Denne tofu bowl er en nem opskrift på en sprød salatskål. Fyldt med spidskål, spinat, granatæblekerner og sprød karamelliseret tofu.
Jeg serverede denne bowl som en frokost, men kan nemt gå som vegetarisk eller vegansk aftensmad. Tofuen er fyldt med protein og smager super godt når stykkerne er vendt på panden i en marinade som her.. Og sammen med grøntsagerne mætter det hele rigtig godt. Du kan også sagtens fylde skålen med bulgur, kikærter, couscous eller quinoa for at give ekstra fylde.
Opskriften minder meget om min tidligere opskrift på karamelliseret sprød tofu her. En af de første tofu opskrifter jeg lavede, og som i den grad har været min faste favorit lige siden!
Salat bowl med sprød tofu.
Tofu bowl – nem opskrift på sprød salat skål til vegansk aftensmad. Fyldt med spidskål, spinat, granatæblekerner og sprød karamelliseret tofu.
Ingredienser:
- Karamelliseret Tofu:
- 250g Tofu
- 1 fed Hvidløg
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Majsstivelse
- 1 tsk. Ahorn Sirup
- 2 tsk. Soja sauce
- Saft fra 1/2 Citron eller Lime
- Salt og peber
- Herudover:
- 1/2 Spidskål
- 2 håndfulde Spinat
- Granatæblekerner
- Citron
- Olie
- Salt og peber
Sådan gør du:
Læg et stykke køkkenrulle over tofuen og tryk ned så vandet fjernes. Skær i små tern.
Kom lidt olie på en pande og steg tofu stykkerne et par minutter på hver side og vend dem rundt, når de er gyldne. Hæld dem i en skål og gem til senere.
I en skål laves marinaden. Bland hvidløg, olivenolie, majsstivelse, ahorn sirup, soja sauce, lime saft, salt og peber. Hæld saucen på panden og kog på lav varme til en marineret glaze. Den skal være karamelliseret, tyk og gylden. Hæld tofustykkerne op i glazen og vend dem godt rundt. Lad dem stege til de er helt dækket helt til at saucen og glazen har sat sig på tofu stykkerne.
Skyld og skær spidskål og spinat i mindre stykker. Server i en skål sammen med granatæblekerner, og de sprøde karamelliseret tofu. Drys med sesamfrø, citronsaft, lidt olie og slat og peber ud over salaten.
Tofu bowl, buddha bowl, salat bowl og alle de andre:
Kært barn har mange navne, og sådan har det været med de her populære bowls, som har floreret på internettet de sidste mange år. Jeg har naturligvis også prøvet kræfter med at lave en del af dem, og har fyldt dem med alt lige.
Sådan laver du en vegansk salat bowl:
Udover grøntsager, så sørger jeg som hovedregel altid for at have en fyldig primær ingrediens. Det kan være:
- Bælgfrugter, som fx kikærter, linser, sorte bønner
- Tofu
- Tempeh (også et soja produkt)
- Falafler
- Veganske frikadeller – fx de her lækre, saftige og sprøde kål frikadeller
Det giver fylde – og fuldender et måltid sammen med ris, quinoa, kartofler, bulgur, couscous, søde kartofler osv. Og hvis du server den for gæster, så vil de få en fornemmelse af mæthed og at der ikke “mangler noget”, hvis de fx er vant til at spise kød, kylling, fisk, osv.
Afslutningsvis, er det altid godt med lidt dressing/dip såsom:
- Hjemmelavet pesto
- Hummus
- Dressinger – fx mynte, creme fraiche eller dilddressing
- Olie dressinger
- Tzatziki mm.
Jeg serverede mine salatskåle i de her kokosskåle fra vegan bowls. Super fine og autentiske.
Pingback: Spidskålssalat med mormordressing – Sund salat opskrift med bulgur
Pingback: Peanut butter dip – Opskrift på nem peanutbutter sauce på 10 min.