukkerfri sødemidler.
 • Havregryn: Her kan du både bruge finvalsede og grovvalsede. Jeg bruger selv grovvalsede havregryn.
 • Servering: Desserten gør sig godt sammen med vegansk creme fraiche eller is. Da vegansk creme fraiche ikke altid er lige så syrlig, så vil jeg anbefale at tilføje lidt citronsaft eller citronskal også. Det giver en lækker smag sammen med den søde rabarbercrumble.

Rabarber crumble opskrift.

Antal: 4 personer
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 20 min.

Min bedste opskrift på vegansk rabarber crumble. En super lækker crumble, som er nem at lave med rabarber i sæson. Rigtig god fornøjelse.

Ingredienser:

 • Rabarber:
 • 400g. rabarber, friske eller optøede
 • 50g. rørsukker
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • Crumble:
 • 80g. mel
 • 120g. havregryn
 • 70g. rørsukker
 • 1 tsk. kardemomme
 • 1/2 tsk. salt
 • 150g. plantesmør

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen til 200ºC varmluft.

2

Skær rabarber i små skiver cirka 1-2 cm. i tykkelsen. Kom dem alle op i en gryde med rørsukker og vanilje. Lad det simre kort under middel varme i 5 min, til rabarberen er blevet til en kompot.

3

I en skål blandes mel, havregryn, rørsukker, kardemomme og salt. Skær smørret i små firkantede tern og kom med op i skålen. Bland det hele godt sammen med hænderne til alt smørret er vendt godt ind i dejen.

4

Hæld rabarberblandingen i et smurt ovnfast fad. Fordel crumble-blandingen ovenpå. Bages i ovnen i 20-25 min til den har en gylden farve på toppen.

5

Server den lune rabarber crumble med creme fraiche og evt. lidt citronskal eller kold vaniljeis.

Opskrift på nem vegansk rabarber crumble.

Her er ingredienserne, som jeg har brugt til crumble-delen. Hvedemel, grovvalsede havregryn, kardemomme, salt, rørsukker og plantesmør.

ingredienser til vegansk crumble

Glutenfri rabarber crumble:
Tip: Hvis du vil lave opskriften til en glutenfri rabarber crumble, så kan du sagtes udlade melet og erstatte med tilsvarende glutenfri havregryn. Har du lidt mandelmel, så kan du også tilsætte lidt af det i stedet for melet.

Resultatet på dejen vil dog ikke bliver lige så “fast” som med mel. Dejen vil blive en anelse mere grov, da selve basen kun består af havregryn. Men det er altså også super lækkert!

Jeg starter med at skære rabarber i små tern, som kort varmes op i en gryde med lidt vanilje og rørsukker, for at få en kompot-agtigt konsistens. På den måde er jeg sikker på, at rabarberen ikke bliver alt for syrlig – samt kan jeg korte cirka 15-20 min. af bagetiden i ovnen ↓

rabarber skåret i skiver

Hæld herefter rabarber-kompotten i et smurt ovnfast fad. Fordel herefter crumble-delen på toppen og bag i 20-25 min i ovnen, til toppen er flot gylden, som på billedet herunder.

rabarber tærte crumble i fad med havregryn

Plantesmør til crumble: 

Min opskrift er lavet ud fra en helt klassisk gammeldags version af rabarbercrumble med havregryn, smør og sukker, helt som det hører sig til. Dog lavet i en vegansk udgave. Jeg oplever, at resultatet bliver helt identisk med en klassisk crumble, når man bruger plantesmør. Det gælder både almindelig plantesmør fx smørbart eller smør fra en blok. Og det er jo bare skønt, når man gerne vil ramme den gammeldags crumble-smag, som vi alle sammen kender. 

gammeldags vegansk crumble opskrift med rabarber

Hvis du gerne vil have inspiration til endnu mere crumble, så har jeg også lavet opskrift på kirsebær crumble og min lækre og nemme veganske æblecrumble

opskrift på vegansk rabarber crumble

Mon ikke, at jeg laver flere crumble opskrifter i løbet af sommeren. Jeg tænker i hvert fald på solbær, brombær, pære og jordbær (hvis man altså kan det?).  Så hvis i har nogle gode bud på vegansk crumble med bær eller andet, så skriv endelig en kommentar nedenfor. Vil elske at høre, hvis i har nogle gode idéer! 

Ellers håber jeg, at du kan bruge opskriften – rigtig god fornøjelse! 🌼

Giv opskriften på rabarber crumble stjerner her ↓

5/5 (1 Review)

4 thoughts on “Vegansk rabarber crumble”

 1. Kan man mon lave den dagen før? Så man ikke stresser så meget på selve dagen til en fødselsdag 🙂

  1. Hej Anina 😉
   Ja det kan du tro! Min bedste råd er at varme den op i ovnen på dagen cirka i 8-10 min. (og ikke mikrobølge ovnen), da man jo helst ønsker et sprødt resultat.
   Bedste hilsner!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top