Sprøde, mexicanske tostadas med vegansk fyld af bønner og grøntsager – på en bund af spidskål, toppet med søde stegte mango, tomatsalsa, og lidt dressing.
Opskriften er klar på 30-35 min.
Hvad er tostadas?
Mexicansk tostada er en flad åben tortilla pandekage, som er bagt helt sprød i ovnen (kan også frituresteges). Herefter anrettes den med fyld og spises som en slags åben taco. Super simpelt – men utrolig lækkert.
Fyldet kan varieres med alt lige fra kød, kylling eller vegetarisk / vegansk fyld med grøntsager og bønner. Jeg lavede mit fyld med squash, aubergine, soltørrede tomater, kidneybønner og majs. Og så en masse lækre krydderier, lidt spicy chili, frisk mynte og en lys dressing.
Pandekager: Vælg selv om du vil bruge små tortilla pandekager, majspandekager eller klassiske store madpandekager.
Tip: Opskriften laves hele året. Er meget budgetvenlig og fyldet kan nemt varieres til sæsonen. Kan både serveres som tilbehør til andre små retter, til frokost eller aftensmad.
Tostada opskrift.
Opskrift på sprøde, mexicanske toastadas med vegansk fyld af bønner og grøntsager. Nem mexicansk pandekage til frokost eller aften.
Ingredienser:
- Fyld:
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 tsk. paprika
- 2 tsk. spidskommen
- 1 tsk. kanel
- 1-2 tsk. frisk eller stødt chili (alt efter styrke)
- 1 squash
- 2 spsk. soltørrede tomater
- 1 dåse hakkede tomater
- 240g. kidneybønner, kogte (svarer til 1 dåse)
- 140g. majs (svarer til 1 lille dåse)
- Salt og peber
- Tostadas:
- 4 tortilla pandekager
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
- Servering:
- Spidskål, finthakket
- Mango, skåret i tern
- Valgfri dressing og frisk mynte
Sådan gør du:
Fyld: Steg finthakket løg og hvidløg i en pande i lidt olie. Tilsæt alle krydderierne og lad dem varme godt op.
Hak squash i små tern og hæld det op i gryden sammen med soltørrede tomater. Tilsæt hakkede tomater, kidneybønner og majs og lad simre under låg i 10 min på lav/middel varme. Tilsæt evt. lidt vand, hvis retten koger meget ind. Smag retten til med salt og peber og evt. mere chili, hvis du synes, den skal være stærkere.
Tostadas: Fordel pandekagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl dem med olivenolie og drys med salt. Bag dem i max 5 min. på 200ºC varmluft til de er let gyldne og sprøde.
Skær mango i tern og steg på en pande i lidt olie til de er let gyldne (de kan også serveres helt som de er).
Anret de sprøde pandekager med fyld af spidskål, bønnefyld, mango, en valgfri dressing og frisk mynte.
Tostadas pandekager i ovnen ↓
Du kan både bruge helt almindelige tortilla pandekager eller de små majspandekager. Vælg selv selv om du vil bruge de store eller små pandekager – alt efter ønsket størrelse. Pensl dem med olie og drys med salt.
Bag dem i ovnen i 5 minutter på ca. 200º C varmluft. De bliver hurtigt meget sprøde og brune i farven, så man skal virkelig holde øje med, at de ikke får for meget.
Mexicansk tostada opskrift med vegansk fyld.
Min mexicansk tostada opskrift er lavet med vegansk fyld. Fyldet minder meget om fyldet i min klassiske tacos opskrift med bønner og majs. Det er så nemt og hurtigt at røre sammen, og så er den opskrift bare ideel at bruge, hvis man skal lave vegansk fyld fra det mexicanske køkken.
Brug en valgfri dressing til at slutte af med. Perfekt sammen med den sprøde pandekagebund. Jeg brugte en færdiglavet simpel salatdressing. Men alle typer af dressing passer til.
Jeg er normalt ikke meget til chili, men jeg har spicet fyldet i opskriften op! Juster endelig selv med mængden af chili. Og har du jalapenos, så kan disse også sagtens bruges.
Idéer til fyld:
- Tomat salsa – prøv den her hjemmelavet pico de gallo opskrift, perfekt til den mexicanske menu
- Salat og kål – spidskål, spinat, iceberg, hjertesalat, finthakket rucola, grønkål eller tynde strimler af rødkål
- Guacamole – de sprøde flad pandekager er også oplagt med sådan en hjemmelavet cremet guacamole
- Taco fyld – opskrift på kødfri taco fyld perfekt til alt slags mexicansk mad
Jeg håber, at du kunne bruge opskriften på hjemmelavede tostadas. Skriv endelig hvis du har spørgsmål til opskriften, eller hvis du har idéer til andre lækre idéer til mexicanske retter. Husk også at følge med på @micadeli_ hvor jeg deler stories og endnu mere mad inspiration ♥